Ритник в главата, брой 14: Последното ECW, WWE Elimination Chamber превю и TNA Against All Odds ревю

Wrestling-ът си е мания. Болест, която ако те прихване както трябва, не можеш да се оттървеш от нея. Грозен навик. Може да има моменти, в които да го намразваш, да спираш да гледаш за 2-3-6 месеца, но в един момент се връщаш отново. И продължаваш да губиш време, хард-дисково пространство и нерви, с това, което ти предлагат "любимите" ти кеч-промоции. Малцина са тези, спасили се успешно... А другите? Другите си оставаме вдетинени loser-и според някои и противни smark-ове според други :D But.. who cares? Let's roll!

Започнах така, защото най-накрая се очертават добри дни за нас феновете. Симптомите на болестта "кеч-маркщина" се задълбочават със засилващата се конкуренция между WWE и TNA. От 8 март TNA iMPACT и WWE RAW ще се излъчват по едно и също време, което може да значи само едно - двете компании (да се надяваме) ще си съдерат задниците да правят по-добри шоута една от друга. От което естествено печелим ние. За неразбралите - Хълк Хоган и Абис срещу AJ Styles и Рик Флеър е обявения main event за шоуто от 8-ми март на TNA. Хоган и Флеър отново на ринг и то за пръв път в TNA, при това на седмично шоу. Голяма жертва от страна на TNA да пуснат безплатно нещо, което може спокойно да бъде набутано в PPV кард. Дано обаче си струва и им донесе поне някакъв успех.

Сега обаче се прехвърляме на случилото се през изминалите няколко дни и на едно PPV, което предстои да се случи. Заглавието на броя ясно казва за какво ще четете този път, така че да започваме...

PPV Review: TNA AGAINST ALL ODDS 2010 - 14 февруари

Искам само да отбележа, че на празници като 14 е глупаво да правиш PPV. Малко са обвързаните фенки или фенове, които биха прекарали празника си, гледайки TNA. Не, че това е важно де... трябва да говоря за мачовете, да. Преди толкова няколко общи приказки: страхотно откриващо клипче на турнира този път. Евала на TNA, това е може би едно от най-добрите видеота, които съм виждал от тях. Постната шапка на турнира и кофти generic музичката обаче ме отвратиха. На това ТРЯБВА да се набляга. Да, съдържанието прави продукта добър, но опаковката се набива най-много на очи.

8-Card Tournament - Quarter Finals:
-The Pope D'Angelo Dinero def. Desmond Wolfe
-Matt Morgan def. Hernandez
-Mr.Anderson def. Kurt Angle
-Abyss def. Mick Foley

Такааа... най-доброто за гледане тук определено беше първия мач, а именно Динеро срещу Уолф. Последен мач помежду им, надявам се. Нямаше кой знае каква история зад спора им, но пък в последните 2 месеца направиха 3 доста добри мача. Жалко само, че Уолф отпадна така рано, все пак съм Найджъл-марк. Морган-Хернандез не беше нищо особено. Офанзивата бе изцяло в ръцете на Морган и бе ясно, че ще спечели. Това, което не ми допадна е намекът за хийл поведение от негова страна. Не виждам защо Морган трябва да търнва отново. Справя се прилично като фейс. Андерсън-Енгъл беше второто най-добро нещо от тази първа част на турнира, а и най-добрият мач на Андерсън за вечерта. Определено имаше някои интересни моменти, но защо по дяволите вече всеки се повдига след Angle Slam?!? Това движение вече изглежда по-слабо и от така оплюваните Walls of Jericho. Интересното тук бе решението на TNA да спрат устрема на Енгъл. Нямаше да съм много против той и AJ да приключат веднъж и завинаги един с друг на Lockdown в метална клетка, но изглежда плановете са други. Все пак съм на мнение, че до края на 2010 (може би на BFG) ще видим Енгъл-Стайлс отново в един солиден blow-off. Абис-Фоли бе направен No DQ само и само, за да се използва бухалката. Почти нищо хардкорско не видяхме в този мач, освен кабърките може би. НО! Аз лично не видях бухалката да бъде използвана от когото и да е, което ме навежда на мисълта, че Бишоф все пак ще поиска да свали маската на Абис. Като цяло четвърт-финалите не бяха нищо особено, освен първия мач. Продължаваме нататък.

