Guest Booker: Birov rebooking WWF 2002 (March 2002)

След като No Way Out беше буукнат е време за WrestleMania. Тъй като това е най-голямото шоу се очаква да предложи впечатляващи вражди, повечко на брой, както и изискващи повече описание. Първо обаче да преговоря шампионите:

Настоящи шампиони:
-WWF Undisputed Champion: Triple H
-Intercontinental Champion: Edge (NEW)
-Hardcore Champion: Kane (NEW)
-WWF Tag Team Champions: The Dudley Boyz
-European Champion: Christian
-Women's Champion: Trish
-WWF Cruiserweight Champion: Tajiri

Пак двама нови, другите остават същите. Още няма развитие около леката девизия, където в момента нещата са на ниво филър мачове за седмичните шоута. Плановете ми за титлата са за след WrestleMania. Сега се концентрираме върху всичко останало, като добавям една нова категория в описанието на месеца. Започвам с описанието на случилото се веднага след No Way Out...

Guest Booker: Birov rebooking WWF 2002

MARCH 2002

nWo: Тъй като групата, поне в моите представи, трябваше да е някаква по-странична част от продукта, нещо по-различно, ще ги сложа в отделна категория, защото действията им са прекалено всеобхватни. Започваме с това, че първото изявление на Винс след No Way Out е, че не е доволен от това, което nWo са казали на NWO. Той казва, че те са средство и ако не изпълняват целта си той ще намери начин да ги разкара, въпреки че наистина казаното от тях за "огромни неустойки при уволнение" е вярно. Това е и първата им поява в ефир - един оператор е хванат от Неш и се затваря с nWo в офиса на Винс в залата, след което снима как Хоган и Хол разбиват всичко и драскат стените с nWo надписи. Неш поглежда камерата и казва "Vince, we're not taking over. We are here to bring some chaos!". МакМеън праща охрана до офиса си, но когато те пристигат nWo ги няма. Винс е разтревожен за безопасността си и напуска залата, като след това nWo се появяват отново и тръгват на инспекция из съблекалните. Минават през съблекалните на Острието, РВД, Букър Ти и стигат до тази на ННН.

Неш казва, че иска да си поговори насаме с него и другите двама излизат. Кевин в ясен текст предлага на шампиона място в nWo в случай, че го иска. Неш казва, че няма значение дали другите двама са съгласни и че иска да има своя приятел до себе си. Хънтър отговаря, че ще трябва да помисли за това по-късно, защото има други проблеми. На следващата седмица двамата се срещат отново зад кулисите и Неш пак пита дали ННН е решил, като този път споменава, че скоро нещата в WWE ще са "или си с nWo или си срещу тях". ННН oтново обяснява, че има друго на главата си (фюда с Джерико) и пита Неш дали решението му може да почака до след WrestleMania. Неш се съгласява.

Настрана от разговорите на nWo с ННН започва друга ситуация - Хоган се сблъсква зад кулисите със Стив Остин. След няколкосекундно гледане Остин реагира пръв и посочва среден пръст на Хоган, след което най-брутално подминава nWo. Неш и Хол тръгват след него, но Хоган отново ги спира. За това обаче по-надолу. Тук някъде е и първият сблъсък на nWo с Дъдли Бойз. След мач на отборните шампиони те засичат зад кулисите nWo, които са обградили Рик Флеър. Дъдли се намесват, заради което са нападнати от Хоган, Неш и Хол. Време е за първото nWo промо и първото им появяване на ринг всъщност. Те казват, че от това, което са видяли до сега зад кулисите, са доста разочаровани. Според тях WWF е толкова слаба компания, че няма дори какво да рушат. Хоган споменава, че конкретни индивиди проявяват неуважение и се мислят за опорни камъни на индустрия, която той е направил известна. Неш подчертава, че дори отборните шампиони са "междурасови братя, правещи секс с дървени маси". Това води Дъдли Бойз на ринга, но nWo отново поемат контрол над тях. Тогава се появява Остин. Той не влиза в пряка физическа конфронтация с nWo, но започва да се подиграва с тях. Стига и до Хоган, който вече не издържа и го кара да дойде на ринга. Остин отива на ринга, но Хоган се отдръпва и Леденият става жертва на Неш и Хол. Да, тук няма неща от типа един фейс смила два хийла. Бройката си е предимство. След като са приключили и с него тримата написват едно nWo на гърба на Остин.

Винс чрез видео съобщение казва, че е доволен, че nWo са се заели с единия от неговите проблеми - Стив Остин и няма търпение да се заемат и с Флеър. В отговор nWo причакват лимузината на Винс в следващото шоу и се опитват да я потрошат с метални тръби. Отново промо, в което Хоган казва, че нямат намерение да се съобразяват с никого и ще правят каквото на тях им харесва и както на тях им харесва. Някъде от това промо започва развитието на отделните вражди за членовете на фракцията, като общите им действия в този период се изразяват в намеси в мачове, побой над някой устат lowcarder backstage и т.н. Като казах мачове - първият мач на Неш е срещу Грамадата, като той приключва с count out, след като Грамадата маха с ръка и си тръгва в средата на мача, докато Неш гледа усмихнат към него. Хол се изправя срещу Ван Дам, но успява да го победи. Първият и единствен мач с участие на Хоган до WrestleMania е 3 на 2 хендикап мач, след като Дъдли Бойз се съгласяват да се изправят срещу цялото nWo. Дъдли губят мача. Това са в общи линии страничните действия на nWo. По-надолу са описани враждите им.

