Ритник в главата, брой 6: Hell in a Cell PPV Preview, автобиографията на Ерик Бишоф, разни мисли...

Този, шести пореден, брой на "Ритник в главата" ще е малко по-различен, защото няма да е пълен с идеи, които са престояли в главата ми, а ще е просто нещо от рода на "написано на момента и за момента". Ще хвърля око на карда на HIAC и предположенията ми за това кой-как-защо, както и ще дам малко инфо и скромното си мнение за малката ми бизнес-кеч библия - биографията на Ерик Бишоф. So once again... here... we... go!


-PPV Preview: WWE HELL IN A CELL 2009

Много хора в BWC изглежда са твърдо против това, да речем през юни, да се каже "През октомври ще имаме PPV с няколко Hell in a Cell мача, купете си го по-отрано". Основното мнение е, че когато е предварително обявено какъв тип мач ще има на ППВ-то се убива напрежението от обявяването на този мач на седмично шоу. Пример: Вместо някой GM да каже, че Пънк и Тейкър ще се бият на следващото ППВ в Hell in a Cell мач още с името на турнира се разбира, че ще има такъв тип мач и щом Тейкър и Пънк враждуват значи ще са в него и няма нужда от обявяване. Да, тук съм съгласен. Няма я изненадата, не можеш да очакваш да речем Last Man Standing или друг тип мач при PPV с името HIAC. Но! Хората, които са против тематичните PPV-та бъркат в едно - те са една свежа идея на WWE за това как да се освежи продукта и как, аджеба, толкова много PPV-та годишно да бъдат направени уникални по някакъв начин и да привлекат повече купувачи. Всичко е за пари, а от бизнес гледна точка това да кръстиш PPV с името на някакъв по-популярен тип мач е по-добро от това то да има име от рода на "Unforgiven", което не дава особено явна насоченост за съдържанието. Темата е дълга, ако се намери кой да спори с мен може и да пиша по-задълбочено за това. Но да се върнем на самото PPV...

По-неясни за мен причини отсъства мач за титлата на ECW. Изглежда искат да забавят следващия мач за титлата, което е добре, имайки предвид, че историята между Ригъл и Крисчън (особено около Ригъл) върви доста добре. Ще го издигнат много преди да го направят шампион пък после очаквам солиден рейн от негова страна. Но да се концентрираме на обявените мачове.

Hell in a Cell Numero Uno: John Cena vs Randy Orton - WWE Championship - Или мачът, в който: а) Ортън ще бъде обладан анално неколкократно и хората за пореден път ще спрат да го взимат насериозно; б) Ортън ще даде някакъв отпор на Сина и няма да тръгне с гъза напред, но въпреки всичко ще бъде изгърчен в края на мача я с "Career Adjustment", я с "EТВГ" (Ебах те в гъзЪ); в) Oртън ще направи чудо, ще бие Сина и ще избяга от клетката с титлата преди Сина да е отворил очи и да е наточил патка за едно следмачово наказване. Естествено, като Ортън марк, предпочитам вариант 3, а след края на последния RAW това не изглежда чак толкова невъзможно, въпреки че там Сина бе показан като някакъв... Робокоп. По-вероятно е обаче да видим варианти А или Б, като ще съм по-доволен от Б. Ако в клетката Сина тотално доминира и мачка Ортън може да получим един от най-слабите HIAC мачове в историята.

Alicia Fox vs Mickie James for the Divas Championship - Уоу, уоу... ху да фак ис Алиша Фокс? Какво е направила? Коя е победила досега? WWE просто си избраха рандъм лице да се бие с Мики и се опитват да я пушват като реална претендентка. Не става така. Трябваше да набутат Кели Кели, защото тя поне си скъса задника (хубав задник, между другото) в последните месеци, за да стане сравнително добра на ринга. Но не - Кели е фейс, ще набутаме някоя безлична хийл-ка. Кур за WWE, победа за Мики, плюя на девизията. Вместо този мач Мелина-МакКуул трябваше да се шибат на PPV, aма а де...

