Guest Booker: Birov rebooking WWF (May 2002)

Искам да отбележа, че в началото на май започва кампанията “Get the F out” и промяната на името на WWF става факт, така че Judgment Day вече ще е с WWE инициали. А ето и списъка с шампионите в този момент:

WWF Undisputed Champion: Chris Jericho
IC Champion: Rob Van Dam (NEW)
WWF Tag Team Champions: Billy and Chuck (NEW)
Hardcore Champion: Goldust (NEW)
Canadian (European) Champion: Christian
WWF Cruiserweight Champion: Billy Kidman (NEW)

Още една забележка: Кейн и Скалата са аут и двамата след побои от страна на Брок Леснър. Единият, за да лекува контузия, вторият, за да снима филм. След тези бележки можем да продължим...

МАY 2002

Tag Team Division: Неш и Хол се отказват от правото си на реванш, заради другите си проблеми. Дъдли Бойз обаче са бесни заради това, че Били и Чък са ги лишили от това да си върнат титлите и искат мач за златото. Били и Чък oбаче отказват да им дадат мач и дори да се появяват в RAW. В SD обаче се появяват нови претенденти – Марк Хенри и Рикиши побеждават Скоти и Албърт и печелят мач за златото. След мача обаче са нападнати от шампионите и мениджъра им Рико. На помощ им се притичва Фарук. Става ясно, че той се е самоназначил за техен наставник и има намерение да ги направи отборни шампиони. След разговор с Рикиши и Хенри, Фарук е нападнат от Били и Чък и това води до мач 3 на 3 – шампионите и Рико срещу претендентите и Фарук. Печелят Рикиши/Хенри/Фарук. Те записват и победа срещу Ланс Сторм и Тест, след която успешно отблъскват атака на Били и Чък. Мисля, че Хенри/Рикиши е интересна, масивна комбинация и са добри PPV претенденти, особено при условие, че и те като Били и Чък си имат мениджър.

Midcard Situation: Започвам с вражда от RAW, която започва през миналия месец – Букър Ти vs nWo. Букър губи мач за отборните титли от Неш и Хол, след което на следващата седмица е пребит от групата, заради това, че е решил да им се опълчи. На Backlash се появява отново, коствайки на The Outsiders отборното злато. Неш и Хол са недоволни от този факт и предизвикват Букър на хендикап мач, но той казва, че ако го искат първо трябва да го намерят. Хол тръгва да го търси, въпреки че Неш се опитва да го спре. В края на шоуто Букър напада Хол в гръб и написва Sucka върху гърба му. След тази случка Неш инструктира Грамадата да охранява Хол, но Скот е твърдо против и напуска демонстративно съблекалнята. В in-ring сегмент между него и Букър Ти излиза Грамадата и просва Букър. Хол побеснява и блъска Big Show, след което и пристигналия Неш и отново си тръгва. Неш казва в съблекалнята на nWo, че Хол не отговаря на обажданията му, като Хоган му казва да е спокоен, а Неш се сепва, че не може да е спокоен, когато се опитва да задържи тази група единна. Показан е запис, пратен от Скот Хол, в който той предизвиква Букър Ти на мач за Judgment Day и казва, че проблемите в личния му живот са се прехвърлили и на ринга. Хол заявява, че ако не е способен да се справя в тези неща едновременно трябва да се концентрира само върху едно и казва, че ако загуби мача ще напусне WWF(E). Букър приема, стига Хол да е мъж и да се бори сам. Същата вечер Хол се насочва към ринга след мач на Букър. Тогава обаче Неш и Грамадата нападат Букър в гръб, но Хол ги спира. Неш изкрещява, че трябва да са единни, а Хол отговаря, че с някои неща трябва да се справи сам. Това е историята. Хол така и така излетя по това време от WWE, нека поне да е с мач, пък и намесване на реалните му проблеми (развод, пиене) прави нещата с една идея по-истински и... ъм... believable.