Midcard Situation: В шоутата след No Way Out Острието намира партньор в лицето на РВД и двамата се срещат два пъти срещу Ригъл и Голдъст. Печелят първия мач, но губят втория. Това води до мачът реванш на Ригъл за ИК титлата. Същевременно Ригъл обяснява на Голдъст, че все още има шанс да покаже, че е hardcore и не е нужно да побеждава РВД, а просто да се намеси в някой мач. Това е явен намек за реванша на Ригъл за ИК титлата, който се състои на втория RAW след No Way Out. По негово желание мачът е No Holds Barred и по време на мача се появява Голдъст, който напада Острието. Това води Ван Дам на ринга и той не само, че отстранява Голдъст, но и просва Ригъл с Вандаминатор, правейки го лесна плячка за Острието, който печели мача и запазва титлата. В следващото шоу Острието благодари на РВД зад кулисите, а Ван Дам пита дали благодарността на шампиона не може да бъде показана с един мач за титлата. Острието казва, че ще помисли върху това. Същата вечер в мач на РВД с Ригъл се намесва Голдъст и Острието решава да върне услугата. Той се появява на ринга, но е проснат от Ван Дам по погрешка, след като Ригъл се отмества от опит за Вандаминатор. По-нататък РВД казва, че се случват такива неща, но също така се извинява на Острието. Двамата отново са сложени в tag team мач, този път срещу Неш и Хол. По време на мача Острието прави без да иска Копие на РВД и това им коства мача. Следва извинение от страна на шампиона, но РВД отказва да повярва и обвинява Острието в двуличие. Той му казва, че ако Острието няма да му даде шанс за титлата той ще си го заслужи, след което отива при Винс с желанието да получи мач за ИК титлата. МакМеън обаче е ядосан заради проблемите си с Флеър и затова казва на Ван Дам, че ще получи мач за титлата само ако победи Били и Чък в хендикап мач. Ван Дам успява да се държи на ниво в мача, като за това му помага неразбирателството на двамата партньори. Въпреки явните си противоречия на ринга Били и Чък са на път да спечелят мача, когато се намесва Острието и помага на Ван Дам да спечели мача и шанс за титлата на Острието. След мача Острието предлага ръката си, но РВД я отказва. На следващата седмица Ван Дам казва, че на първата си WrestleMania ще стане новия IC шампион. Острието се появява на рампата и казва, че на WrestleMania се искат повече от силни думи. Двамата си разменят още няколко заплашителни реплики, но до бой не се стига. Това става в последната седмица преди WrestleMania, когато Острието коментира мач на Ван Дам с Тест. Докато РВД е извън ринга той подхвърля няколко реплики на Острието, който видимо се опитва да се контролира, докато Тест не блъска РВД в гръб право върху IC шампиона. Острието избухва, започва да налага Ван Дам и го качва на ринга, приготвяйки го за столиране. РВД се подмества от опита за удар със стол, взима стола, който е бил под главата му и опитва Вандаминатор, но Острието успява да излезе извън ринга. На ринга идва съдии и застават между двамата, с което приключва build-a за мача им на Mania.

Историята с Ригъл и Голдъст обаче не приключва тук. Голдъст обвинява Ригъл, че просто го е използвал за целите си, а Ригъл, за да замаже положението, казва, че това не е вярно и предлага на Голдъст нова възможност да покаже колко hardcore е същност - като спечели титлата от Кейн. По това време Грамадата вече е направил своето завръщане на ринга, просвайки Кейн с chokeslam, прекъсвайки негов мач и завръщайки се след предполагаемата контузия в гърба. Грамадата обявява, че заради Кейн е изпуснал повече от месец на ринга и сега ще си отмъсти, отнемайки титлата на Кейн и връщайки си за загубата от Royal Rumble. Голдъст обаче пръв получава шанс за титлата, като в мача се намесват и Грамадата (проснал с chokeslam и двамата) и Ригъл, който става невинна жертва на Грамадата заради опита си да се намеси по-рано в мача. Кейн обаче успешно защитава пояса си. На следващата седмица Голдъст и Ригъл нападат Грамадата на паркинга заради намесата му в мача за титлата. Те смазват едната му ръка с капака на кола. Грамадата е с бинтована ръка на следващия SMACKDOWN и е принуден от Рик Флеър да се изправи в отбор с Кейн срещу Ригъл и Голдъст. Още в началото на мача обаче, след като Ригъл и Голдъст са изхвърлени от ринга, Кейн се обръща към Грамадата и си връща за двата chokeslam-a. Голдъст и Ригъл го нападат в гръб, като Ригъл донякъде умишлено, донякъде не, просва и собствения си партньор с бокс. Кейн обаче разкарва Ригъл от ринга и взима неподвижното тяло на Голдъст зад кулисите. В следващото шоу Голдъст се завръща, прекъсвайки мач на Ригъл. Той просва с метален стол англичанина, след което го връзва и го замъква зад кулисите, точно както Кейн е направил с него миналата седмица. Голдсът казва на Ригъл в една тъмна стаичка, че ще го накара да си плати, за това, че го е предал и го е оставил да стане жертва на садистичните идеи на Кейн. Когато Ригъл пита какви са били те, Голдъст вдига ръкавите си и показва обгорените си ръце (kayfabe белези, разбира се). Следва измъчване с електричество, което се отразява на осветлението в цялата зала по време на мач между Кейн и Грамадата за hardcore титлата, оставяйки мача незавършен. Грамадата настоява пред Флеър за реванш, Голдъст по-късно иска шанс за титлата, за да си отмъсти на Кейн, а Ригъл се появява и казва, че иска тримата накуп. Флеър решава да назначи Fatal 4 Way мач за WrestleMania точно седмица преди събитието. В последните шоута Кейн побеждава Голдъст в мач 1 на 1, а Ригъл успява да се справи с Грамадата, като и двата мач не минават без намеси.

