Guest Booker: Birov rebooking WWF 2002 (January 2002)

Така. Пояснение. Това, което започвате да четете е свързано с кеч и ще е интересно само на кеч фенове, даже не на всички. Просто начин да си упражнявам писането и да убивам време, но пък реших, че няма лошо и да го има публикувано. Първоначално реших да е само в BWC, но пък защо да си пренебрегвам хубавото блогче? И така. За какво става дума:

Ще опиша идеите си за това как според мен можеше да се развие WWE в периода след Vengeance 2001, т.е. края на 2001-началото на 2002. Засега имам идеи само до WrestleMania, които ще поствам в месечен формат с описание на случващото се по шоутата (най-общо, без точни резултати), както и резултатите от PPV-то за месеца + бележки по него. Не карам никой да го чете, нито пък да коментира. Това е просто начин да убивам време, вдъхновен (както личи и от заглавието) от едно от Guest Booker DVD-тата.

Резултати от Vengeance 2001 (реалните WWF резултати):
-Scotty 2 Hotty & Albert defeated Test & Christian
-IC Championship: Edge © defeated William Regal
-Jeff Hardy defeated Matt Hardy
-WWF Tag Team Championship: The Dudley Boyz © defeated Big Show & Kane
-Hardcore Championship: Undertaker defeated Rob Van Dam - New Champion
-Women's Championship: Trish © defeated Jacqueline
-WWF Championship: Steve Austin © defeated Kurt Angle
-World Championship: Chris Jericho defeated The Rock © - New Champion
-WWF Undisputed Championship: Chris Jericho defeated Steve Austin - First Undisputed Champion


Активни шампиони след Vengeance (спрямо реалните резултати на WWF):
-WWF Undisputed Champion: Chris Jericho
-Intercontinental Champion: Edge
-Hardcore Champion: Undertaker
-WWF Tag Team Champions: The Dudley Boyz
-European Champion: Christian
-Women's Champion: Trish
-WWF Cruiserweight Champion: Tajiri

Така. Това е основната, върху която аз почвам работа. Първото шоу е от 10 декември 2001-а (RAW). Всичко описано от мен се движи в интервала от 10 декември 2001-а до 20 януари 2002-а по начинът, който аз реших, че би ми бил по-интересен. So here... we... go!

Guest Booker: Birov rebooking WWF 2002

DECEMBER 2001-JANUARY 2002


Tag Team Division: Дъдли Бойз са шампиони от Survivor Series и в момента са хийлове. След като на Vengeance са се справили с Кейн и Грамадата те правят backstage промо, в което казват, че няма отбор, който да ги уплаши. На това предизвикателство отговарят Скоти и Албърт, които пък на Vengeance са записали победа над Крисчън и Тест. Дъдли Бойз първоначално им се присмиват, като заявяват, че няма да дадат шанс титлата на смешници като тях. Скоти и Албърт обаче успяват да победят в non title мач на 17 декември, като така си спечелват шанс за титлата на следващата седмица. Губят го в оспорван мач, след който Дъдли Бойз поздравяват опонентите си за представянето, с което се дава начало на техния фейс търн. Стейси не е доволна от това и на първото шоу за 2002 се скарва с Дъдли. Скоро след това плаща на APA да пребият шампионите. Дъдли го приемат навътре, заформя се една обичайна отборна вражда и двата отбора трябва да се срещнат на Royal Rumble, като Стейси успява да убеди Мр.Макмеън да е гост-съдия на мача.

През това време Тест и Крисчън успяват да запишат няколко победи, в последните седмици на 2001-ва срещу Били и Чък и APA, както и срещу Кейн и Грамадата, които правят още един опит да просъществуват като отбор. Това обаче се оказва неуспешно и след скандал и сбиване между двамата, Тест и Крисчън успяват да грабнат победата. В началото на 2002 те започват да споменават и факта, че си личи откъде са опонентите им (Щатите), започвайки по-сериозно да наблягат на анти-американския гимик. Последният отбор, на който искам да обърна внимание, са Джеф и Мат Харди, които с помощта на Лита се опитват да изгладят проблемите помежду си в серия от промота, като дори с помагат в няколко singles мача в началото на 2002-а.

