Guest Booker: Birov rebooking WWF 2002 - The Brand Extension

Дълго мислих как да развия ситуацията в WWE след WrestleMania X-8. И през цялото време мислих във вариант без Brand Extension, най-вече защото не харесвам сегашния вариант на Brand Extension-a. Идеята за разделени шоута с отделни ростъри беше много добра, но постепенно загуби смисъла си и се стигна до глупави решения, които не искам да обсъждам сега. Но като се позамисля наистина през 2002-а Brand Extension-a беше много добра идея, която не мога да пропусна. Нямам и намерение да го правя. Вместо това ще внеса някои съвсем леки промени в първия Draft Pick, ще променя леко начина, по който се стига до Draft-a и оттам нататък ще развивам поотделно историите в RAW и SMACKDOWN. В този пост ще наблегна най-вече на Draft Pick-a, по-нататък продължаваме с останалото, като най-вероятно ще описвам всяко шоу по-отделно.

Guest Booker: Birov rebooking WWF 2002

THE BRAND EXTENSION

Като за начало малко пояснение - Стив Остин отказа да се появи на RAW-a след WrestleMania и се появи чак след Brand Extension-a, като започна история с това към кое шоу ще се присъедини. При мен, имайки предвид по-доброто ми отношение към Остин, това няма да стане точно така. Флеър информира феновете, че Остин е отказал да се появи след WrestleMania. По-късно, след като става ясно, че ще има Superstar Selection JR ще информира Винс и Флеър, че Остин в телефонен разговор е съобщил, че няма намерение да се появи и тогава. МакМеън е доволен, Флеър не. Как ще се развиват нещата с Остин след Brand Extension-a ще говоря по-нататък.

Първите две шоута след RAW и SMACKDOWN: Рик Флеър се появява в RAW доволен от победата си на WrestleMania и заявява, че според него успешно е защитил правото си да бъде съ-собственик на WWF. Винс се появява, за да го конфронтира и казва, че няма да остави Флеър на мира, докато не го разкара от "компанията си". Линда МакМеън се появява като представител на WWF Board of Directors и казва, че от враждата на двамата съсобственици компанията само страда, затова Бордът предлага друго - разделение на двете шоута, с отделни ростъри и отделни собственици. Флеър и МакМеън се съгласяват и на следващата седмица Brand Extension-a става факт.

Основното: Флеър получава RAW, Винс получава SMACKDOWN. Всеки от двамата има правото да избере по 30 души от общия ростър. Както вече споменах женската девизия не търпи промени при мен, не се занимавам с нея, така че избраните по време на Superstars Selection-a жени не ги споменавам. Друго основно нещо относно моя Brand Extension - не само Undisputed Championship-a, но и отборните титли. Следователно Джерико, Кевин Неш и Скот Хол, получават Interbrand статус докато са шампиони.

В тези първи шоута Тейкър се конфронтира със Скалата за пореден път. Скалата излиза на ринга и казва, че е бил победен чисто на Мания и иска да стисне ръката на Тейкър. Той излиза на ринга и Скалата му обяснява, че е крайно време всички глупости с уважението да приключат. Според него Тейкър има уважението, което иска, просто отказва да го приеме. Скалата предлага ръката си за ръкостискане, но вместо това Тейкър просто се усмихва и си тръгва. Тъкмо преди да излезе извън ринга обаче Скалата дава знак, че е опитал, след което напада Тейкър и го просва с Rock Bottom. Това е най-основното от шоуто, което трябва да се спомене.