Tag Team Devision: Конфронтацията между nWo и Дъдли Бойз зад кулисите не е случайна. След случката nWo се подиграват на това какви са отборните шампиони на компанията и си навличат гнева на Дъдли, които са видимо едни от малкото хора, които nWo срещат в WWF, които не се страхуват от тях. В свое промо Дъдли казват, че са шампиони от Survivor Series и този им рейн ще е един от най-запомнящите се в историята ако успеят да победят хората, направили някои от най-големите... ъм... поразии е кофти дума, но ще ползвам нея, в WWF и WCW - Хол и Неш. The Outsiders казват, че името на отбора им все още е подходящо защото в момента на тях се гледа като на външни лица в WWF, а не като на бивши световен и интерконтинентален шампион. Хол заявява, че въобще не е имал намерение да се занимава с хора като Дъдли Бойз, но щом те искат да се занимават с него, той ще им даде тази възможност. Неш също го подкрепя и казва, че не е лоша идея nWo да се сдобие с малко злато възможно най-скоро, за да лиши хора като Дъдли Бойз от възможността да парадират с това, че са шампиони. Дъдли казват, че искат Неш и Хол тук и сега, но те отказват. Вместо това предлагат хендикап мач 3 на 2. Дъдли приемат, мача се състои и те го губят. Не само това - Неш и Хол ги тръшват през маси. В следващото шоу Дъдли са явно недоволни от развитието на ситуацията. APA се намесват, казвайки, че искат шанс за отборното злато и мислят, че го заслужават повече от nWo. Дъдли казват, че искат Неш и Хол и никой друг. Флеър решава ситуацията, назначавайки мач между APA и The Outsiders, който вторите печелят след намеса на Били и Чък. След мача обаче Дъдли щурмуват ринга и преди Хоган да е дошъл на помощ на партньорите си, шампионите просват Неш и Хол с две 3D-та. Следващият ход на The Outsiders е да нападнат Спайк Дъдли, който видимо се е помирил с братята си. Неш и Хол пребиват Спайк backstage и казват, че един е паднал, остават още двама. Дъдли са бесни заради случилото се и казват, че няма да чакат до WrestleMania. Следва бой на ринга, в който The Outsiders надделяват заради намеса от Хоган и така в общи линии враждата се насочва към самия мач на Мания.

Враждата между Мат Харди и Крисчън за Европейската титла се прехвърля на tag team ниво. Мат е разочарован, че Джеф не му е помогнал достатъчно, за да спечели титлата на No Way Out. За да се докаже пред брат си Джеф се изправя срещу Тест. В случай, че Джеф спечели Мат получава нов шанс за титлата. В случай, че Джеф падне - ще бъде отстранен за неопределено време. Джеф успява да победи Тест и Крисчън е принуден скоро след това да се изправи срещу Мат в мач за титлата. В началото на март Крисчън губи мачът и титлата и Мат Харди става новият Европейски шампион. След мача двамата Харди празнуват с титлата, но Тест и Крисчън ги нападат в гръб. Крисчън обявява, че иска и двамата да бъдат унизени на WrestleMania, но пък иска и реванш за Европейската си титла. Харди обаче казват, че няма да дадат на Крисчън всичко, което иска и той ще трябва да избере - мач по двойки на Мания, в който "да унижи тези гадни американци на негова територия (Торонто)" или мач реванш за Европейската титла. Крисчън премисля нещата, след което обявява, че той и Тест ще се изправят в отборен мач срещу тях на WrestleMania. След това, след мач на Тест с Мат Харди, Крисчън просва с Европейската титла Мат, а след това с Тест пребиват и Джеф Харди. Крисчън взима микрофон и обявява, че отборният мач на WrestleMania ще е и неговият мач реванш за Европейската титла. Мат и Джеф се оплакват на Рик Флеър, който казва, че щом Крисчън иска да получи мачът си реванш за сингъл титла в отборен мач то това ще стане. Флеър обаче казва, че тъй като става дума за сингъл титла човекът, който отбележи победният туш ще си тръгне като шампион, т.е. не само Крисчън и Мат, но и Джеф и Тест могат да си тръгнат като шампиони. В последния Smackdown преди Мания Крисчън казва, че ще ще покаже, че канадците са по-добри от всички жители на Щатите и всички европейци, взети заедно, печелейки Европейската титла от американец в столицата на Канада.