Прехвърляме се за малко в SD. Острието вече не е интерконтинентален шампион. Той се конфронтира с Крисчън зад кулисите и обяснява, че цялата тази про-канадска глупост с C-4 му се е набила в очите още миналия месец и според него това ще навреди повече на канадците в тази компания, отколкото да им помогне. След интервю на Острието по този въпрос, след негов мач той е нападнат от Тест, Крисчън и Ланс Сторм, които го пребиват. Крисчън обяснява, че бившият му партньор мрази да не е в светлината на прожекторите и не разбира идеята зад C-4 и ако на Острието му бъде предложено място в C-4 той бързо ще смени мнението си за това дали групата е добра идея или не. Острието идва на ринга и напада Крисчън, като го изхвърля извън ринга върху идващите Тест и Сторм. Edge взима микрофон и влиза сред публиката, откъдето предизвиква Крисчън на мач за неговата Канадска титла, който Крисчън приема.

Враждата Мат и Джеф Харди продължава. Джеф е бесен на Мат за това, че е нападнал Лита на Backlash и го иска отново в мач. Мат казва, че няма какво повече да доказва на брат си. Тогава зад него изскача Брок Леснър и го просва с F-5, смеейки се. Следващата седмица Джеф казва, че не го интересува защо Брок Леснър е нападнал брат му, не му влиза и в работата, но е бил доволен от видяното и все още не се е отказал от идеята да се изправи срещу Мат в мач 1 на 1. Тогава Леснър отново се появява на ринга и просва и Джеф с F-5. Мат по-късно същата вечер казва в интервю, че приема предизвикателството на Джеф и след като се разправи с него ще се разправя с Леснър. Стога се до мача между братята и този път Джеф побеждава. Лита се намесва и отива при Флеър с молба да усмири двамата братя. Той решава, че ако започнат отново да действат задружно ще загърбят проблемите си и назначава хендикап мач между Хардитата и Леснър за Judgment Day. През тези 4 седмици Леснър записва победи срещу Стивън Ричърдс, D-Lo Brown, Crash Holly и Bradshaw. След последния мач Мат напада Леснър, а след това се появява и Джеф. Братята просват Брок с двоен Twist of Fate… след което се сбиват в средата на ринга, преди Лита да успее да ги разтърве.

Пак в RAW продължава враждата между Роб Ван Дам и Еди Гереро. Тя се проявява най-вече в атаки след мачове и отборни мачове с участието на двамата, нищо специално. Гереро тръби навсякъде, че е повече от Ван Дам, РВД пък се пери с титлата и така. Подобно на враждата им, която си вървеше по подобен начин в WWE наистина, само че при мен РВД е шампион, а Гереро претендент. В крайна сметка е назначен PPV мач между двамата. Целта? Още издигане за Ван Дам естествено.

Oстава да спомена два feud-a, който няма да бъдат представени с мачове на PPV-то. Първият е в SMACKDOWN, където Таджири има проблем с това, че Били Кидман е спечелил титлата, която уж по право била негова. Стига се до мач в някой от SD-овете, който Кидман печели и защитава титлата си. В RAW пък продължават проблемите на Голдъст с хора от ECW. В първата седмица след Backlash той успява да победи Томи Дриймър, но след мача се появява Рейвън, който просва Голдъст с Raven Effect върху кофа, след което помага на Дриймър да се изправи. Двамата имат солидна история от ECW, която може да бъде използвана и тук. Голдъст след това побеждава Стивън Ричърдс, след като е отказал да даде на Рейвън мач за Hardcore титлата. След мача Рейвън и Дриймър идват на ринга, но Голдъст се отдръпва вместо да се сбие с тях. Жертва номер 3 от враждата на Голдъст с ECW е Джъстин Кредибъл. След този мач и атака от Дриймър и Рейвън, Голдъст приема да се бие с Рейвън на RAW-a след Judgment Day.

