"Арсен Люпен - крадецът-джентълмен"

Уникално приятна за четене! Да, за книга става въпрос, деца мои. Френска при това. Няма да крия, че никога не съм изпитвал кой знае какво влечение към френската литература, но заглавието ми се стори интересно (защо ли всъщност...) и реших да я прочета. И останах поразен. Изключително приятна и разпускаща книга с изумителен главен герой. Мда, споменатият в заглавието Арсен Люпен. Той е изключително ловък крадец, който има доста весели философии за живота и за това кое е редно и кое не. Удоволствие е да се чете за обирите и интригите, които той извършва. Мога да сравня заплетеноста само с приключенията на Холмс. Шерлок Холмс. Той между другото се появява в един от разказите (мда, книгита е разделена на отделни неособено свързани разкази), но името му е сменено на Херлок Шолмс поради факта, че сър Артър Конън Дойл не е бил особено доволен Шерлок да бъде преметнат от един френски крадец.

Самите истории за Люпен са най-различни и са в различни периоди от живота му. Посещението му в затвора, кражби от замъци, измами и т.н. Доста интересни истории, в които до определен момент не знаете кой точно е Люпен (тъй като той е майстор на дегизировката).

Какво да ви кажа... ако имате тази книга в домашната си библиотека започнете да я четете възможно най-скоро. Няма да съжалявате ни най-малко. Аз сега си издирвам в книжен вариант останалите книги (а те са доста), така че ако някой има някоя от тях да пише. Не ми се четат от компа ;) Това е. До следващата книга ;)

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Поради зачестилия спам, сега всеки коментар ще трябва първо да бъде одобрен преди да се публикува, така че не се учудвайте, ако коментарът ви не се покаже веднага. Извинявам се за неудобството :)

Нашият 24 май - камери, телевизия, интервю и... деца

Има голяма вероятност да запомня този 24 май, за разлика от много други преди него. Не за друго, ами защото с Темз почти не се спряхме, въп...