Наистина добри промота имаше през цялото шоу. Останах доволен, че отделят време за изказвания на хората от 8-Card турнира. Така се прави - даваш микрофон на човека и го оставяш сам да промотира следващия си мач. В този аспект - браво, TNA!

The Nasty Boyz def. Team 3D - Не го гледах. Отказвам да гледам всичко, свързано с тези две прасета Кнобс и Сагс. Те са мудни, нехаризматични, отвратителни свине. По-продължителния им престой в компаията е един огромен минус за нея. Точка.

8-Card Tournament Semi-finals:
-D'Angelo Dinero def. Matt Morgan
-Mr.Anderson def. Abyss

Тук... също нищо впечатляващо. Жалко. Прехвърляме се нататък:

TNA World Heavyweight Championship: AJ Styles (c) def. Samoa Joe - Това... това беше добър мач. Не пет-звездна класика, но все пак беше добър. Хубавото в него се състоеше в това как бе "изигран", ако мога така да се изразя. AJ отделяше време не само за spot-ове, но и за ролята си на наперен шампион. Джо се вживяваше в ролята на бясното животно. Намесите на Флеър и бавното броене на Бишоф допълнително разказваха историята на мача и враждата. Евала! И все пак имам едно наблюдение - въпреки че Бишоф направи няколко появи, в които се чудеше дали да брои честно, уж намеквайки, че не иска AJ да спечели, все си мисля, че той ще е този, който ще помогне на шампиона. Защо? Защото Бишоф в няколко коментара от началото на годината спомена колко му е симпатичен AJ. Освен това, когато нещо ти се набива постоянно пред лицето по такъв заобиколен начин ("Не ми се иска, но ще отброявам честно.", казва Бишоф на Джо, но на кого всъщност има предвид, че би искал да помогне). Рано или късно очаквам в тази история брутален swerve и Бишоф по някакъв начин да помогне на AJ.

Като споменах шампиона - русите кичури и костюма са ОК, но обиците са леко гей. Лееееееекичко. Толкова гей, колкото бе и факта, че нямаше никакви жени на PPV-то (не че ми липсваха), но видяхме примерно поредната поява на Хол и Пак. Добре бе, как може да искат от мен да повярвам, че тези двамата могат да се вмъкват в The Impact Zone когато си поискат и охраната да ги вижда чак след като се появят на камера? Тази история върви точно на никъде. Време е да се свърши с нея.

8-Card Tournament Final: D'Angelo Dinero def. Mr.Anderson - От този мач Динеро излезе адски силен. След два видимо по-трудни мача от тези на Андерсън (поне в моите очи), а и след побоя от Хол и Пак, той успя да издържи на 10 минутния побой от Андерсън, че дори и да го победи. Изглеждаше чак... нереално някак. И все пак съм доволен. Elijah Burke е талантлив млад кечист, с добър образ, адски много харизма и добри умения на ринга. Добро решение от TNA да му дадат пуша, който заслужава. Надявам се само да получи шота си на Lockdown, както би трябвало, а не да го загуби в седмиците преди това.

Като цяло според мен PPV-то беше средна работа, но определено бе с една идея по-добро от Genesis. Ако не друго даде възможност за развитие на интересни вражди и истории - Андерсън/Енгъл, Морган/Хернандез (въпреки че не трябва да враждуват според мен), Динеро/Стайлс.