Последната tag team вражда около WrestleMania се върти около Били и Чък и APA. В шоу след No Way Out Били обвинява Чък, че е виновен за това, че не са спечелили титлите от Дъдли Бойз. Това води до скандал между двамата. Чък закъснява за следващите две шоута и Били наема APA да го следят. Те естествено се заемат, тъй като парите си струват. Следенето ги довежда до откритието, че Чък изневерява на Били с друг мъж. Отвратени от гледката на Палъмбо целуващ се с друг мъж APA нападат Чък и любовникът му и ги пребиват. След това след като информират Били за видяното и той се разревава, те пребиват и него. Нов скандал между Били и Чък заради цялата история с изневярата завършва с прегръдка и привидното им сдобряване. Те дори се намесват в мач на APA и им костват победата. APA са бесни и се опитват да намерят Били и Чък зад кулисите, но попадат в капан и са пребити. На следващата седмица Били и Чък записват победа над Скоти и Албърт и празнуват по-дълго от нормалното на ринга, когато се появяват APA и ги предизвикват на мач за Мания. Били и Чък приемат, като след това доволните APA показват на титантрона снимки на Били (този път) с друг мъж. Чък остава с отворена уста (знам, звучи кофти), а APA казват, че ще ги вкарат в "правия" път на WrestleMania... стига Били и Чък да могат да работят заедно. Последният сегмент от враждата показва как Били търси Чък зад кулисите, намира го в съблекалнята им и затваря вратата с думите "Трябва да поговорим". Малко обяснения относно фюда: от образите на Били и Чък според мен може да се спечели много. Светът, в който живеем е в мнозинство твърдо хомофобен, като това важи с двойна сила за кеч феновете (освен ако не става дума за връзка между жени). Всякакви гей действия могат да донесат невероятен хийт на Били и Чък и да направят както тях over, така и противниците им. Т.е. този отбор е чисто злато.

Main Event Situation: Враждите тук са топ-ъф-да-топ и все пак ги почвам от най-неважната (кофти е, но е така) до най-главната. Най-вероятно такава ще е подредбата им и в карда. Първата история включва Кърт Енгъл, който продължава да е недоволен от факта, че Винс МакМеън го пренебрегва заради Букър Ти. В няколко свои промота Енгъл отбелязва, че е с пъти по-добър от бившия WCW шампион и това, че не е успял да спечели титлата от ННН сам, докато Букър е имал помощта на Винс и пак се е издънил срещу Остин. Когато nWo започват с разбиването на офиса на Винс, МакМеън започва да тича зад кулисите и намира Енгъл, пращайки го да спре Хоган, Неш и Хол. Енгъл отвръща с "Защо не пратиш своето приятелче Букър Ти?" и не предприема нищо. Винс не може да разбере за какво става дума и все пак наистина се обръща към Букър Ти, който казва, че няма намерение да застава на пътя на nWo. По-късно Енгъл в свое промо се гаври с Винс, за това, че неговото приятелче го е предало и не му е помогнало. Винс вика Енгъл в офиса си и иска обяснение, което Енгъл му дава. Винс казва, че това са глупости, но се оказва, че за Енгъл е важно. МакМеън го убеждава, че според него Кърт е топ атлетът в компанията и човекът на който Винс може да има най-голяма вяра. Това вбесява Букър Ти, който обвинява МакМеън, че само защото Букър не се е справил с Ледения на No Way Out сега бива третиран като резерва. Енгъл се намесва (сегментът е на ринга) и се присмива на Букър, казвайки, че най-накрая е осъзнал, че е последна дупка на кавала (не намирам по-подходящи изрази...). Това води до бой между двамата, като МакМеън се опитва да го спре, но те го избутват встрани и продължават да се бият. Флеър се намесва и казва, че на WrestleMania двамата ще могат да разрешат различията си в мач помежду си. След това обаче Винс конфронтира Флеър за това, че назначава мач между "негови хора" и отменя мача. Енгъл отива при Винс и му казва, че иска този мач и ако не го получи може да си тръгне от компанията. Малко след това Букър прави същото и МакМеън е принуден да ги остави да разрешат спора си 1 на 1. Оттук враждата се пренасочва към това Енгъл и Букър да спорят кой се е издигнал по-бързо в компанията си и чии постижения са по-големи. Т.е. фокусът се измества от това кой да е кученцето на Винс (защото в последните седмици те слабо започват да се интересуват от неговите проблеми) и се пренасочват към това кой е по-по-най.

