Ритник в главата, брой 16: WrestleMania 26 Preview - Сочните undercard вражди

WrestleMania е след седмица, есе. Миналата година по същото време изтормозих бедните читатели на блога, не гледащи кеч, с една камара постове на тема WrestleMania 25. Ако не се лъжа имаше пост за всеки един от мачовете. Да, обаче се получи така, че WrestleMania 25 смучеше яко (с изключение на един велик мач). Да се надяваме, че сега, когато мисля да отделя само 2-3 поста на събитието (този и още 2 през следващата седмица), ще се получи обратното и WrestleMania 26 ще е нещо върховно. Дявол да я вземе, с този кард определено има потенциала за това!

Мейн-ивентова епичност:
-WWE Championship: Batista vs. John Cena
-World Heavyweight Championship: Chris Jericho vs. Edge
-Career vs. Streak Match: Shawn Michaels vs. Undertaker

ЗЗЗ – Залози, зрелища, забава:
-No Holds Barred: Vince McMahon vs. Bret Hart
-Money in the Bank Ladder Match
-Unified Tag Team Championship: ShoMiz vs. John Morrison & R-Truth

Сочните undercard вражди:
-CM Punk vs. Rey Mysterio
-Triple Threat Match: Cody Rhodes vs. Randy Orton vs. Ted Dibiase
-Triple H vs. Sheamus

Дааа, кардът за тазгодишната Мания определено е мощен. И тъй като споменах, че ще разделя превюто за турнира на три части, ще е добре да спомена, че в този брой на „Ритник”-а ще разгледам последната група мачове – „Сочните undercard вражди”. Да започваме!

Triple H vs. Sheamus

Историята: Хънтър стана жертва на атака от Шеймъс по време на билда за Elimination Chamber мача през февруари. В самия Elimination Chamber мач след 1 педигри ННН елиминира Шеймъс, коствайки му по този начин WWE титлата. Шеймъс си отмъсти със злобна атака 2 седмици след това и оттогава двамата си разменят удари, закани и обещания за победа на Мания.

Бировото мнение: На пръв поглед този мач е по-скоро някаква извратена проява на хомосексуализъм. Имаме Хънтър и малката му кучка на един ринг и то на най-голямото шоу на годината. Но като оставим настрана задкулисните истории за това, че Шеймъс (заедно с Дрю МакЕнтайър) е протеже на ННН и Шон Майкълс, мачът все пак е нещо интересно, което си струва да се види. Защо? Двамата имат сходни стилове, по-brawl ориентирани, следователно може да се надяваме, че ще има химия между двамата на ринга (не, не говоря за хормони и размяна на телесни флуиди). Също така е важно да се отбележи, че това е първият мач за Хънтър на Мания от 2001-ва година, в който той няма да се бие за световна титла. Евала! Време беше! (Чакаме догодина и със Сина да се случи същото, btw) Ясно е, че го прави, за да подпомогне своя човек Шеймъс, но на кой му пука? Важното е, че Хънтър няма да е в МЕ на Мания! Вместо това ще е в undercard мач, който на всичкото отгоре се очертава интересен. Залог? Честно казано мисля да заложа на Шеймъс. Хънтър може да обича да е на централно място на всяка Мания, в която участва, но пък и се навива да падне когато и срещу когото трябва. Ако иска да подпомогне кариерата на Шеймъс наистина ще е най-добре да загуби от него. Естествено, не изключвам варианта HHH да спечели. Историята „лошия бие добрия до големия им мач, който добрия печели”. И все пак мисля, че победата ще отиде при Шеймъс. Червенокоското има нужда от тази победа.

Triple Threat Match: Cody Rhodes vs. Randy Orton vs. Ted Dibiase

Историята: През октомври 2008 Ортън създаде Legacy, група от кечисти чиито бащи също са били кечисти. Роудс и Дибиази помагаха на Ортън през цялата 2009-а по пътя му към няколко WWE титли. Той, от своя страна, не помагаше особено на тях двамата и през 2009-а те не видяха никакво злато. Това се отрази на групата и към края на годината Роудс и Дибиази започнаха да се опълчват често на своя ментор. В началото на 2010-а проблемите в групата се засилиха. Първо Роудс коства няколко мача на Ортън, а след това Дибиази застана на пътя му към поредна WWE титла. Двамата явно се обърнаха срещу Ортън и последваха няколко мача между тях и него, някои 1 на 1, а също така и един хендикап мач, спечелен от младоците.