ПОСЛЕДНОТО ECW... беше една 45-минутна реклама на WWE NXT, което започва следващата седмица. Единственото приятно нещо бе мачът Крисчън-Джаксън и най-вече - хипер яката намеса на Tiffany, която е хипер яка и която хипер много ще ми липсва, ако не я вземат в друг бранд. Победата за Джаксън донякъде има смисъл - сега изглежда като апетитно парче за другите два бранда - последният ECW шампион. Крисчън не губи нищо от това, че загуби титлата (освен самата титла де), а и не виждам какъв престиж щеше да има за него това да е последния шампион на ECW. Той си е over и без титлата.

PPV Preview: WWE ELIMINATION CHAMBER 2010

Първото в историята на WWE EC PPV пристига тази неделя. Очаква ни приличен кард, надявам се и някоя друга приятна изненада. PPV-то определено има потенциал, а и дори да няма кръв в тях Elimination Chamber мачовете винаги са си стрували гледането. Да хвърлим един бърз поглед на мачовете:

-Divas Championship: Gail Kim vs. Maryse - Турнирът за тази титла продължи прекалено дълго. Изглежда от WWE искаха "да изградят някаква история". Е, не успяха. Просто отложиха финала прекалено дълго. Абсолютно ясно е, че победата и титлата отиват при Марис, най-вероятно чрез някакъв долен ход, за да имат смисъл сегментите, в които се правеше на добричка. Няма никаква логика Ким да спечели и ако това стане ще съм доста недоволен. Още по-недоволен щях да бъда ако ми пукаше за тази титла...

-IC Championship: Drew McIntyre vs. Kane - Хм, Кейн да прекъсне стрийка на Макентайър и да му вземе титлата? Highly unlikely. Предполагам победата отива при шотландеца, но пък харесвам идеята Кейн най-накрая да джоби на някой с малко по-голям ръст, а не на Мистериовци разни.

-Тук вметвам, че очаквам поне още един мач. Все ми се струва, че ще стане нещо този петък в SMACKDOWN (не съм чел спойлери, спокойно) и мачът Edge-Batista ще бъде отложен за PPV-то.

Стигаме до тежката артилерия:

ELIMINATION CHAMBER MATCH - WWE Championship: Sheamus (c) vs. John Cena vs. Ted Dibiase vs. Kofi Kingston vs. Randy Orton vs. Triple H


Какво имаме тук... от една страна трима утвърдени, даже в известна степен писнали ни мейн ивентъри. От друга - хипер-пушнатият Шеймъс, Кофи, чийто пуш силно затихна от началото на годината, и Тед Дибиази, който най-вероятно се готви за мач с Ортън за Мания... Победител? Залагам на Шеймъс. Вече се убедихме, че е жалък шампион. Това е ясно. Просто не виждам смисъл да губи точно тук. Други варианти са Triple H (който да защитава титлата срещу Майкълс на Мания) или Сина (който да я защитава срещу Батиста). Останалите нямат шанс.

ELIMINATION CHAMBER MATCH - World Heavyweight Championship: Undertaker (c) vs. CM Punk vs. John Morrison vs. R-Truth vs. Rey Mysterio


Тук положението е почти същото. Единствените с шансове за победа са Джерико и Тейкър. Джерико, за да може Острието да го предизвика за титлата. Тейкър в случай, че ще защитава срещу Майкълс на Мания. Прекалено много условности има обаче. Една изненада от типа на Пънк шампион ще ми хареса, но няма как да се случи.

С две думи - PPV-то е лееееко предвидимо, но WWE винаги могат да ни изненадат (било то и неприятно). Остава ни само да почакаме и ще видим. Това беше от "Ритник"-а този път, следващата седмица ще си кажа мнението за първото NXT и това как е протекъл Elimination Chamber. Мир и си пазете главите!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Поради зачестилия спам, сега всеки коментар ще трябва първо да бъде одобрен преди да се публикува, така че не се учудвайте, ако коментарът ви не се покаже веднага. Извинявам се за неудобството :)

Комикси: "Jack Eridon: Крадецът на спомени" от Константин Витков-Титис

Някои неща в този живот изискват топки. Едно от тях е да нарисуваш и да се опиташ да издадеш комикс в България.  И ето, че пролетта н...