nWo: Както става ясно от инфото за Букър-Хол между Кевин Неш и Скот Хол се появяват търкания. Идеята е, че проблемите в живота на Хол (който по това време е в развод) могат да са причина за нестабилното му професионално поведение. Той иска да се докаже сам, като не иска помощта на Неш или пък Грамадата да му е бодигард. От друга страна продължават проблемите между Хоган и Неш. Хоган казва след Backlash, че докато на WrestleMania той е загубил, а The Outsiders са спечелили мача си, то на Backlash е станало обратното. Опитът му да изтъкне не се харесва на Неш, който пък се заяжда с Хоган за това, че е част и от двете шоута. Търкане има и нататък, когато Неш заявява на Хоган, че се опитва да задържи тази група като едно цяло. Хоган пък казва, че ако вече бе станал шампион (за това по-късно) нямаше да има проблеми в nWo. Двамата с Неш се разбират, че на Judgment Day, когато всички са заедно в една зала заедно с враговете си ще покажат, че nWo е все така единно. Друго, което си струва да се спомене е изказването на Неш, че атаката над ННН е била за наказание за това, че не взел правилното решение за кариерата си. През месеца има още няколко вербални атаки от Неш към Хънтър.

Дебюти: Mесец май е важен и с друго – дебютите на две от най-големите бъдещи звезди на WWE – Ранди Ортън и Батиста. Реално дебютът на Ортън бе в SD, като там започна кратка вражда с Хардкор Холи, а след това с Батиста и Дивон Дъдли. Дивон по това време беше с гимика на отец, а Батиста беше негов бодигард. В моята версия Ортън дебютира в RAW, представен от Джей Ар като син на Боб Ортън, бля-бля. През седмиците след дебюта на Ортън Джей Ар ще действа като негов личен анонсър и донякъде мениджър, хвалейки хлапето и така нататък. Първата история на Ортън ще е мини-вражда с Ригъл, която ще протече в рамките на няколко мача (сингъл и отборни). Ортън може да научи много от такъв човек, а пък и Холи е в SD… където го чака кратка история с новодебютиралото чудовище Дейв Батиста. Тъй като Леснър вилнее в RAW с подобен гимик Батиста ще бъде по-олекотена версия. Силен гигант, който излиза на ринга без да говори, приключва мача и си тръгва. Никакви undefeated streaks и за двамата, просто поредица от мачове, като по-голям акцент ще получава Ортън в RAW.

Main Event Situation: Енгъл и ННН са взаимно прецакани от намесата на nWo на Backlash. Преди обаче някой от тях да може да поиска мач за титлата се налага Хоган да получи своя. Това става в RAW, където Хълк среща Джерико. Енгъл и ННН се появяват в публиката преди мача с билети в ръце и се намесват, прекъсвайки мача с двоен DQ. В SD Енгъл побеждава ННН в No1 Contender’s мач, като вече започва и build-a за две от главните вражди. Енгъл, като горд американец, продължава развитието си като фейс и започва да говори против про-канадската насоченост на C4. Това му създава проблеми с групата и с Джерико, който пък през месеца е зает да обяснява, че един по един американските герои падат – ННН, Хоган, сега е ред и на Енгъл. Джерико обаче е прекъснат от реклама, свързана с предстоящото връщане на Скалата. Шампионът е бесен и казва, че Скалата не заслужава да прекъсва неговото ТВ време. За това обаче нататък. Двамата с Енгъл имат няколко спречквания, свързани с хватките им за предаване и това превръща мача им в Submission мач.

Другата вражда е тази между ННH и Хоган. ННН иска някой от nWo (конкретно Неш) заради намесата им в тройния мач и Хоган е единствения, до когото Хънтър може да се докопа в SD. След намесата на Хънтър в мача Хоган-Джерико, Хоган също има причина да иска мач с Играта. Той обвинява и Неш, за това, че върши негова работа, но все пак е решен да се изправи срещу ННН. Двамата се сблъскват няколко пъти, провеждат вербална война на тема „ти се месиш в мои неща, аз се меся в твои” и това в общи линии е враждата. Не е важна тя, важен е мачът. Отбелязвам, че ННН отвръща и на нападките, които Неш сипе по негов адрес в RAW и казва, че рано или късно двамата ще се срещнат.

