Ритник в главата, брой 8: Bragging Rights ревю, Хълк Хоган подписа с TNA, доброто и лошото...

Малък преглед на блога доведе до прозрението, че не е имало "Ритник..." от около 10-ина дни, а не е като да няма какво да се каже. Тъй като отсега нататък ще използвам само тази рубрика, за да пиша за pro wrestling (най-вероятно) не е лошо като се насъберат теми да пиша. Темите този път ги има и в заглавието, но нека повторя: ще обърна внимание на подписването на Хълк Хоган с TNA и мнението ми по този въпрос; ще дам оценка на Bragging Rights PPV-то и като за финал ще направя един подбор "добро-лошо" от нещата, които са ми направили впечатление тази седмица.

ХЪЛК ХОГАН ПОДПИСВА С TNA WRESTLINGИнтересно как издържа толкова дълго време далеч от кеч-ринг. Изглежда операцията на гърба, която по неговите думи го е лишила от мач с Джон Сина на WrestleMania 25, е била наистина сериозна. Миналата седмица, за неразбралите, Хоган обяви, че вече е партньор с президентката на TNA Dixie Carter. Какво ще е това партньорство още не се знае. Може да иска мениджърска позиция (с която не съм сигурен, че ще се справи и че ще му я дадат), може да иска да направи още няколко мача. Не знам. Но да речем, че е второто... в такъв случай основното ми притеснение е, че Хоган ще скуошне някоя от потенциалните звезди, а това не е правилно. Вражда с Енгъл е добре дошла, нямам против да ги видя отново един срещу друг. Няма да имам проблем и с това кой ще е победител. Подобен сблъсък би бил добър от финансова гледна точка (мисля), предполагам и че ще е интересен, така че палци горе за сбъдването му. Но! Не това е важното, което Хоган може да направи в TNA.

Той трябва да направи дълга програма с някой от изгряващите таланти и дори да му позволи да го победи, за да го издигне още повече. Първото име, което ми изскача в главата, е това на Мат Морган. Морган би се възползвал много добре от подобна победа, но ще е нужно, за да стане акцента върху него по-силен. Друг вариант е AJ и може би и това ще стане някой ден, но не мога да си го представя срещу Хоган. А защо не Хоган и Фоли? Толкова комбинации, толкова възможности. Дано TNA ги оползотворят добре.

Другият вариант е Хоган да скуашне няколко звезди на TNA и да си иде, но тогава подписването му ще е ужасно безмислено, а и не мисля, че е в състояние да е regular кечист. 1 мач на 2-3 месеца ми звучи по-реалистично. Като цяло съм доста разводнен относно това подписване, защото ме е страх Хоган да не засенчи с присъствието си младите в компанията. Дано не стане така.

Трябва да отбележа и че моя wrestling гуру Ерик Бишоф също е част от сътрудничеството на Хоган и TNA. Мисля, че той може да е полезен на компанията в какъвто и да е аспект и не бих отказал и една негова поява по ТВ-то, т.е. монитора ми.

PPV REVIEW: WWE BRAGGING RIGHTS 2009Хм... доволно. Повече от доволно бих казал. Да започнем подред обаче. Шоуто бе открито с мач между Джон Морисън и The Miz. Правилен ход, а и мачът между двамата се получи доста добре. Малко обаче съм недоволен от победителя. Морисън е следващия main eventer, една от следващите големи звезди. Трябва да побеждава на PPV-та и то големи противници, какво остава за Миз, чиито пуш едва сега започна. Да, Миз може би печели нещо от победата си в този мач, но Морисън имаше много по-голяма полза от победа тук.

Мачът на Diva кучките след това го пропускаме, тъй като... не ни дреме. Прехвърляме се на World Heavyweight Championship мача, който не бе един от най-добрите Fatal 4 Way мачове в историята, но все пак бе приятен за гледане. Победата отиде в правилните ръце, като аз лично се надявам, че Тейкър ще направи един солиден run с титлата. Търнът на Батиста след мача не го очаквах, но пък ми хареса адски много. "I'm not playin', Rey. I'm gonna rip your head off". И после му еба мамата! Така, повтарям - ТАКА, трябва да се държи човек, когото наричат "Животното". В този feud има много потенциал и се надявам, че ще го продължат повечко време. Тъкмо ще държи и Мистерио, и дядо Дейв далеч от ситуацията около титлата.