Скандалът между Винс и Флеър за уреждането на мача е само част от проблемите им след No Way Out. Двамата неколкократно влизат в спорове за това, че Винс е довел nWo в WWF. Не само това - когато nWo започват да сеят хаос из WWF Винс се обръща към Флеър с молба за помощ, колкото и да му е неприятно да го направи. Флеър му казва, че той сам е навлякал това на компанията и сега ще трябва да се оправя сам. МакМеън се вбесява и удря шамар на съ-собственика. Няколко служители ги разтървават и предотвратяват боя между тях. Винс привлича на своя страна DDP казвайки му, че идиотските му мотивационни речи може да са от полза. Oт този момент нататък преди и след мач, както и в чести промота DDP има за задача да възхваля Винс и да говори против Флеър. Флеър уволнява DDP. Винс обаче дава шанс на DDP да си върне работата чрез спечелване на мач. Флеър е ядосан и слага себе си в мача срещу DDP. Преди самия мач обаче Винс напада Флеър в гръб и двамата с DDP го пребиват. Винс избира някакъв джобър за противник на DDP и той отново печели работата си. Флеър казва, че му е писнало от МакМеън и го предизвиква на мач за WrestleMania. DDP, говорителят на Винс, съобщава, че предизвикателството е прието, като малко след това Флеър излиза и пребива с метална тръба DDP. Тук се намесва борда на директорите, които казват, че това насилие над суперзвезди трябва да престане. За целта те правят мача Флеър-МакМеън "Stree Fight", като съветват двамата съ-собственици да запазят силите си за мача и един за друг. И двамата обаче вече са на ръба на нервна криза (Флеър заради упорството на МакМеън, той пък заради nWo и това, че тотално губи контрол над компанията). По време на подписването на договора за мача двамата губят контрол и се нахвърлят един върху друг. DDP се опитва да се намеси на страната на Винс, но тук се намесва Арн Андерсън, който се нахвърля върху DDP. Винс и Рик остават сами на ринга, но са разтървани отново от съдии и служители на компанията. Така билдът за мача между двамата приключват след около 4 месеца съвместно управление на WWF. Лично аз мисля, че WWE можеха да удължат тази история повече (а не да ги слагат в мач на Royal Rumble) и да сложат мача на Мания. Както правя аз всъщност.

Друга вражда продължава да набира сила. Явно е едно - на WrestleMania ще има мач The Rock vs The Undertaker. Нещо, което не е ставало, а според мен си е атракция като за най-голямото шоу за годината. Историята между тях до момента е в някакъв среден етап. Прецакали са се в мачовете си на No Way Out, имат вече изградена вербална война. Сега остава да се дадат последни щрихи и да бъдат оставени да вървят по течението. Като за начало имаме промо на Скалата, в което той казва, че разбира защо Тейкър му е коствал мачът срещу Джерико. Според Скалата Гробарят просто е в лошо настроение в последните седмици и е нужно да премисли нещата внимателно, преди да последва друго. Гробарят не се появява, за да отвърне, като вместо това прецаква още един мач на Скалата, нападайки го. Следва промо на Тейкър, в което той казва, че от всички в тази индустрия Скалата винаги е бил най-малко проявяващото уважение "леке". Гробарят изисква извинение от Роки и му казва, че ако откаже да прояви нужния респект, ще бъде научен на такъв. Скалата се появява и казва, че проблемът не е в Скалата. Проблемът не е и в хората. Проблемът е в Гробаря. В неговата новопоявила се мания за уважение. Според Роки кечистите и феновете уважават Гробаря, уважават постиженията му, но не уважават злобното куче (примерно), в което се е превърнал. За това Скалата казва, че има само едно нещо, което може да направи - и то е да върне Гробаря в реалния свят чрез мач на WrestleMania. Следващият по-основен момент от враждата е сегмент, в който Скалата показва на ринга герои от миналото на Тейкър, част от неговото дългогодишно наследство. Имитации на Пол Берър, Кейн, членовете на Ministry of Darkness... всички те стават по един или друг начин обект на подигравка от страна на Скалата, като накрая, като това довежда Гробаря на ринга. Скалата е готов, НО! Тъй като Тейкър е хийлът, той забавя атаката си, изчаква имитаторите да слазят от ринга, след което слиза при тях и започва да ги налага. Скалата слиза от ринга и се нахвърля на противника си, но размяната на удари свършва с оттеглянето на Гробаря. Обяснението му: не иска да си цапа ръцете с Роки преди Мания. Вместо това той прави същия сегмент, но с участието на лица от миналото на Скалата - копия на баща му, членовете на The Nation, Mankind. Тейкър го представя като "Тhis is NOT your life... but what awaits you after it" сегмент. Когато той сграбчва копието на бащата на Скалата за гърлото, Роки излиза и щурмува ринга. В този момент всичките имитатори се нахвърлят върху него и помагат на Гробаря да го пребие. За да не се заблуди публиката, че Тейкър сформира нов стейбъл или нещо подобно по-късно ще има сегмент, в който един от имитаторите иска да му бъде платено за "работата", Тейкър казва, че ще му плати и го вкарва в една стая при останалите. След малко следва друг сегмент - Тейкър излиза от стаята, а вътре наемниците лежат пребити. Скалата обаче вече е бесен. Той казва, че ще отдаде на Тейкър заслуженото уважение... и плаща на някакви хора да откраднат мотора на Гробаря (паркиран зад кулисите), докато той има мач. Тейкър зарязва опонента си, гледайки невярващо към титантрона, когато Скалата изскача зад него и го просва с Rock Bottom. След този момент Скалата застава над проснатия Гробар и завършва build-a с промо, в което казва, че на WrestleMania Гробаря ще получи всичкото уважение на света и една маратонка в задника... can you smell what the Rock is cookin'? и сме готови и с това.