Бировото мнение: ...е, че яко преебаха Legacy. Тази група имаше с пъти по-голям потенциал, но WWE решиха да държат Роудс и Дибиази по-надолу отколкото трябваше. Нещо повече – те не позволиха на групата да стане доминиращ стейбъл, какъвто беше Evolution. Има логика обаче – както споменах в историята Ортън печелеше от съдружието си с Роудс/Дибиази. Те печелеха... кур (съжалявам, но това е най-подходящата дума). Така че може би това е била идеята, стояща зад Legacy, от самото начало. И все пак – враждата между тримата можеше да е нещо много по-добро. Проблемът е, че се развиваше много бавно на моменти (макар да е една от враждите с най-дълга история за тазгодишната Мания), а и не разбирам защо мачът трябваше да е Triple Threat? До този момент почти не е имало конфронтации между Роудс и Дибиази. Двамата изглеждат като добре сработена машина, фокусирани са изцяло върху това да пребиват Ортън. Нужно е на следващия RAW да има някаква конфронтация между двамата, дори минимална, за да има логика в Triple Threat условието за Мания. Въпросът сега е ще докаже ли Ортън, че е повече от тях или някой от двойката Дибиази/Роудс (отново казвам – без хомо забележки!) ще блесне и ще се насочи към по-важни неща? Раздвоен съм. Роудс продължава да не ми е приятен, а и Дибиази бе човекът, който имаше участие в Elimination Chamber мача, следователно съм склонен да изключа победа за Коуди като възможност. Колкото до самия Дибиази – той наистина получава малко повече внимание отколкото партньора си, така че не изключвам вероятността за негова победа. И все пак, в края на краищата, залагам на победа за Ортън. След като миналата година падна в МЕ-та от ННH ще му дойде малко в повече да падне и тази година. Точно в момента мисля, че той повече има нужда от подобна победа, отколкото Роудс/Дибиази, чиито издигания към върха ще са дооооста бавни и могат да бъдат поотложени за лятото.

CM Punk vs. Rey Mysterio

Историята: Пънк загуби от Мистерио малко преди Elimination Chamber, след което го преби брутално. В El.chamber мача за World Heavyweight титлата Мистерио си го върна, елиминирайки Пънк. В Smackdown Пънк се опита да злепостави Мистерио пред семейството му, ужасявайки малката му дъщеричка с дългата си брада и мазната си коса. Пънк също така предизвика Рей на мач за Мания. Мистерио прие и изяви желание мачът да е Street Fight. Можеше да си спечели това условие, но след като загуби мач от Люк Галоус мачът ще е 1 на 1, като допълнителното условие е, че ако Пънк спечели Мистерио ще трябва да се присъедини към SES.

Бировото мнение: Това е една от любимите ми вражди от последните няколко години. Всеки сегмент е добър, всяка поява на двамата е интересна. За пръв път май съм толкова заинтригуван от вражда с участието на Мистерио, но голям фактор е и факта, че негов опонент ще е Пънк. Колкото до самия мач – отново я има възможността за „добрия печели големия мач на Мания”. Мистерио в последните години се представя доста добре на Мания (21 би Еди Героро, 22 победи Енгъл и Ортън, 23... не помня, 24 – контузен, 25 победи JBL в последния му мач за някакви си 20 секунди), така че е напълно възможно да победи и тази година и героят на мало и голямо, англо и испаноговорящо да е с вдигната ръка в края на мача. И все пак мисля, че ще победи Пънк. Защо? Обяснявам веднага – за да има логика от допълнителното условие. Точно това допълнително условие направи враждата още по-„сочна”. Ако Мистерио загуби и наистина се присъедини към SES има толкова много възможности за истории, че просто се побърквам от кеф като се замисля. Враждата им ще може да продължи едва ли не до SummerSlam. Победа на Мистерио обаче ще убие нещата доста по-рано или поне няма да ги направи толкова интересни, колкото ако Пънк победи и стане „Спасителят на лучадора” (и ебящия лучагорката, но това е майтап, който малко от вас ще схванат). Таааа... победа за Пънк.

Това е за този брой на ритник в главата, първият от поредицата броеве, въртящи се единствено около WrestleMania 26. Следващите два броя ще може да прочетете през идната седмица, а след това (към средата-края на април) ще си говорим за рейтинги и за това колко ли им е приятно на TNA в момента...

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Поради зачестилия спам, сега всеки коментар ще трябва първо да бъде одобрен преди да се публикува, така че не се учудвайте, ако коментарът ви не се покаже веднага. Извинявам се за неудобството :)

Защо, бе, Marvel?!?

Скъпи блогочетци, разчитам на факта, че повечето от вас не живеят в пещера (не Пещера, там имам верни другари) и знаят, че това чудо "...