7 на 7 мача беше добре, като изключим факта, че имаше хора, които не прекараха кой знае колко време на ринга. Краят бе добре замислен, а и съм доволен, че победата отиде в SMACKDOWN. Не, че има някакво значение, но поне трофея за по-добро шоу да е в наистина по-доброто шоу. И стигаме до мейн ивента... 1 час от Сина-Ортън сапунената опера. Продължи наистина дълго (не мача, враждата) и се радвам, че най-накрая (уж) приключи. Писна ми да ги гледам един срещу друг на PPV-та. Maчът... беше добър като за едночасов такъв. Имаше и мудни моменти (нормално е), имаше моменти със солидно напрежение. Лично аз се надявах на победа за Ортън, но не - Сина трябваше да спечели и да започне поредния си скучен рейн. Този на Ортън поне имаше потенциал за свежест, имайки предвид очертаващите му се вражди (Кофи, рано или късно и Дибиази). И все пак мачът беше добър. Както и самото PPV. Доста съм доволен от всичко като цяло. Да, може и много повече, но определено WWE в момента е в един "добър" период. Имало е много лоши, така че и сега съм доволен.

ДОБРОТО И ЛОШОТО

ДОБРО: Randy Orton vs Koffi Kingston - feud с потенциал. Първо, защото Кофи е свежо лице на голямата сцена, а си личеше, че го готвят за солиден пуш. Тази вражда ще го издигне по един или друг начин, независимо дали ще успее да запише 1 на 1 победа срещу Ортън или не. Според мен нещата трябва да се развият бавно - да са капитани на отбори на Survivor Series и след това да ги видим 1 на 1, примерно на WWE TLC PPV-то през декември.

ЛОШО: Случващото се около Морган и Ернандез в TNA. Ситуацията никак не ми допада, защо двамата изглежда ще станат жертва на бъдещия стейбъл, съставен от Райно и Team 3D. Ок, нека стейбълът го има, но защо точно Морган и Ернандез трябва да са първите жертви? Морган, особено, може да бъде използвано за нещо по-голямо. Наистина подкрепям това добиче и се надявам, че TNA няма да съсипят труда си от последните няколко месеца.

ДОБРО: WWE изглежда ще намалят броя на PPV-тата си. Judgment Day е изчезнал от заглавната страница и на негово място е преместен One Night Stand, т.е. в края на май. Това може би означава, че има шанс догодина PPV-тата да останат по едно на месец, което според мен е крайно наложително в момента. Подмяната на старите PPV-та с нови няма да я коментирам, само ще кажа, че според мен е свежо и правилно решение. Ще видим.

ЛОШО: Главните мачове на Survivor Series. Два тройни, единият не е нещо, което да сме гледали кой знае колко често, но другият (този на RAW) е пълен с хора, които са се били нееднократно - НВК, ННН, Сина. Стига! Стига вече Сина и ННН в мейн ивент мачове, стига вече Сина и ННН с титли. Дайте шанс на някой по-млад, по дяволите. Да, знам, че това е голямо PPV и няма кой знае колко изградени хийлове в RAW, но затова са си виновни WWE. Този мач е наистина разочароващ и ужасно предвидим. Разочарован съм, наистина. Колкото до другия - донякъде не е лошо да видим Тейкър, Джерико и Грамадата в един мач, но пък и те са вече изпята песен. И тук трябва свежест. Освен това не ми допада отборните шампиони да пренасочват вниманието си. Тряваше да имат feud с DX за титлите, нещо, което определено щях да следя с интерес, а и имаше големи предпоставки за това. Сега ще получим два масивни, но идейно остарели и зле билднати главни мача на четвъртия по големина турнир за годината. WWE, suck my balls.

-И с това мило послание завършва този "Ритник в главата". Казах каквото ми беше на сърце, сега мога да се върна към хобито си и да преправя WWE през 2002-а, хъхъ. Лек ден на всички и се молете за по-малко простотии в света на pro-wrestling-a през идната седмица/месец/година.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Поради зачестилия спам, сега всеки коментар ще трябва първо да бъде одобрен преди да се публикува, така че не се учудвайте, ако коментарът ви не се покаже веднага. Извинявам се за неудобството :)

Защо, бе, Marvel?!?

Скъпи блогочетци, разчитам на факта, че повечето от вас не живеят в пещера (не Пещера, там имам верни другари) и знаят, че това чудо "...