След No Way Out е ясен и мачът за WWF Undisputed Championship-a: Тriple H (c) vs Chris Jericho, реванш от Royal Rumble. Не знам защо варианта МЕ на РР да бъде МЕ на Мания винаги е бил пренебрегван. Все пак двама кечисти могат само да спечелят от това да са в МЕ-та на два от четирите големи турнира. Как обаче се развива историята тук. Енгъл е така добър, за да даде на Джерико съвет - да удари ННН в слабите места. Джерико БУКВАЛНО си прави списък и започва. Като за начало той отново изтъква факта, че е контузил Хънтър и го е разкарал от ринга за доста месеци. Според Джерико завърналият се Хънтър е по-бавен, по-слаб и бързо ще рухне под напрежението на това да е шампион и всички да са след него. Джерико дори опитва да контузи отново ННН със собствения му чук, но планът му се проваля. Точка номер 2 от плана на Джерико е да се изгаври с егото на Играта. Той подготвя 2-3 видеота, в който са събрани сегменти със загуби на Triple H или ситуации, в които е бил пребиван, кървящ и т.н. Това вбесява Хънтър и той нахлува в production truck-a, но Джерико не е там. Т.е. всичко е капан. Джерико го заключва, връща се на ринга, където допреди малко е бил ННН и взима титлата. Тогава ННН включва микрофон в truck-a и съобщава на Джерико, че ще го намери и смаже. Джерико приема това с усмивка, тъй като според него щом колана е в него останалото е история. Следващата седмица не е по-лека за ННН. Той издебва Джерико и го напада зад кулисите, но се оказва, че коланът не е в него. За това Хънтър завлачва Крис на ринга, но когато се готви да го пребие камерите показват, че Стефани е в публиката с титлата на рамо. Тъй като тя има забрана да се появява в WWF след No Way Out охранителите я придружават навън, но това дава време на Джерико да нападне шокирания Хънтър в гръб и отново да вземе предимството, а и колана, който Стефани оставя на охранителите. Хънтър вече е изстрадал достатъчно. Той казва, че е вярвал, че ще успее да сглоби семейството си до момента, в който Джерико не е убедил Стефани да се появи с титлата на рамо. Хънтър разкрива също, че всъщност тя не е искала да го направи, но Джерико я е принудил, заплашвайки я, че в противен случай, че посегне не само на мъжа й, но и на самата нея, както и, че домът им ще се превърна в негова цел (все пак Джерико и Стефани никога не са се харесвали, а и аз лично не харесвам сближаването им през 2002-а). ННН заявява, че Джерико вече е минал всякакви граници и е постигнал това, което иска - нацелил е слабите места на Хънтър и го е вбесил. Затова ННН предизвиква Джерико на мач още преди Мания. Джерико приема. Стига се до мача, който е МЕ на някое от последните шоута. До туш не се стига, защото мачът преминава половинчасовия времеви лимит без някой да отбележи туш. След мача обаче Хънтър успява поне да си вземе колана, след като Джерико е проснат с Педигри. В така създалата се ситуация ННН казва, че няма да остави това така и ако ще приключва нещата ще ги приключи с победа. За това той предизвиква Джерико на Iron Man Match, едва вторият такъв в историята на WrestleMania. Джерико обаче казва, че няма намерение да се бие 1 час с човек като ННН. Според Джерико предния мач е бил просто лош късмет за самия него и той гарантира, че ще може да тушира Хънтър в рамките на 30 минути. И то не веднъж, ами няколко пъти. ННН също приема и така правилата на мача за WrestleMania официално стават 30 Minutes Iron Man Match. Следват 1-2 отборни мача между двамата с различни партньори като и в двата надделява ННН, при това доста брутално, но нищо по-интересно не става до финалното шоу, в което двамата трябва да се справят с предизвикателство и да се справят с противник за по-малко от 10 минути. Джерико успява с измама малко преди края на времето, а ННН се проваля след като Джерико го напада и мачът свършва с DQ. След това се стига до въргал на ринга, като се налага голяма част от съблекалнята да излезе и да ги разтърве.