IC Championship: Dolph Ziggler vs John Morrison - Нямам идея. По-вероятно ми се вижда Морисън да запази, пък ако Зиглър ще получава още шансове за титлата (4-ти, 5-ти, 6-ти и т.н.) тогава вече да я спечели. Поне имат потенциал да направят един МНОГО добър мач.

Hell in a Cell Numero Duo: DX vs The Legacy - E пък ако Легаси бият ще се съдера от кеф. Ще са готови за още един финален таг тайтъл рън (особено ако Батиста и Мистерио бият Джерико и Грамадата нещата ще се наредят много добре), а след това за други велики дела. DX нямат нужда да победят в този фюд, не толкова колкото Legacy. И все пак това ще е добър край за може би най-добрата таг вражда за годината. Евала. Ще се гледа с интерес, имайки предвид колко добри бяха предишните им мачове.

US Championship - Triple Threat: Koffi Kingston vs The Miz vs Jack Swagger - Суагър или Миз, който и да е, само да бият Кофи да вземат титлата му. Този рейн се проточи прекалено дълго и титлата вече страда, Кофи не може да предложи нищо ново за нея. Суагър и Миз са хората, които трябва да я получат като следващо стъпало в издигането си. Няма значение кой от двамата ще я вземе сега, важното е Кофи да не запази. Точка.

Unified Tag Team Championship: Chris Jericho and Big Show vs Batista and Rey Mysterio - Рей да вземе титла след наказание не ми се вярва, но пък комбинацията от него и Батиста е най-сериозното нещо, което се е изпречвало пред Джерико и Грамадата досега. Не Legacy (които бяха третирани много зле преди враждата с DX), нито Cryme Tyme, нито MVP/Henry... Батиста и Мистерио като бивши шампиони и две големи сингъл имена са сериозна заплаха, НО! Най-вероятно ще загубят сега и все пак ще вземат титлата на Bragging Rights. Така ми се струва. Сега обаче очаквам победа за шампионите.

Hell in a Cell Numero Tres: World Heavyweight Champion CM Punk vs The Undertaker - Тук като че ли най-много се очаква Пънк да падне. Първо на първо враждата не получи достатъчен билд, поне според мен. Не толкова достатъчен, че да гледаме HIAC мач между двамата толкова рано. Второ - Пънк ще загуби повече от Гробаря при загуба в този мач. Тъкмо е набрал инерция като основен хийл в SD - не трябва да губи титлата! Трябва да я подържи още малко преди някой (пък било то и Гробаря) да "избави" феновете от "лошия стрейт-едж шампион". Т.е. искам победа за Пънк (която ще е голям плюс за него), но очаквам победа за Тейкър. Нещо подобно.

В общи линии е това. 7 мача е добре, ако стане така че остане време един мач между R-Truth и Drew McIntyre ще е страхотен бонус. Ако ли не - повече време за HIAC-ите. Като цяло се очертава интересно PPV, което за мое ОГРОМНО съжаление ще мога да гледам ЧААААК другия петък. Но такъв е животът. Пожелавам на тези, които ще го гледат по-рано да им е интересно и да не ми спойлват, за да не почвам с клетвите.

-Book Review: ERIC BISCHOFF - CONTROVERSY CREATES CASH

Златна книга, просто златна. Изключително интересна от самото начало до края. Поне на мен. Хора, които не се интересуват от задкулисни неща или от самата лична биография на Бишоф едва ли ще са толкова очаровани, но за мен всеки малък детайл допринесе за качеството на книгата и удоволствието, което тя ми донесе. Но да започна с разясненията...