Midcard Situation: Основно наблягаме на Кейн и Грамадата. След загубата от Дъдли Бойз на Vengeance отново се забелязват търкания между тях и в следващите седмици. Все пак опитват да се сработят (както споменах) в мач срещу Тест и Крисчън, но не успяват и това води до скандал, последван от бой. Началото на 2002-а ги сварва вече враждуващи. Грамадата обяснява, че той е доминиращият гигант в WWF и ще даде нагледен пример с Кейн. Намесва се в няколко негови мача. Двамата са обявени за част от Royal Rumble мача, но Грамадата пък казва, че това не му е достатъчно и ще докаже превъзходството си в мач 1 на 1 на PPV-то. Двамата започват feud-a като спорещи фейсове, като Грамадата пръв започва да показва признаци на търн, каквато е и идеята.

Тейкър го слагам тук заради титлата, която печели на Vengeance, а именно Hardcore Championship-a. Той концентрира промотата си около това как е от най-много време тук, как заслужава уважение и как ще издигне титлата покрай себе си, защото е най-hardcore от всички в компанията. Първият му акт е да убеди Винс да премахне 24/7 правилото и така титлата да бъде защитавана само в официално обявени мачове. Малко след това показва нов колан, който да замести стария, който изхвърля на боклука (буквално). Успешно го защитава в реванш срещу RVD в края на 2001-ва, а в началото на 2002-а се концентрира в предстоящия Royal Rumble, като 2-3 пъти се среща backstage с Кейн и се гаври с него, заради "новият му партньор", а след това и заради загубите, които Кейн търпи заради Грамадата. Та както казах - в началото на 2002-а основно вниманието на Тейкър пада върху Royal Rumble-a, но не спира да обръща внимание и на титлата си, като прави 1-2 успешни защити срещу midcard кечисти като Мат Харди и наскоро спечелилия си работа в WWF DDP (негов стар познайник).

Ситуацията около European Championship-a е такава, че Крисчън успешно защитава титлата си, благодарение на намеси от партньора си Тест. Нищо по-интересно около тази титла, поне до Royal Rumble. Oколо интерконтиненталната титла нещата се развиват между Острието и Ригъл. Почти нищо по-различно от оригиналния feud, като отново е назначен мач между двамата за Royal Rumble. В моя вариант обаче в мача участва и Рикиши. Ситуацията е следната: той партнира на Острието в отборен мач срещу Ригъл и Вал Винъс (примерно). Така се получава обаче, че след мача Винъс и Рикиши решават, че и те искат шанс за титлата на Острието, докато враждата му с Ригъл тече. Двамата искат мач от Флеър и МакМеън (поотделно) и собствениците започват спор, кой да получи такъв мач. Ригъл побеждава Острието едно на едно обаче и получава своя шанс, така че МакМеън и Флеър назначават мач между Рикиши и Винъс, победителят от който да участва в мача за ИК титлата, правейки го троен. Рикиши печели и си осигурява място в мача на RR.

Main Event Situation: Тук е ясно, че всеки, който не се навърта около титлата и Джерико, ще се подготвя за Royal Rumble с промота и мачове, отборни или сингъл. Да. Но какво всъщност става с Джерико и титлата. Той естествено започва с това да обяснява колко велик е, че е постигнал нещо непостигано досега и т.н. Остин решава, че иска реванш, като същото иска и Скалата. Първият получава своя реванш пръв, както и беше - в метална клетка, но го губи след намеса на Букър Ти и Винс. Скалата решава, че е дошъл неговия ред, но Флеър застава на страната на Остин и казва, че той е бил прецакан в своя реванш и заслужава нов. Така се стига до главния мач на последния Smackdown за 2001-ва - Джерико защитава титлата в троен мач срещу Скалата и Остин. И по-важното - печели го, при това честно, затвърждавайки статуса си на шампион.

