Ритник в главата, брой 10: Умага почина, WWE TLC предстои, повече внимание за младите кечисти.

Не мога да не започна този брой на "Ритник в главата" с няколко думи за Умага. Еди Фату, познат на WWE феновете и като Джамал и Умага, почина по-рано днес (или вчера, щатското време ме бърка) след два поредни сърдечни удара. Фату никога не е бил сред фаворитите ми, но не мога да пренебрегна факта колко бързо се издигна от ре-дебюта си като Умага в средата на 2006-та до началото на следващата година, когато направи може би най-запомнящия се мач в кариерата си срещу Сина. Определено ставаше все по-добър в стила си и макар образът му да не ми беше симпатичен беше някак по-шарен и разнообразен на фона на останалите хийлове, играещи еднообразни образи на надути младоци. Не знам дали инфаркта е причинен от друго или от проблемите на Фату с забранени вещества (два пъти е нарушавал правилата на WWE за стероидни вещества), но това няма и значение. Кофти е, че млад кечист (34 години) почива докато кариерата му все още има шанс за по-голямо развитие.

Но и такива неща се случват в живота. Жалко наистина за Умага, жалко за семейството му. Жалко и, че pro wrestling бизнесът продължава да дава жертви, но изглежда това не може да бъде предотвратено. Сега обаче продължаваме с "Ритник"-а и другите теми за днес. Ще започна с това, че съм доста доволен от това, което виждам и в двете шоута през последните седмици. Силно се набляга на младите звезди, дава им се повече ТВ време, което не може да не ме радва. Има и някои кофти моменти (като изглежда тотално прекратения пуш за Джак Суагър), но пък за сметка на това други хора получават сериозно внимание.

Дрю МакЕнтайър (изглежда брутално като е написано с кирилица) получава много приятен и обещаващ пуш, макар и леко подобен на този, който Долф Зиглър получаваше доскоро. Според мен обаче при МакЕнтайър има по-голям шанс нещата да се получат и след два спечелени midcard фюда (срещу R-Truth и Финли) сега има сериозна вероятност да стане IC шампион на WWE TLC. Според мен това е по-добрият вариант, тъй като Морисън има нужда да се оттърве от титлата и да се насочи към нещо по-сериозно през 2010. МакЕнтайър (с подходящи противници) пък може да направи един добър рън с нея, а не да получи някакъв уникално бърз Main Event Push, като този, който получава...

Шеймъс. Снежанка. Човекът без никакъв тен. Антипигментаторът. За едва два (най-много три месеца) Шеймъс се добра до мач за най-важната титла в компанията. Проблемите обаче идва от друго. Първо, през тези два месеца той почти нямаше вражди (освен може би поредицата мачове с Голдъст, която не спечели кой знае колко убедително). Мачкаше най-вече джобъри, като това не е начина да подготвиш човек за WWE Title мач. Второ, това е едва втората му PPV поява, а ще е за най-важната титла в компанията. Трето, изправя се срещу човекът, свикнал да мачка непобедими противници в мачове за титлата, човекът, спиращ пуш на някой новак без проблем - г-н Джон "Е ся ти ебах майката" Сина. При това в Tables мач. С други думи Шеймъс ще бъде брутално тръшнат през маса, след което ще бъде изплют от Сина. Най-кофтито е, че това може и да е началото на залеза за неговата много зелена кариера, тъй като хората, които Сина е помлял рядко ги чака нещо добро. Ако бяха развили Суагър по правилния начин сега той можеше да е на мястото на Шеймъс, но вместо това в последните месеци те изобщо не му обръщаха внимание и сега Суагър дори за претендент за US титлата не може да бъде използван без няколко победи. Проблемът ми в случая е, че Шеймъс е прекалено зелен. Да, внася свежест в main event-a, но според мен шансовете му за победа са изключително малки, като при това бързото качване до върха ще доведе до по-болезнено падане.

Като се заговорих за WWE TLC е хубаво да кажа, че според мен това PPV се очертава доста свежо и интересно. Шеймъс е в единия мач за титла. Батиста-Тейкър сме ги гледали доста пъти през 2007-а, но пък винаги мачовете им се получаваха добри, така че нямам против да ги видим още веднъж като този път Батиста е явен хийл (което прави нещата по-интересни). Крисчън най-накрая намери потенциален човек, който да му вземе титлата в лицето на Шелтън Бенджамин, след като WWE отказваха в продължение на месеци да дадат титлата на Ригъл (което нямаше да е лошо решение според мен). Не само, че има шанс Крисчън да загуби титлата от Шелтън, ами и мачът им е Ladder мач, което определено е нещо, което си струва да се види. Както вече казах съм доволен и че МакЕнтайър получава мач за ИК титлата срещу Морисън. Последният обявен засега мач, този между DX и Jerishow за отборните титли, също е нещо, което от доста време искам да видя. WWE според мен прекалено много се забавиха с него като възможност за буукването му имаше дори на SummerSlam. Все пак решиха да изчакат, което може би беше добра идея, защото Jerishow се утвърдиха като шампиони, а и DX направиха солиден feud с Legacy, който определено си струваше гледането. Като цяло WWE TLC не очаквам да разочарова откъм мачове. На хартия нещата изглеждат много добре, ще видим обаче какво ще се получи всъщност.

Това, което очаквам да бъде добавено към card-a е мач между Мишел МакКуул и Мики Джеймс. Определено това е най-добре билдната женска вражда от много време и нямам нищо против на двете да бъде отделено време на PPV-то, за мач 1 на 1 за Women's Championship-a, даже според мен ще е грешка ако това не бъде направено и вместо това мачът между двете се състои в SD. Искам женски мач на PPV... нещо не е наред.

Всъщност доста неща са наред. В последния месец на WWE им светна, че е крайно време да направят нещо с продукта си. Рязкото внимание за по-младите звезди, добрия и свеж кард на WWE TLC, слуховете за сериозни промени в ECW ако не и махането му... всичко това говори за раздвижване, нещо, което определено е нужно на компанията в момента. Ще наблюдаваме с интерес. За този път това бе краткия ми коментар, скоро пак.

3 коментара:

 1. Едно време като бял в гимназията гледах кеч, сега не особено, така че голяма част от нещата и имената, които прочетох бяха пълна мъгла, но съм горда със себе си, че все пак го изчетох от до...
  Беше интересно, а ако разбирах 50% от нещата щеше да е още по-добре. Слава Богу, че някой кечисти са ми познати =)

  ОтговорИзтриване
 2. При условие, че не се интересуваш от темата "кеч" е интересно, че си се заела с четенето на точно тази моя работа. Още по-интересното е, че си прочела целия пост. Браво за търпението :D

  ОтговорИзтриване
 3. Не можах да повярвам за Умага като го видях. Много неприятно. И на мен не ми е бил сред любимците никога (макар последните му мачове в WWE да направи много добри неща), но млад спортист да си замине някак си ... де да знам... идва ти като гръм от ясно небе. Макар че то в професионалната борба май вече си свикнахме на това да си заминава по някой на няколко месеца. :?

  ПОЗДРАВИ

  ОтговорИзтриване

Поради зачестилия спам, сега всеки коментар ще трябва първо да бъде одобрен преди да се публикува, така че не се учудвайте, ако коментарът ви не се покаже веднага. Извинявам се за неудобството :)

Комикси: "Jack Eridon: Крадецът на спомени" от Константин Витков-Титис

Някои неща в този живот изискват топки. Едно от тях е да нарисуваш и да се опиташ да издадеш комикс в България.  И ето, че пролетта н...