The Force Unleashed - нещо като филм...

Вчера се рових из YouTube и случайно попаднах на клипове от Star Wars: The Force Unleashed. За незапознатите това е игра, която излезе миналата или по-миналата година за няколко платформи и доколкото си спомням беше добре приета от геймърите. Но това не ме интересува особено, тъй като не съм я играл, нямам и намерение. Интересното обаче беше, че човек с ник Axtmoerd си е направил труда да качи в YouTube всички кът-сцени от играта (т.е. видеотата) добавил е краищата на битките с по-важните босове и се е получило нещо доста интересно. Шест видеота, с обща продължителност над 1 час, които изгледани едно след друго са си като доста интересен филм в Star Wars вселената. Историята се разбира горе-долу изцяло и повечето неща ще ви станат ясни. Според мен това е задължително за гледане за всеки Star Wars фен (като мен, да, яко гийк), защото добавя нещо наистина интересно към историята на Star Wars Shared Universe-a.


Основната история (това не е задължително да го четете, но обещавам - няма големи спойлери): Действието се развива между Revenge of the sith и A New Hope. Дарт Вейдър тайно обучава свой собствен ученик, който доколкото разбрах от допълнителното проучване се нарича Starkiller, макар в играта да не се споменава никъде, ако не се лъжа. Целта на Вейдър е да използва ученика си, за да убият Императора и заедно да властват над Вселената. Преди това обаче ученикът трябва да се докаже.

Ето ви линкове за видеотата:

Част 1
Част 2
Част 3
Част 4
Част 5
Част 6 - Light Side Ending

Да, играта има два края, следователно има и две финални клипчета. Горе е линка за краят ако Starkiller избере пътя на светлата страна на Силата, а ето ви линка и за това какво се случва ако избере тъмната страна:

Alternative Dark Side Ending

В общи линии аз изгледах клиповете с удоволствие и безпроблемно схванах историята. Ще се наложи малко да си поусилите звука, за да чувате добре, но за съжаление няма субтитри. Надявам се, че сте добре с английския и ако някой от вас се реши да ги гледа няма да има проблем. Ако има - да пита, ще разясня. Искам да отбележа, че всички благодарности за клипчетата отиват за Axtmoerd (all credits go to Axtmoerd :) ), тъй като все пак човекът е отделил време да направи клипчетата и да ги качи. Аз просто ги намерих и ги споделям с вас, за да ги видите и вие. Приятно гледане.

PS: Този пост е специален поздрав за звездата на FUW Darth Rado :D

1 коментар:

  1. Doro e film4eto, makar 4e v konteksta na igrata e o6te po-qko... edna ot nai-dobrite Star Wars igri ever (ako nameri6 vreme q izigrai :D )
    darth rado

    ОтговорИзтриване

Поради зачестилия спам, сега всеки коментар ще трябва първо да бъде одобрен преди да се публикува, така че не се учудвайте, ако коментарът ви не се покаже веднага. Извинявам се за неудобството :)

Когато Джони Гаргано срещна Дявола - в себе си и срещу себе си (NXT Takeover: Chicago II)

Какво ще сториш на най-добрия си приятел, след като те е предал многократно? Когато човекът, когото си считал за свой брат, се превърне...