За тези, които не са наясно (ако четете това едва ли, но все пак) Ерик Бишоф е бивш директор на WCW, по-късно изпълнявал ролята на GM на RAW в периода 2002-2005-а. Човек, попаднал в кеч-бизнеса донякъде случайно, но създал някои от най-интересните неща през 90-те (nWo, brother...). Човек, готов да направи всичко за своя успех, използвал доста мръсни номера и т.н., но пък успял да доведе WCW до първото място в кеч-света, надминавайки WWE по рейтинги. Нещо, което не е повтаряно от тогава. И което едва ли скоро ще бъде повторено.

Controversy creates cash е името на неговата автобиография, името на книгата, впечатлила ме така много. Лично на мен ми хареса, макар в голяма част от нея кечът в основната си форма да не е водещата тема. Има много чисто биографична информация за живота на Бишоф, за интересите, хобитата и приятелите му. 0сновният акцент обаче някак си все се връща към кеча, към това, в което Бишоф определено се е доказал като добър. Не е човек без грешки, но не е и човек, който да не е постигнал неща, които да засенчват грешките. Препоръчвам книгата на всеки, а който има желание да я прочете да цъкне на този линк:

"Controversy creates cash", Erik Bischoff - Download Link

На всеки, който се нагърби със задачата да я чете пожелавам успех и приятно четене. На английски е между другото, да не си помислихте, че някой в България ще превежда подобна книга? A трябва, Седларов, трябва.

-SOME RANDOM THOUGHTS...

Гледах TNA No Surrender или поне части от него. Крайно време е TNA да почнат да правят ППВ-тата си извън Орландо, защото ме дразнят. Публиката беше доста заспала през повечето време, освен накрая. Което ме подсеща - най-накрая AJ шампион. Надявам се да се спре с Енгъл и Стинг, защото просто прекаляват. Време е за млади лица, за свежест. Като се замисля тази вечер ще погледна и някои други мачове от PPV-то и следващата седмица ще дам мнение за нещата в TNA, малко по-обширно. Пък може и да не го направя, не е като да имам адски много време пред комп, че да се занимавам с TNA.

Обаче все пак приближава Bound for Glory. Засега карда изглежда симпатичен (Лешли-Джо не мога да го вдена, но поне не набутаха Лешли в мач за титлата с Енгъл). Пушът за Морган е страхотно нещо, дано Енгъл му пусне. Стинг НЕ ТРЯБВА да печели титла. Ако спечели вадим пушката и разстрелваме криейтив тийм-а. Винс Русо (колкото и да е странно) ми е надеждата, че младото ще надделее над старото.

Като се сетих за младо-старо - Decade of Smackdown-a беше добър. Приятен за гледане, определено. Промото на Скалата ме зарадва много. Загубил е тренинг леко, но му е простено. Самата идея, че той каза, че е време да хоства RAW, ме кара да вярвам, че е възможно и ще го доживея. А защо и да не пофантазирам за Сина-Скалата - WrestleMania 26? Интересно ми се стори инфото и за Вики Г. и Ерик Ескобар. От една страна се радвам, че той ще дебютира най-накрая, от друга не съм доволен, че Вики се връща на екран. Еди сигурно се върти като CD записвачка, мир на праха му.

Сина пак се завръща към супергеройските си корени. MARVEL трябва да купят правата за името му и да направят комикс. Капитан Америка пак ще умре само като разбере новината...

-Стига глупости. С това завършвам този бързо (уж, отне ми час с всичкото разсейване) брой на "Ритник в главата". Дано ви е било интересно, пожелавам ви приятна седмица изпълнена с добър кеч из тракерите и приятни новини от областта.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Поради зачестилия спам, сега всеки коментар ще трябва първо да бъде одобрен преди да се публикува, така че не се учудвайте, ако коментарът ви не се покаже веднага. Извинявам се за неудобството :)

Нейде из горските дебри на Благоевград с книги в ръце

"In time, you will know what it's like to lose", Танос. Най-сполучливият филмов злодей (с логична мотивация) на Marvel е мно...