Ритник в главата, брой 7: Ревюта/превюта за турнири, ситуацията в TNA и защо отново ще го следя

Така... column-a отново е тук, този път с превю за предстоящото WWE Bragging Rights, нещо като ревю на TNA Bound for Glory и преглед на някои неща, които ми направиха впечатление в последния iMPACT и TNA като цяло. За да следваме някаква логическа последователност започваме с кратко мнение за WWE Hell in a Cell, тъй като не съм казал нищо по въпроса....

Ами беше много добро PPV. Хареса ми. Стига толкова. Всъщност не. Победата на Ортън - тотален марк аут. Щях да си откъсна главата от кеф. Победата на Тейкър малко ме разочарова. Нито мачът беше особено добър, нито бе правилно той да взима титлата. Победата на Кофи също ме малоумно решение, също толкова колкото да я загуби на следващата вечер. При толкова успешни защити титлата трябваше да се смени на PPV, но както и да е, важното е, че все пак я загуби. Другите неща на PPV-то бяха от прилично ниво нагоре.

НЯКОЛКО ДУМИ ЗА TNA BOUND FOR GLORY 2009

Няма да коментирам всичко поотделно. Ще кажа, че PPV-то предложи интересни неща и един повече от стабилен кард. Най-изненадващо за мен бе, че Енгъл победи Морган. Стайлс да победи Стинг - правилно, много правилно. ТNA продължиха с развиването на истории до началото на самите мачове, за което мога да им кажа само браво. Определено един от най-силните турнири на TNA, това е достатъчно. А да... как по дяволите Даниълс оцеля?!?

Това е. Стигат толкова думи за BFG. Това не е най-важното. Важното е "Къде е млякото?". Млякото, скъпи читатели/кеч фенове/кеч фенки, е в WWE Bragging Rights. Като изключим малко странното име (успех на преводачите в GTV) се очертава едно доста интересно PPV с интересна концепция. Фен съм на interbrand войните, стига да не продължават прекалено дълго. Ноооо да прегледаме всичко поотделно.

PPV Preview: WWE BRAGGING RIGHTS 2009

Iron Man Match - WWE Championship: Randy Orton (шампион) vs John Cena (aко Сина загуби си бие камшика от RAW) - Oт една страна мачовете между двамата не са кой знае какво. От друга имат невероятна атмосфера заради вживяването на публиката. Не знам обаче как ще ги издържа цял час. Много headlocks ще има в този мач, помнете ми думата. Спомням си за мача между Сина и Edge отпреди около 3 години, който беше с подобни правила и който Сина спечели. Предполагам, че и тук (за най-голямо съжаление) ще стане същото. Eстествено победа за Ортън ще е по-доброто решение и огромен марк-аут, но е малко вероятно. Предположение за победител: The Assholes Commander Сина

Tри кучки от RAW vs Три кучки от SMACKDOWN - победителките в този мач ще бъдат определени (или ще определят) от победителя в мача Миз и Морисън. Причината? Три interbrand мача. Най-вероятно всяко шоу ще има по една победа преди големия отборен мач. С други думи - този мач ако е в средата на карда - след Миз/Морисън и преди отборния ще е адски лесен за предвиждане. Имайки предвид, че в другия мач ще заложа на Морисън, тук залагам на кучките от RAW начело с Мелина.

US Champion vs IC Champion: The Miz vs John Morrison - ако Морисън ще става МЕ в близката година то победата в този мач е задължителна. Миз едва сега ще бъде изграждан като УСПЕШЕН сингъл кечист, така че победа за Морисън ми звучи като по-добра идея. Ако се постараят ще направят страшен мач, IMO.

Fatal 4 Way World Heavyweight Championship: Undertaker (шампион) vs CM Punk vs Batista vs Rey Mysterio - някаква огромна изненада ще е загуба за Тейкър. Fatal 4 Way, 3 седмици след като спечели титлата. Никаква логика няма в това да загуби. Трябва да победи тук и евентуално да дропне титлата по-нататък.

Team RAW vs Team SMACKDOWN - тук ми е трудно. Целият Team SMACKDOWN беше сменен точно в последното шоу. От друга страна Team RAW е пълен с хора, които имат проблеми помежду си и ще е глупаво това да бъде пренебрегнато в мача. Нямам никаква идея кой ще победи, но имайки предвид кои са капитаните на Team SMACKDOWN - искам победа за тях. Дано поне мачът е хубав.

Като цяло - кардът е много доволен. 5 мача, напълно достатъчни при условие, че единият ще е цял час. Женският ще е просто загуба на време, но пък останалите ще предложат интересни неща. Ще гледам с интерес когато ми се отдаде възможност.

Ситуацията в TNA

Заслужава си да напиша няколко реда, след като ще започна по-често да следя какво става в компанията. Причината? Nigel McGuinness. Както Кърт Енгъл запали интереса на много WWE фенове към TNA, така Найджъл може да направи същото с ROH феновете. Просто ей така, за да видят какво ще постигне... Радвам се, че направи солиден дебют и още от самото начало ще започне история с Енгъл. Донякъде съм недоволен, че не подписа с WWE както се очакваше, но това може би е било по-правилното решение.

Друго нещо, което ми направи впечатление - най-накрая наистина се обръща внимание на младите. Ерик Янг, Ернандез, Хомасайд, Стайлс, Морган, Амейзинг Ред, всички те застават по един или друг начин под светлината на прожекторите. Toва са хора, които си струва да бъдат гледани и пушвани, свежи лица, даващи възможности за нови и интересни истории. Евала на TNA, че успяват там където WWE в момента леко се дънят.

Turning Point изглежда ще се гледа от-до. Причината естествено е кардът, който се очертава доста приятен. Обявени са Styles-Daniels-Joe за титлата. Първото нещо, което ми изскача в главата при имената на тези тримата заедно е Unbreakable. Така че откъм МЕ ситуацията е на 6. МCMG най-накрая ще получат шанс за отборното злато на PPV и съм адски доволен от това. Очертава се мач Стайнър-Лешли, а предполагам и Енгъл-Уулф (Найджъл), като вторият определено е нещо, което не трябва да се изпуска.

Разпадането на Main Event Mafia и това, което може би ще последва (ново обединение около Rhino, Steiner) ще е нещо, което също си струва гледането. Абе просто в момента TNA имат потенциала да предложат много интересни неща и щом дори аз имам намерение да следя отново, значи все още има надежда за тази компания.

-Дотук и с простотиите на тема TNA. Нарочно спестих по-отрицателните неща, защото за тях ще говоря друг път. Засега да кажем, че съм доволен от видяното в последния iMPACT.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Поради зачестилия спам, сега всеки коментар ще трябва първо да бъде одобрен преди да се публикува, така че не се учудвайте, ако коментарът ви не се покаже веднага. Извинявам се за неудобството :)

Когато Джони Гаргано срещна Дявола - в себе си и срещу себе си (NXT Takeover: Chicago II)

Какво ще сториш на най-добрия си приятел, след като те е предал многократно? Когато човекът, когото си считал за свой брат, се превърне...