WWE Backlash 2008 - Резултати и мнения

Matt Hardy defeats MVP to win the US Championshipмного добър opener за турнира. Мислех, че ще е прекалено дълъг, но за моя радост беше едва 15-ина минути. Краят особено бе доста надъхващ (ако мога така да се изразя) и постоянните spot-ове и неуспешни тушове направиха мача интригуващ. Победата на Мат бе правилното решение, тъй като той заслужава златото. Трябва да се спомене и невероятни heel заряд, който вече се усеща в MVP. Сега е време той да бъде издигнат към Main Event-a с някоя стойностна вражда.

Kane defeats Chavo Guerrero in a ECW Championship Matchочаквано. След нормалния squash в началото на мача, от средата нататък контузията в коляното на Кейн бе използвана като добра причина Чаво да изглежда реална конкуренция за шампиона. Нелош мач, може би само повечко намеси от страна на Бам Нийли щях да са добра идея, но за добро или лошо той все още не е сериозно замесен във враждата. Могат да го издигнат бързо, стига да го изправят срещу Кейн. Но ние не искаме това. Искаме Кейн да мачкааааа! Toчка.

Big Show defeats The Great Khaliслаб мач естествено. Бързината и силата на Грамадата обаче са забележителни и благодарение на него от мача излезе нещо. Кали е дърво, повече нямам какво да кажа за него. Победата отиде при правилния човек. Сега той отново е на път към main event-a.

Shawn Michaels defeats Batista with special guest referee Chris Jerichoне една, ами две изненади. Първо: макар да имаше малко напрежение и с двамата участници, Джерико не прецака никой. Второ: Майкълс победи. Контузията му накрая не знам дали бе истинска или само, за да прецака Батиста, но изглеждаше истинска. Иначе като цяло мачлето не беше лошо. Батиста отнесе малко по-малко бой отколкото на Манията срещу Умага, а submission стила на Майкълс е доста интересен за гледане. Добър мач.

Женския мач... го превъртях. Мъка е.

Undertaker defeats Edge to retain the World Heavyweight Championshipмного добър мач. Много! Равностоен, интересен и напрегнат. Краят бе доста добре замислен, но е крайно време да измислят име на finisher-a на Тейкър. Имайки в предвид, че Edge бе... брутално задушен в края на мача мисля, че враждата свършва тук. Ако ли не, ще гледаме поне едно gimmick мачле между двамата.

Triple H defeats Randy Orton, John Cena, JBL in a Fatal 4 Way Elemination Match to win the WWE Championship – main event-a без всякакъв спор. Мачът бе добър (като всеки F4W) още докато бяха четирима, а след елиминациите на JBL и Сина сякаш бе рестартиран и Ортън и ННН започнаха всичко от начало. Последвалия сблъсък си струваше да се види. Браво и на двамата. Подобаващ край за reign-a на Ортън като шампион.

Като цяло – яко PPV. Израдва ме. Май схемата да гледам само PPV-та не е лоша :D До следващя път ;)

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Поради зачестилия спам, сега всеки коментар ще трябва първо да бъде одобрен преди да се публикува, така че не се учудвайте, ако коментарът ви не се покаже веднага. Извинявам се за неудобството :)

Пет неща относно AEW - алтернативата на WWE

Виновен съм за това, че не съм писал достатъчно за Коуди (Роудс), Кени Омега и The Young Bucks. Ако бях, сега нямаше да се налага да обя...