Rey Mysterio - божието мнение

Отдавна искам да напиша мнението си за този момък. Ей така, за да знам, че съм го направил. Контузията му от миналата седмица ме подсети, че е време. И така... когато дебютира през 2002 в WWE, Мистерио ми направи голямо впечатление. Бях го чувал само като име и знаех, че е бивш кечист на WCW. Но когато се изкачи от външната страна на клетка и от върха й скочи в центъра върху Тест, Крисчън, Ланс Сторм и Джерико, осъзнах, че става въпрос за доста рисково настроено животно (сори за израза :D ).


Та... Мистерио ми направи впечатление тогава и няма да забравя репликата на единия коментатор, докато Рей, Острието и Сина подскачаха радостно в клетката: „Дами и господа, бъдещето на SMACKDOWN установи контрол.” Майкъл Коул едва ли е осъзнавал колко е прав. Тези от вас, които от началото на GTV периода са гледали кеч поне веднъж знаят за сегашната значимост и на Сина, и на Edge за компанията. В България обаче Рей е масово подценяван заради размерите си. Е, как да ви кажа, и CM Punk е дребен, ама е по-талантлив от половината roster на RAW. Рей е доста стабилна марка за продажба на merchandise продукти (децата му се радват, к’во да ги правиш), привлича много мексикански зрители (тъй като е единствения действащ lucha libre кечист в WWE, който да има шансове да е в главен мач), на всичкото отгоре е доста талантлив и рисково насочен в действията си. Това го прави и интересен за гледане. Повечето мачове на Рей са бързи и си струва да се гледат. Какво обаче не ми харесва около това момче?

Няколко неща, непряко свързани с него. Като за начало най-големия минус свързан с Рей-Рей е начина, по който E-то го ползват. Участва ли в отборен мач с партньор от типа на Батиста, винаги той отнася боя и съжалението на публиката, а партньорът му влиза в ролята на спасител. Така някак си липсва сериозност на образа му. Откакто се завърна от предпоследната си контузия (тази на колената, но за нея малко по-късно) се чудят какво да го правят – първо го вкараха в мач с Кали и Батиста за World Heavyweight Championship-a, само за да отнесе унижението Батиста да го избута в края на мача като малко дете. След това започна горе-долу интересна вражда с Финли (с който направиха няколко нелоши мача между другото), която обаче свърши и Мистерио запълни дупката, оставена от Мат Харди във враждата с MVP за US Championship-a. Мистерио загуби два пъти, след което от нищото (спечелвайки Beat the clock Challenge) стана No1 Contender за World Heavyweight Championship-a на Edge. И пак изгуби два пъти. Е, това ако не е закопаване, не знам какво е!

Друго дразнещо нещо около Рей е вниманието, което му се отделя. Не казвам, че не го заслужава, но да бъдем честни – ако през 2005 Еди Гереро не бе починал Мистерио нямаше да е това, което е днес. Никой, ама никой, не може да ме убеди, че Мистерио щеше да стане световен шампион на Манията, ако Еди бе жив. Рей намаза толкова много от смъртта на най-добрия си приятел, че чак е гадно. Но не е виновен той, все пак от WWE са решили да е така. И все пак издигането му от бивш Cruiserweight (което му отива) до бивш World Heavyweight (това беше просто смешно) шампион е в ОГРОМНА степен благодарение на кончината на Гереро.

Един от минусите на Рей е и най-големия му плюс – рисковата му натура. Той прави неща, на които са способни малко кечисти в WWE, но това си има и негативни страни. Контузия на колената от 2006, която го изкара от ринга за почти година, а сега и контузия на бицепса, заради която няма да го има може би 6 месеца. И това просто му проваля кариерата. Не може да се връщаш за по няколко месеца и после половин годишна рехабилитация. Така не се успява никъде...

Уменията му на микрофона куцат. Промотата, които прави, са наполовина на мексикански. Ок, с английския се оправям. Ама защо по-дяволите трябва да се мъча да разбирам и какво говори на родния си език?

Това е. Това за мен са нещата, които не ми харесват в Мистерио и начина, по който уменията му се прилагат в WWE. Едва ли някога ще го преместят от SMACKDOWN, а и едва ли ще види втора световна титла. Но нека живее, както казах момчето има добри мачове. Но не и светло бъдеще...

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Поради зачестилия спам, сега всеки коментар ще трябва първо да бъде одобрен преди да се публикува, така че не се учудвайте, ако коментарът ви не се покаже веднага. Извинявам се за неудобството :)

Пет неща относно AEW - алтернативата на WWE

Виновен съм за това, че не съм писал достатъчно за Коуди (Роудс), Кени Омега и The Young Bucks. Ако бях, сега нямаше да се налага да обя...