Главната атракция обаче няма как да не е враждата между Остин и Хоган. След конфронтацията на Мания, а след това и срещата зад кулисите и побоя над Остин от Неш и Хол, е време нещата да минат на по-личен план. Това, което запазвам от случилото се в WWF е промото на Хоган за това колко много значи WWF за него, но как е разочарован, че феновете са му обърнали гръб и могат да му целунат задника. Това промо ще е широко рекламирано още от предната седмица, за да му се обърне внимание. То ще бъде прекъснато, но вместо Скалата обаче (както беше в действителност) излиза Остин. Той разяснява, че някога Хоган е направил много за това тази компания да се развие, но Леденият е бил този, който я е спасил от банкрут, докато Хоган не е успял да стори това с WCW. Остин казва, че винаги е считал Хоган за "tough son of a bitch", до момента, в който не е видял от първа ръка колко жалки са nWo като цяло и Хоган в частност. Хоган отвръща с факта, че ако го е нямало него никога е нямало да има Стив Остин. Хоган казва, че е много по-голямо име в тази индустрия и ако Остин иска да си преписва легендарен статус и да се опитва да се сравнява с него то трябва да мине първо през самия Hollywood. Oстин казва, че не иска Hollywood Hogan. Ако ще трябва да се доказва то иска да е срещу HULK Hogan. Хоган се съгласява. Остин предлага ръката си и когато Хоган решава да я стисне, Остин отново му показва среден пръст. Идеята на цялото това промо е да е достатъчно силно, за да представи враждата сякаш има история, протекла през годините. Издигането на Хоган, преместването в WCW, Остин и това, което прави той с WWF. Де факто мачът между двамата няма нужда от никакъв build, това промо е достатъчно да накара хората да си хвърлят парите за този мач. И все пак да речем, че след това промо остават още 4-5 шоута. Нещо трябва да се случва в тях, което да засили интереса към предстоящия сблъсък. За това ще наблегнем на двамата поотделно. Първо Хоган провежда разговор с Неш и Хол. Казва им в общи линии, че ще им помага, когато счита за необходимо, срещу Дъдли, но иска те да не се намесват в мача му с Остин, защото е нещо важно за нещо, което иска да свърши сам. Също така той казва, че е обещал на Остин HULK Hogan на WrestleMania, не преди това. Т.е. Hollywood ще продължи с мръсните си номера до Мания. Мисля, че някъде из враждата на Остин с nWo имаше момент, в който те му мачкаха джипа. Е, и да е нямало сега ще има и Хоган ще е инициаторът. Докато Остин стигне на мястото те ще са се разкарали. По-късно по време на мач на Остин Хоган ще излезе покрай ринга, за да могат Неш и Хол да го пребият. След това Хоган ще надраска гърба му nWo. Остин също ще отвърне на удара и в предпоследната или последната седмица преди Мания nWo ще заварят съблекалнята си разбита, с пакет бири на пода и надпис на стената "What?". Видеота с исторически кадри също ще подгряват враждата. Последната интеракция между противниците ще е на последния RAW, за да остане края на SMACKDOWN за Джерико и HHH. В този сегмент Остин ще излезе на ринга за няколко последни думи. Как една ера ще срещне друга на WrestleMania, как мач, който хората никога не са очаквали да се случи ще се състои. Остин казва, че ще иде на Мания с една идея - да сътвори Ад за Хоган. Хоган излиза с две бири в ръце и казва, че нещата през последните седмици не са се развили както трябва и въпреки че той (Холивуд) не е показал уважение към противника си, то Хълк ще го направи на Мания. Остин казва, че щом ще получи Хълк Хоган на WrestleMania нищо не му пречи да пребие тази вечер Холивуд. На това Хоган отвръща с усмивка и казва "Fuck it, this was a trap anyways" и удря Остин в главата с една от кутиите с бира. Следва big boot и опит за axe kick, но Остин се подмества, след което рита Хоган в корема и опитва Stunner, но Хоган се измъква. Шоуто завършва с това как двамата стоят в срещуположни ъгли на ринга. Хоган вдига микрофона си и казва, че в неделя ще се погрижи за Остин веднъж и завинаги, не преди това. Хоган слиза бавно от ринга, а Остин вдига микрофона, поглежда Хоган и единственото, което казва е... "WHAAAT?".

БЕЛЕЖКИ: Хоган-Остин е мач, който WWE можеха да направят преспокойно на WM 18, но незнайно защо не го направиха. Сигурно мислеха, че има по-голям шанс Скалата да се махне от компанията, отколкото Остин, не знам. Донякъде и прецакаха тази възможност с това, че Остин падна от Джерико (който въобще не беше достатъчно развит) на No Way Out. Загуба от Джерико поставя Остин в неудобно положение преди евентуален мач с Хоган. Затова и при мен го нямаше и Остин спря да се занимава с Джерико още в края на 2001-а. Причината да вкарам разделение между Хълк и Холивуд версиите на Хоган е, че това според мен е добра идея, която може да се използва и занапред, но за това след WrestleMania.

