Филмово-ориентирани бръщолевения

Свободното време влияе зле на човек. Свободното време в съчетания с компютър и интернет влияе още по-зле на човек. Представете си какво ми е на мен като не съм човек.

Да, да, да, време е отново да попиша ей така, за спорта, за да разпусна, да изкарам някои неща от главата си и може би дори да дам насоченост на ежедневието ви. Да ви дам цел в живота, тъй като все пак аз съм нещо като пътеводна светлина за непросветените. Аз водя душите ви към нови измерения, към места където никога не сте били.

Ахахаха, горният абзац се получи доста яко сектантски. Всъщност нямам никакво намерение да ви давам цел в живота. Вашите животи не са мой проблем, както и моят не е ваш. Но това не пречи да си споделяме, нали? Все пак всички сме приятели в Facebook, хъхъ.

Като за начало искам да споделя намерението си да изгледам доста филми през идната година. Едва в края на 2009-а се концентрирах върху гледането на разни американски ленти, целящи да донесат пари на създателите си, като най-забавното е, че благодарение на пиратството (тази дума вече не се използва така често...) го направих за без пари. Определено наваксах с 3D анимациите - Up, Wall-E, Cloudy with a chance of meatballs... Все забавни филмчета, като първите две не бяха лишени и от драма. Наистина странно е как може някакво създадено на компютър роботче да ти стане симпатично, но изглежда човешката психика е способна да съжалява всичко, което има тъжен поглед и издава пред-самоубийствени звуци. Както и да е, харесаха ми и не съжалявам, че отделих време (което всъщност имам в излишък), за да ги гледам. Гледах и нещо по-сериозно, а именно Inglorious Basterds, новото отроче на Тарантино, което ме остави силно впечатлен. Високи нива на насилие на места, изключително бавни и спокойно, но много добре построени диалози, липса на линейност в действието, т.е. за разлика от повечето филми когато нещо в този филм се прецака сякаш е станало заради проста случайност. Страхотен филм, определено един от най-добрите (ако не и най-добрия) според мен за годината. Препоръчвам го с две ръце, два крака, две глави.

Но да зарежем това какво съм гледал досега и да се фокусираме върху това, което ще имаме възможност да видим до края на тази и в началото на следващата година. Подготвил съм няколко трейлъра на филми, които ще гледам по един или друг начин (да се разбира като "или ще дам пари да ги гледам на кино, или най-нагло ще ги дръпна от някой торент тракер). Започваме с изреждането на трейлърите, ако има проблем с някой линк ме информирайте, моля:

Prince of Persia: The Sands of Time
Avatar
Legion
The Wolfman
Ninja Assassin
Clash of the titans
Kick-Ass
Daybreakers
Tim Burton's Alice in Wonderland

За всеки от тези филми (списъкът е доста непълен, но всичко с времето си, ще стане по-голям) мога да кажа по няколко думи, но за момента няма смисъл. Хубаво е само да спомена, че няма нито един сериозен филм (поне по моя преценка) и искам да гледам всеки един само с идеята забавление. Ще кажа нещо само за Ninja Assassin, тъй като вече е по кината. Не съм фен на филмите, в които се набляга на японските бойни изкуства... всъщност допадат ми някои от тях, така че може би не се изразих правилно. Ще пробвам пак. Не съм фен на японците в американски филми. Не ми се връзва някак. Интересът ми към това заглавие идва най-вече от факта, че Уашовски Брадърс (или по-скоро брат и сестра вече) са замесени поне като продуценти в лентата, а дори от трейлъра това се забелязва. Ако не са се месили лично, то поне са били вдъхновение за създателите на филма. Който дава парите той поръчва музиката. Стара мъдрост на свирачите-мечкари.

И тук идва моментът да споделя едно свое интересно наблюдение. В последно време имайки предвид множеството римейкове и продължения на вече изтъркани франчайзи (хорърите ги съсипват от римейкване) бях загубил надежда за бъдещето на Холивуд. Еднакви неща, еднакви истории, отново и отново. Ето обаче, че има свежест. Има светлина в тунела на кино забавлението. Филм на ангелско божествена тематика, сериозни филми с истински вампири и върколаци (намиг, намиг), да се надяваме успешен филм по игра... което ме подсеща, че е крайно време хора, чието име е различно от "Уве Бол", да се захванат с това да правят добри филми по успешни компютърни и видео игри. Историите там са с голям потенциал за пренасяне на киноекран, стига някой да се сети. Наскоро писах по тази тема, няма да задълбавам отново.

Интересно... изобщо не започнах този пост с идеята да бъде филмово ориентиран, но така се получи. Е, дано се е получило добре и дано сте набелязали поне някой филм, за който да си дадете парите през идните месеци. Чао засега от мен, оставам в обятията на втория сезон на "Dexter".

PS: Като казах Декстър се сетих за една велика реплика. Трябва да се спомене! Та:

"Don't go down that emotional road, just go down on her. It's easier and it keeps her distracted."
Angel, "Dexter" Season 1

2 коментара:

 1. А къде остана този мастърпийс на 7то изкуство със заглавие Твилигхт 3:Еклипсе?!? :D

  Наскоро излезна "разширена" версия на FF:The advent child...доста добра е,многократно си споменавал,че първата ти е допаднала,така че...може би е добре да видиш и тази ;)

  ОтговорИзтриване
 2. принца на персия прилича на jared leto ~ НЯМА да се гледа; аватар ~ моооже и да го гледам.. ама не с кеф ;D ; кумчо въляо ще се гледа ~ въобще всичко на тая тематика различно от онова гей порно твилигхт ще се гледа; ninja assassin ~ американски филм за нинджи = epic fail.. но все пак ще го прегледам; clash of the titans ~ трейлъра беше стабилно тъп.. нз дали ще го гледам; kick-ass ~ ще видя първите 15ина минути и ако не съм си разбил главата в някоя стена(ако филма не е прекалено тъп) ще го гледам; daybreakers му гледах трейлъра преди.. доста време.. още от тогава съм навит да го видя; alice in wonderland ще се гледа 1во защото е ALICE IN WONDERLAND и 2ро защото е на Тим Бъртън

  P.S.1 "разширената" версия ня FF7 AC я има от доооооооооооста време и разликата с предишния са 2-3 сценки и малко лютеница

  P.S.2 аз сега се зарибявам с Underworld ~ it's got vampires, it's got lycans(werewolves) and it's not ghay poarn ^.^

  ОтговорИзтриване

Поради зачестилия спам, сега всеки коментар ще трябва първо да бъде одобрен преди да се публикува, така че не се учудвайте, ако коментарът ви не се покаже веднага. Извинявам се за неудобството :)

Нашият 24 май - камери, телевизия, интервю и... деца

Има голяма вероятност да запомня този 24 май, за разлика от много други преди него. Не за друго, ами защото с Темз почти не се спряхме, въп...