През това време, в седмиците след Vengeance започват видеота за предстоящото завръщане на ННН. В един сегмент Винс казва, че заради глупостите на дъщеря му (която за момента не е в ефир) може да не успее да върне "едно от най-силните си оръжия". В сегмент в следваща седмица пък той казва, че е сключил много важна сделка. В Smackdown на 3 януари Джерико започва да се хвали за победата си над Остин и Скалата, когато се появява Винс и казва, че вече е ясен новият претендент за титлата, но той не може да каже името му. Въпреки че всички са се досетили (което е и идеята - дразниш с предположения и накрая потвърждаваш) на 7 януари в МSG (както си беше) HHH се завръща и се оказва, че той е претендентът. В това шоу, както и в следващите три, има солиден build около двамата и вече назначения им мач за Royal Rumble, като историята се върти около факта, че Джерико е контузил ННН предната година и сега се заканва да го повтори.

Oстаналите главни лица - Тейкър, Остин, Енгъл, Скалата, включително Кейн и Грамадата, и дори Букър Ти, който е върнат на работа от МакМеън, спорят за това кой ще спечели Rumble-a и ще получи шанс за титлата на Мания. Букър продължава да се меси в мачовете на Остин, като това, включително с изявлението на Винс, че докато той е съ-собственик на компанията Остин няма да получи нов шанс за титлата, все повече го вбесява. Енгъл пък получава подкрепата на Винс и в серия от промота обяснява, че всичко, което е правил до сега е било за доброто на феновете, на WWF... и на самия него. Toй дори на няколко пъти отказва подкрепата на Винс, с което се разводнява хийл образа му.

ROYAL RUMBLE 2002 (20 януари):

-WWF Tag Team Championship: Dudley Boyz © defeat APA
-Triple Threat Intercontinental Championship: William Regal defeats Edge ©, Rikishi - and wins the title
-Kane defeats Big Show
-WWF Undisputed Championship: Triple H defeats Chris Jericho © - and wins the title
-Chris Jericho wins the Royal Rumble match, last eliminating Stone Cold Steve Austin


Бележки за RR:

*Преди самия Rumble мач Рик Флеър обявява, че човекът, който е елиминиран последен също ще получи шанс за титлата, само че на No Way Out.
*Стейси е просната в мача за отборното злато и победният туш е отброен от друг съдия. След мача тя се нахвърля върху APA и започва да им крещи, като Дъдли им правят услуга и й правят 3D. APA реагират... вдигайки наздравица с шампионите и помагайки им още в прогресиращия търн.
*Острието просва Рикиши с Копие в тройния мач, но след това Ригъл го удря с металния бокс и го изхвърля извън ринга. Ригъл тушира Рикиши и печели титлата.
*Грамадата се опитва да мами в мача си с Кейн и това му спечелва хийл хийт. Кейн печели, а след мача зад кулисите Тейкър го поздравява с известна доза сърказъм за победата и му пожелава успех в Royal Rumble мача.
*В един РАВНОСТОЕН мач (не като този, който видяхме на WM X-8) ННН успява да спечели титлата от Джерико.
*В Royal Rumble мача доминира Тейкър, до момента в който Кейн и Скалата не го елиминират задружно. Грамадата също е елиминиран от Кейн, който обаче става жертва на Остин. Друга жертва на Ледения е Букър Ти, тъй като двамата най-накрая застават на един ринг и Остин си го връща за досегашните неприятности. Крис Джерико изненадващо се появява в мача, просвайки Скоти Ту Хоти преди той да се качи на ринга и взимайки мястото му. Джерико успява да се задържи до финалната четворка, като последните четирима в мача остават Кейн, Остин, Джерико и Скалата. Гробаря се връща около ринга в самия край на мача и разсейвайки Кейн и Скалата им коства участието в мача - двамата са елиминирани съответно от Джерико и Остин. Двамата продължават поне пет минути сами, но намеси от Букър Ти и Винс отново костват на Остин победата. Крис Джерико го елиминира, печели Rumble-a и title shot за WrestleMania.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Поради зачестилия спам, сега всеки коментар ще трябва първо да бъде одобрен преди да се публикува, така че не се учудвайте, ако коментарът ви не се покаже веднага. Извинявам се за неудобството :)

Когато Джони Гаргано срещна Дявола - в себе си и срещу себе си (NXT Takeover: Chicago II)

Какво ще сториш на най-добрия си приятел, след като те е предал многократно? Когато човекът, когото си считал за свой брат, се превърне...