Причината да вкарам The Outsiders в мач за отборната титла е следния - първо двамата според мен не бяха във форма за много сингъл мачове, второ - титлите само ще спечелят от това да има такива high-profile претенденти. Дъдли също печелят, заради факта, че получават подобен дълъг рейн и важен мач. За останалите мачове не мисля, че е нужно чак такова обяснение. Мисля, че са добри като идеи, мисля, че можеха да се получат добре и като изпълнение. Повече бележки след резултатите, а ето ги и тях:

WWF WRESTLEMANIA X8
Toronto, Ontario
17 march 2002

-Fatal 4 Way Hardcore Championship: Kane (c) defeated William Regal, Goldust, Big Show
-Billy and Chuck defeated APA
-European Championship - Tag Team Match: Test and Christian defeated The Hardy Boyz (Matt (c) and Jeff) - Christian pins Matt and wins the title
-Kurt Angle defeated Booker T
-Street Fight: Ric Flair defeated Vince McMahon
-Intercontinental Championship: Edge (c) defeated Rob Van Dam
-The Undertaker defeated The Rock
-WWF Tag Team Championship: The Outsiders (Scott Hall and Kevin Nash) defeated The Dudley Boyz (c) - New Champions
-WWF Undisputed Championship - 30 Minutes Iron Man Match: Chris Jericho defeated Triple H (c) - 5:3 and wins the title
-Stone Cold Steve Austin defeated Hulk Hogan

Бележки относно WrestleMania:

-Голдъст е проснат върху маса извън ринга от Кейн. На ринга Ригъл просва Грамадата с бокс, но Кейн го издебва в гръб и го просва с Chokeslam за победата.
-Били и Чък побеждават с измама APA.
-Джеф е на път да спечели мача за своя отбор, туширайки Крисчън. Мат обаче прекъсва туша, защото ако Джеф отбележи победата според правилата на мача ще спечели и Европейската титла. Двамата започват спор, когато се намесва Тест и отнася главата на Джеф с big boot. Мат се нахвърля върху Тест, но Крисчън го напада в гръб. Тест просва и Мат с big boot, след което Крисчън го довършва с Unprettier. Джеф се опитва да се намеси, но е хванат от Тест, докато Крисчън тушира Мат и печели мачът и титлата.
-Енгъл-Букър и РВД-Острието влизат в категорията на наистиан добрите мачове, докато Флеър-Винс е по-скоро entertainment ориентиран, с намеси от Арн Андерсън и DDP.
-След като се прибират зад кулисите с отборните титли Неш и Хол казват на Хоган, че ще спазят обещанието си и няма да се месят в мача му, но разчитат на негова победа за да е доминацията им пълна.
-Още в началото на мачът за Безспорната титла Джерико напада Triple H със стол и му нанася доста удари, губейки по този начин първия туш с DQ. След това обаче успява да се възползва от нанесените поражения и кара ННН да се предаде с Walls of Jericho. Следва comeback на Хънтър - туш след Педигри прави резултата 2:1 в полза на шампиона. На 20-тата минута Джерико успява да забоде Lionsault след неуспешен опит на Хънтър за Superplex и изравнява резултата. 4 минути по-късно Джерико отбягва удар на Играта, който поваля съдията. Реферът дисквалифицира ННН и Джерико повежда. Играта започва отчаяно да се бори да изравни резултата в рамките на последните минути и точно когато е на път да повали Джерико с Педигри е хванат отново в Walls of Jericho. Успява да се измъкне чрез люлка, но Джерико я обръща и с помощта на въжетата отбелязва туш няколко секунди преди края на мача, ставайки шампион. Да, знам, че чиста победа щеше да го издигне повече. Но победата на WrestleMania си е победа на WrestleMania, а и не искам тотално да закопавам Играта. Всеки бива закопаван по-малко или издиган по-малко.
-Хоган спазва обещанието си - жълто-червените дрехи с един надпис от спрей nWo на панталоните, старата му музика. Всичко си Hulk-ско. Зарядът на мача е ясен, nWo така и не се появяват, дори след края на мача. Размяна на финишъри, много емоции и победа за Остин. Някои сигурно ще си кажат, че Хоган не би се съгласил да падне от Стив в реалния живот. Всеки си има цена, Хоган също. При правилното убеждаване и при правилните пари Хоган би се навил. Остин печели и завършва WrestleMania. И да, този мач е МЕ, не този за титлата. Мисля, че е ясно защо. Когато имаш такъв мач в карда си можеш да си позволиш да пренебрегнеш дори най-важната си титла.

И така приключва месец март. Повече - когато имам време и желание. Нещо съм се зарибил с идеята да ребуукна първо 2001-а (без Инвазия), но изпитвам затруднения, така че ще продължа с 2002-а, където идеите не спират да идват.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Поради зачестилия спам, сега всеки коментар ще трябва първо да бъде одобрен преди да се публикува, така че не се учудвайте, ако коментарът ви не се покаже веднага. Извинявам се за неудобството :)

Комикси: "Jack Eridon: Крадецът на спомени" от Константин Витков-Титис

Някои неща в този живот изискват топки. Едно от тях е да нарисуваш и да се опиташ да издадеш комикс в България.  И ето, че пролетта н...