NMP Home Project

Таа от доста време в главата ми се мотат някакви мисли, рисунки и какви ли не простотии. И днес беше такъв ден. Всъщност се почна от вчера. В главата постоянно ми се моташе картинка представляваща едно сърце с 2 цветя в него, а над него трето цвете. Интересна работа. Реших да го начертая и да видя дали не мога да направя нещо по въпроса. Та тук ще споделя с вас какво направих. :D Ето го и резултата: Pic1 . Таа 2-те дето са в сърцето би трябвало да са цветя, отгоре има също цвете, а както виждате има 2 линии, които създават впечатлението за цвете в сърцето. А това малко дето съм написал.. Това е бонус :D Та продължавам нататък.

Таа запалих колата и се отбих вчера (19.09.2009) във вторични суровини. След дълго мотане в търсене на материал и след закупуването му (един от работниците (циганин), нищо лично де, излъга шефката му, че материалите са 2 килограма, а те бяха цели 2 и 400..спести ми 35 стотинки. Пу, жив и здрав да е) се думнах у нас в готовност да пускам материалите в действие. Ето ги и тях: Pic2 . Пълна кочина. Струваха 1 и 40. Купчина железа.. :X Таа тъкмо се готвех да почвам, но дойде един палав съученик на гости, та положението остана за следващия ден (т.е. днес). :D

Та днес (20.09.2009) станахме рано, изпратих гостенина и се почна. Приготвих музиката и масата в гаража и почнах. И настана кочината. След дълъг процес на огъване, рязане и чукане (теглих си малко снимки тип емо: Pic3, Pic4, правете си изводи деца, работата сутрин не е на хубаво :D ) от 8 сутринта до 10 получих ТЕЗИ части умножени по 2 + - две, три други. Дори наредих на земята как трябва да изглежда положението, ноо няма да ви давам още снимката, че то направо ще изглежда готово. :D Таа приготвих частите, но реших да хвана малко да изтъркам железата, че бяха бая ръждясали. Е..поне опитах. Една снимка от опита: Pic5 (Снимките са лудница). Е, не стана. Няма смисъл от гърча. Направо минах на следващата фаза, която е голям ... зор. :D Следва заваряване. Не съм заварявал от 1 година и направо заварките бяха от тип 10 пъти. На 10-тия път не се отчупваха. :D Тук е време за още една снимка тип "самоубиец": Pic6 . И като се подхвана това заваряване. Сигурно имаше 3 часа. Сега е време да покажа макета, който не бях заварил и бях сложил на земята: Pic7 . Добре е. Ама ела го завари ти. Очите станаха тип "Дингилева, когато не е правила секс" (т.е. винаги). Кръв, огин.. :X Но трябваше да се почне. Така и така преглътнах срама, когато се човърках из вторичните, така и така се хванах на хорото, не върви да го оставям по средата. Та започнах: Pic8 . Бързата работа срам за майстора. Та бавничко.

Най-големият зор беше при заварките на цветята. Ужас. :D Не мина и без кръв, опърляне на космите по ръцете и краката и няколко леки затискания на менгемето, докато огъвах цветовете на горното цвете. Всъщност те бяха най-лесната част. Режеш равни части желязо, затискаш ги по средата на менгемето и огъваш ту от едната, ту от другата страна. Таа след дългите мъки, стигнах до ето това: Pic9 . Мисля че се получи добре. Малко посмених някои детайли. Обърнах цветята, не са както бяха на земята и както са на картинката. И малко им придадох по-хубав вид. Май става. Вие кажете. Затова пиша тук. :P Е не само за това де . :D Та дойде време за боядисването, а то не минава без снимка: Pic10 (хаха, личи си, че очите са кървясали). :D Е, след дълго пипане тук-там и играчка да не изпусна празно местенце, получих ето това: Pic11 .

Е това е. Главната ми цел беше да покажа на всички, които ще прочетат този пост, че в живота нещата опират повече до желание и по-малко до възможности. Защото вече хващам да се дразня на хора, които твърдят, че нямат възможност, а всъщност нямат желание. И аз нямах 2 лева да пия кафе, но отидох и взех купчината железа. И ги превърнах в нещо, което дано го бива (вие кажете). Може и това нещо за нищо да не става, но е по-хубаво от купчина железа. Та следващия път някой като ми каже "не мога", да се замисли дали е "не мога" или "не искам".

Поздрави: NMP :P

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Поради зачестилия спам, сега всеки коментар ще трябва първо да бъде одобрен преди да се публикува, така че не се учудвайте, ако коментарът ви не се покаже веднага. Извинявам се за неудобството :)

Защо, бе, Marvel?!?

Скъпи блогочетци, разчитам на факта, че повечето от вас не живеят в пещера (не Пещера, там имам верни другари) и знаят, че това чудо "...