В RAW Тейкър започва месеца, водейки със себе си на ринга пребития Арн Андерсън и вика Флеър, за да говорят. Вместо Рик излиза Остин и казва, че двамата имат недовършена работа. Тейкър се опитва да си тръгне, но когато Остин му обръща гръб Тейкър го напада, изхвърля го извън ринга и го блъска в металните стъпала. Следващата седмица Oстин нахлува в офиса на Рик Флеър и казва, че иска мач срещу Тейкър. Рик обяснява, че би бил доволен някой да пребие Тейкър, но на Backlash се е видяло, че те с Остин са прекалено неконтролируема комбинация, а пък и Остин има обещан title shot. Ледения заявява, че не му пука за title shot-a – иска Тейкър. Флеър казва, че ако Гробаря е съгласен това може да стане. Той обаче в следващите две седмици отказва да се съгласи на мач с Остин и казва, че иска да научи Флеър на урок да не се закача с него, като казва, че Андерсън е бил само началото. Рик отвръща, че за свое добро и за доброто на приятелите си, ще даде на Тейкър мач за титлата, ако той победи Остин на Judgment Day. Гробаря се съгласява, но след това разбира, че Флеър се е назначил за специален съдия, за да запази положението „под контрол”. Остин казва, че ще докаже на Тейкър, че няма нужда от помощта на Флеър, за да го победи. Той излиза на ринга с бира в ръка и казва, че не е избрал да дойде в RAW, за да е кученцето на Флеър, нито пък да се събразява с глупавите желания на Гробаря. Дошъл е да сее Ад. Тейкър излиза с верига и микрофон и информира Остин, че ще го научи на уважение още сега. Преди да се сбият са прекъснати от Флеър, който се разкрещява, че няма да им позволи да застанат един срещу друг преди турнира, за което получава Зашеметител. Остин си тръгва с усмивка, а Тейкър остава на ринга над тялото на Флеър.

Toва, в общи линии, представляват основните неща през май 2002, както и билда за Judgment Day. Тъй като реших, че ще правя промяна в описването на месеците тук ще сложа само готовия кард за турнира:

WWE Judgment Day – Final Card:

-Canadian Championship: Christian vs Edge
-Brock Lesnar vs Matt Hardy and Jeff Hardy
-IC Championship: Rob Van Dam vs Eddie Guerrero
-Booker T vs Scott Hall
-WWF Tag Team Championship: Billy and Chuck vs Rikishi and Mark Henry
-Hulk Hogan vs Triple H
-Undertaker vs Steve Austin
-WWF Championship – Submission Match: Kurt Angle vs Chris Jericho

Така. Историите са готови, кардът е ясен. Преминаваме към резултатите.

