A Family Story - made by A&A CoalitioN

Всичко започва през 60-те години на миналия век. Единият ни дядо е бил диригент и от бракът му с една талантлива композиторка се ражда нашата красива майка. Естествено, отраснала в семейство на таланти, тя се насочила към музикалния бизнес и успешно развила гласовите си данни до степен “певица по кръчмите”.


Две години след раждането на майка ни се ражда и нашият баща – дете на продавачка на водни помпи и служител във водоснабдяване. Както си личи баба ни и дядо ни са перфектната двойка водолюбителил. Незнайно защо баща ни развил писателски талант и се захванал да пише песни. Преместил се край морето и станал DJ (т.е. пускал диско парчета на огромния касетофон и пригласял с крещене). Пеел и собствените си песни, но гласът му не бил от най-добрите, затова той решил да проведе конкурс “Пей с мен” с награда тунингован Москвич (т.е. с нови гуми и боядисан от отровно зелено във винено червено). Майка ни се записала и така се запознали. Тя спечелила конкурса с размазващо изпълнение на хита “Cause you were young” на CC Catch и започнало тяхното сътрудничество. Скоро обаче музикалната им кариера се сринала, след като на мода започнала да идва чалгата и Радка Пиратка била на път да се превърне в български евъргрийн.

Двамата се оттеглили от морето и се настанили в Пазарджик, където баща ни започнал да пише текстове за естрадни песни, а майка ни ги изпълнявала. Една вечер, под влиянието на музиката и сериозно количество алкохол, двамата били заварени от нощта в палатка насред Острова. Прекарали нощта там и 9 месеца по-късно съм се появил аз. Баща ни обаче знаел още след нощта на зачеването ми, че има опасност след такава бурна нощ да стане импотентен и затова малко по-късно същия месец дал сперматозоиди за замразяване. Страховете му се оказали истина и след като ме видял в родилното осъзнал, че не би могъл да създаде втори такъв шедьовър и от паника наистина загубил своята потентност. За щастие вече имал замразен материал и на следващата година чрез изкуствено оплождане била зачената златната ми сестричка.

Така в началото на 90-те семейството било завършено. Скоро след сватбата (която се провела след раждането на сестра ми) баща ни решил да започне да пише еротични романи и отказал да пише песни за майка ни. След два опита за самоубийство (препиване с пина колада ) майка ни поискала развод и татко се съгласил. Аз съм останал при него, а сестра ми – при нашата майка, която на всичкото отгоре развила лека алкохолна зависимост, която се предала на сестра ми. Баща ни пък се преместил във Виноградец, където очаквал спокойствието и тишината да го вдъхновят. Те обаче не успяли и затова и той посегнал към алкохола. Това негово хоби се прехвърлило на мен.

Разделени един от друг животите на мен и сестра ми се развили по различен начин. Аз от ранно детство се захванах с рисуване на красиви портрети за грозни хора, а през това време тя е била принудена от обстоятелствата да отглежда патки насред Пазарджик. Оттам и прослувотото: “Хахах, смей се на патката…” Както и да е. По време на дългите си странствания из града тя бавно, но сигурно създала група от други весели момичета, които скоро се нарекли с гръмкото име Пилета. Няма да споменавам имена, тъй като не ми се рискува да бъда разстрелян. Отношенията в пилешката мафия накратко: сестра ми, Р. и Д. били неутрални, докато С. всъщност била майка на Н. и на Е. Интересен факт е, че Н. и Е. били и любовници. Отново подчертавам, че става въпрос за 6 момичета на еднаква възраст.

Докато те развивали своето пилешко приятелство, аз теглих една майна на хората около себе си, засилих алкохолната си зависимост и след известен период на смъркане на кокаин реших, че съм бог. Всъщност Бог, с главно Б. Прекомерното използване на течен спирт (незнайно защо продаван под името Флирт) ме доведе до рождения ден на братовчедка ми Т. Там бе и сестра ми и така се стигна до дългоочаквания Family Reunion.

Малко по-късно пилето Н. изявило желание да се запознае с нескромната ми личност и след бързото ни (условно казано) събиране, пилешките редици получиха силна подкрепа в лицето на Бог. С този ценен съюзник (аз), пилешката мафия стана несломима, макар да се получиха и проблеми – като например факта, че не съм доволен от отношенията между жена ми Н., майка й С. и “нейния бебо” Е. Все пак бях принуден да се примиря като преждевременно спрях алкохола. Зарадвана от факта, че сме отново заедно след толкова много години, сестра ми реши да се напие и наяде здраво, след което да се самоубие с идеята да умре щастлива, а пък и самоубийството бе модна тема навсякъде. Е, до опит за самопокушение над живота й не се стигна. По време на голямото наяждане тя прободе езика си с шиш за месо и след като осъзна какво значи болка, реши, че няма да си причинява повече и няма да пробва да се самоубие.

Сега, на прага на 2008, тече подготовката за сватбата ми с Н. Тя ще носи лилава (с ударение на И) рокля, а аз ще съм в отровно зелено (за да уважа оригиналния цвят на Москвича награда, който майка ни все още пази). Всичко зависи от това колко пари тъща ми ще даде за сватбата и дали Е. няма да се опита да отмъкне жена ми. Напълно възможно е, тъй като аз съм зает заедно със сестра ми да подготвям атентати над видни пазарджишки люде, имали неблагоразумието да попаднат на прицела на пилешката мафия.

Това е. След сватбата пак ще пиша.

PS: В това горе няма почти нищо вярно. Трябва да се отбележи заслугата на сестра ми, че си направи труда да ми помогне да го измислим, както и търпението на Н., че ни подкрепяше в творческия процес. Поклон!

Edit: Изключителни благодарности на Е., че бе така добра да изтърпи присъствието на Г. докато ние тримата създавахме тази изключително затрогваща история.

1 коментар:

  1. man tva ne6to mi razbarnika seriozno glavata,mnogo se filmirah i me nakara do pavqrvam,napravo e ubistvena istoriqta...produljavai vse taka :)

    ОтговорИзтриване

Поради зачестилия спам, сега всеки коментар ще трябва първо да бъде одобрен преди да се публикува, така че не се учудвайте, ако коментарът ви не се покаже веднага. Извинявам се за неудобството :)

Панаирно ни е

Зимният панаир на книгата в НДК вече е тук, армии от читатели всяка вечер се стичат натам като армиите на Саурон, а в тъпканицата човек не м...