BRAND EXTENSION DRAFT SHOW - 25 march 2002: На следващата седмица е Superstars Selection-a. С хвърляне на монета Винс печели първият избор и избира Скалата. Изборът на Флеър е Гробаря. Това вбесява Тейкър, който е на мнение, че има недовършена работа със Скалата. Тейкър заплашва Флеър, че иска мач със Скалата и тъй като Brand Extension-a все още не е в сила Флеър назначава за главен мач Undertaker vs The Rock, реванш от WrestleMania. Скалата печели мача. Следващият избор на Винс е Кърт Енгъл. Когато Флеър трябва да избира се получава така, че той е зает да говори с Гробаря. Винс се възползва, отива до неговата банка и избира nWo (двамата са се споразумяли предната седмица Хоган, Неш и Хол да бъдат преместени като група). Флеър се появява и не е доволен, но няма какво да направи. Винс избира и бившият шампион Triple H, a Флеър пък избира Кейн. През това време DDP (съветникът на Винс) е провел разговор с МакМеън относно това, което е направил. Винс е щастлив, че се е оттървал от nWo и е на мнение, че така те ще изпълнят работата си и ще унищожат Флеър и RAW. DDP обаче казва на Винс, че това са си цели трима души, при това не кои да е. Според него щом отборните титли ще са interbrand Винс може да вгорчава живота на Неш и Хол когато поиска, но не е длъжен да ги държи постоянно около себе си. Важното обаче е, че изпуска Хоган. Разговорът продължава с изключени камери. Когато Винс се връща на рампата за следващия си избор той казва Hulk Hogan. Флеър започва да спори, но Винс казва, че щом самият Хоган разграничава Hollywood Hogan от Hulk Hogan (имайки предвид мача с Остин), то тогава това са двама различни кечисти. Бордът се съгласява. МакМеън е доволен, защото е пратил "рака nWo в RAW, взимайки от него само това, което може да му е от полза и няма да му създава проблеми".

Интересна ситуация се получава и около Били и Чък. Те съобщават, че се чувстват като едно цяло и не искат в никакъв случай да бъдат разделени. Това става в предния RAW. Флеър и МакМеън им казват, че ще се изправят срещу APA oтново. Победителите получават правото да бъдат избрани като едно. Били и Чък печелят след поява на дебютиращия Rico и са избрани под номер 5 от Винс. При останалите избори няма нещо кой знае колко важно за отбелязване.

Колкото до вечерта - като последна обща тя е важна, защото изправя доста хора едни срещу други за последен път. Винс не пропуска шансът да изправи Неш и Хол пред предизвикателство. Той казва в началото на шоуто, че те ще защитават отборното злато тази вечер. Неш и Хол усмихнати казват, че ще приемат каквото и да е предизвикателство. То обаче се оказва доста странния отбор на Кърт Енгъл и Букър Ти, които МакМеън всъщност се опитва да накаже, за това, че са спряли да обръщат внимание на неговите интереси за сметка на собствената им вражда. Букър и Енгъл успяват да се сработят, но намеса на Хоган им коства победата. Все пак след мача двамата се здрависват, приключвайки враждата си с намек за двоен фейс търн.

Резултатите от шоуто:
-WWF Tag Team Championship: The Outsiders (c) defeated Kurt Angle and Booker T
-Billy and Chuck defeated APA
-Triple H defeated Test
-Fatal 4 Way Match - No1 Contenders for the IC title: Rob Van Dam defeated Rikishi, William Regal, Big Show
-The Rock defeated The Undertaker

А ето ги и графиките с пълните списъци на избраните от Флеър и Винс кечисти:

БЕЛЕЖКИ:

-Списъците не стават ясни изцяло още на самото шоу. Там стават ясни само първите 15 избора на всеки от шефовете, останалите 15 се изясняват на WWF.com.

-Стив Остин и Крис Джерико са хората, които остават с неизяснен статус. Разясних ситуацията около Остин, а Джерико, като Undisputed Champion казва, че е най-важната част от компанията, за да позволи да бъде прехвърлян като собственост. Неговият статус остава да се изясни в по-нататъшен момент.

-След Superstar Selection-a става ясно, че хардкор титлата става собственост само на RAW, докато интерконтиненталната и европейската титла ще са част от SMACKDOWN. Cruiserweight титлата все още не е активна.

-Причината за различни брой кечисти е фактът, че цялата женска девизия е в RAW. Промените, които аз съм направил също не са сериозни. Беноа е преместен на мястото на Джерико, който не участва в Draft-a. На мястото на Беноа отива ННН. Спайк Дъдли отива в SD вместо Дивон, т.е. запазвам Дъдли Бойз заедно. Други промени няма.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Поради зачестилия спам, сега всеки коментар ще трябва първо да бъде одобрен преди да се публикува, така че не се учудвайте, ако коментарът ви не се покаже веднага. Извинявам се за неудобството :)

Нейде из горските дебри на Благоевград с книги в ръце

"In time, you will know what it's like to lose", Танос. Най-сполучливият филмов злодей (с логична мотивация) на Marvel е мно...