WWE JUDGMENT DAY
19 май 2002


1.Сегмент зад кулисите с nWo. Неш е организирал парти с момичета и алкохол, дърпа реч за това, че Хол и Хоган ще спечелят мачовете си тази вечер и групата ще е по-единна от всякога. Появява се Хоган с жълто-червен екип. Неш го поглежда и казва, че това е частно парти и това кара Хоган да смени потника с такъв на nWo. В края на сегмента Хол отказва питие от Неш и излиза да се подготви за мача си, като Кевин го уверява, че ще спечели.
2.Canadian Championship: Christian © defeats Edge – Сторм и Тест се намесват неколкократно в мача в полза на Крисчън, помагайки му да запази.
3.Handicap Match 2-on-1: Brock Lesnar defeats Matt and Jeff Hardy – Харди с мъка се опитват да работят заедно, но в края на мача се скарват. Мат опитва Twist of Fate, който обаче е направен от Джеф. Леснър обаче просва Джеф с F-5 върху Мат, след което го тушира. Мат също получава F-5 след мача.
4.IC Championship: RVD © defeats Eddie Guerrero – опит за измама от страна на Гереро, провал и следователно победа за Роб.
5.Интервю с Джерико. Той казва, че Енгъл е мрънкал на Винс и той е забранил на C-4 да се намесват в мача за титлата. Джерико отново се оплаква и заради вниманието, което се обръща на скорошното връщане на Скалата, при условие, че него го няма от едва няколко седмици. Винс минава в този момент покрай Джерико и го пита дали е видял стария си приятел. Джерико казва „Не, кой?”, но Винс само се засмива. Така и не става ясно за кой става дума.
6.Booker T defeats Scott Hall – По време на мача Неш и Грамадата излизат около ринга. По едно време Букър случайно просва съдията с ритник и Неш се качва на ринга, след което просва Хол с clothesline, а след това и с Jacknife powerbomb. Той си тръгва, а Грамадата, изненадан, го последва. Букър довършва Хол и го тушира. В следствие на правилата на мача Хол е уволнен от WWE.
7.WWF Tag Team Championship: Billy and Chuck © defeat Mark Henry and Rikishi – нищо кой знае колко важно освен бой около ринга между Фарук и Рико.
8.Хоган търси Неш зад кулисите с идеята да му иска обяснение за случилото се. Когато влиза в съблекалнята на nWo я намира разбита, а едно от момичетата е в ъгъла, плачейки. Хоган вика за помощ, след което тръгва към ринга.
8.Triple H defeats Hulk Hogan – чисто след Педигри. Никой от nWo не се появява. След мача Хоган стиска ръката на ННН и иска реванш.
9.Stone Cold Steve Austin defeats The Undertaker – Гробаря се скарва на няколко пъти с Флеър заради бавно отброяване. Остин прави същото. В края на мача Тейкър просва Остин с Chokeslam, но Флеър отказва да брои. Тейкър става и му удря шамар. Когато Тейкър се обръща Флеър пада на колене и го удря под пояса. Остин става на крака без да е видял това и просва Тейкър със Зашеметител. Флеър моментално отброява туша, след което се изнизва от ринга на секундата.
10.WWE Undisputed Championship – Submission Match: Chris Jericho defeats Kurt Angle – Джерико печели със Стените, като в мача няма намеси. Хийл шампионите се нуждаят от чисти победи. След мача C4 излизат и задружно обръсват главата на проснатия Енгъл в знак на превъзходство.

МАЛКО ПОЯСНЕНИЯ: Защо махнах HIAC-a между ННН и Джерико, а вместо това назначин 1 на 1 мач между Енгъл и Джерико? Поради ред причини. Искам Джерико поне за момента да бъде НЕсмазан от ННН, а и Хънтър да остане непобеден в този мач. Отделно искам ННН да се насочи в посока nWo, а и да продължа (че и завърша) фейс търна на Енгъл. Враждата ННН-Джерико винаги може да бъде завършена в по-късен етап, сега просто няма смисъл да се прекалява.

Брок - пушът, който получава той, е свързан с мачкане на опонент след опонент. Без ясна цел или мотив. Това ще се промени най-вероятно от следващия месец, когато започва промяната около Леснър и донякъде моя вариант да бъде билднат той като the next big thing.

nWo - изключително трудно е да им се намери правилно приложение, но мисля, че подхванах правилната посока. Искам да отбележа, че някои хора при мен ще се контузват или ще се махат маааалко по-късно от компанията, като се опирам на предполагаеми по-добри условия на работа. Примери: Неш, Хоган, Остин. Хора, при които това ще се забележи най-явно. Нужно е да се правят проблеми.

Последна и най-важна забележка - реших да не запазвам почти нищо от годината, а да я буукна както намеря аз за добре, съобразявайки се само с наличните кечисти и шоуто в което са. И пак е условно.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Поради зачестилия спам, сега всеки коментар ще трябва първо да бъде одобрен преди да се публикува, така че не се учудвайте, ако коментарът ви не се покаже веднага. Извинявам се за неудобството :)

Когато Джони Гаргано срещна Дявола - в себе си и срещу себе си (NXT Takeover: Chicago II)

Какво ще сториш на най-добрия си приятел, след като те е предал многократно? Когато човекът, когото си считал за свой брат, се превърне...