Ритник в главата, брой 17: WrestleMania 26 Preview - Залози, зрелище, забавление

Миналата събота почнах да буботя на тема WrestleMania. Кой с кога, къде, кога, как. Е, тази седмица WM 26 отново е основната (и единствена) тема на „Ритник в главата”, само че този път се насочваме от сочните undercard мачове към мачовете от т.нар. група ЗЗЗ – Залози, зрелище, забавление. Стига излишни приказки, прехвърляме се на първия от тях!

Unified Tag Team Championship: ShoMiz © vs. R-Truth & John Morrison

Историята: Доста постна, но все пак я има. Миз и Морисън бяха отбор, при това доста добър, и дори на миналата Мания се биха срещу Карлито и Примо Колон в мач за отборните титли. След това обаче бяха пратени в различни шоута и на отбора беше сложен край. Двамата започнаха стабилни сингъл кариери (Миз стана американски шампион, Морисън – интерконтинентален) и съвсем очаквано се стигна до вражда между двамата. Към края на 2009-та тя утихна и двамата се заеха с други неща – Морисън се зае с това да пада редовно от Дрю Макентайър, а Миз отново се върна към отборните страсти, направи отбор с Грамадата и най-неочаквано двамата спечелиха отборните титли от DX. Moрисън и ТрутФ (е как да го напиша?) пък спечелиха No1 Contender’s Match след това и сега на Мания ще имаме един що-годе приличен сблъсък за златото.

Бировото мнение: Случващото се в този мач е част от разсъжденията ми по-долу, но и дотам ще стигнем. Иначе за самия мач какво да кажа – оказа се, че идеята да се събират разни хора и да правят отбори не е чак толкова лоша. ShoMiz се оказаха една нелоша комбинация, а Морисън и ТрутФ с няколкото им събирания в отбор из разните Smackdown-ове също могат да бъдат преглътнати, че и приети добре. Даже смея да заложа на тях двамата, поради една единствена причина – Грамадата има една победа на WrestleMania и 8 загуби. Да, победата му е от мач за отборните титли (с Кейн срещу Карлито/Крис Мастърс, WM 22), но все пак е една срещу осем загуби. Такива злощастни стрийкове гонят човек цял живот, а Шоу е прекалено голям, че да скрие. Има надежда и да запазят, но лично аз ще заложа на Морисън/Трутф. Морисън определено има нужда от някаква победа след като враждата му с МакЕнтайър изобщо не му повлия добре.

Money in the bank Ladder Match: Christian vs. Shelton Benjamin vs. Evan Bourne vs. Jack Swagger vs. Dolph Ziggler vs. Drew McIntyre vs. Matt Hardy vs. Kane vs. MVP

Историята: Ъъъъ... кур. Нема. Няколко квалификационни мача, последвани от нищожна интеракция между участниците в мача. Може би най-слабо билднатия Money in the bank мач досега.

Бировото мнение: Определено мога да попсувам WWE за това, че съсипват една от най-добрите си концепции през последните години. Първият MITB беше перфектна демонстрация на това, което трябва да е този мач – шестима участници, трима бивши шампиони с леко позападнали кариери (Беноа, Кейн, Джерико), трима млади кечисти, борещи се да стигнат до върха (Острието, Крисчън, Бенджамин). След това обаче WWE увеличиха бройката на 8, започнаха да вкарват хора с минимални шансове за победа (Финли, anyone?), a сега отново увеличават бройката и вкарват още повече филъри. Евън Борн, Джак Суагър, Мат Харди, MVP, Долф Зиглър, че и Кейн, са хора с почти нулев шанс за победа. Бенджамин има някакъв въображаем шанс за победа, само защото е участвал в почти всички MITB-ита и накрая сигурно ще му дадат да спечели един като подарък за вярната служба. МакЕнтайър също има солидни шансове за успех, но в момента е ИК шампион, тепърва почва да печели вниманието на феновете и процесът по издигането му ще е бавен. Точно затова остава единственият ми истински фаворит – Крисчън. Прецакаха го миналата година, дано не го прецакат и тази, защото наистина му е време да се добере до ME сцената на WWE. Очаквам идната седмица да добавят и Кофи Кингстън към MITB мача, като той също е с някакви шансове за победа, но с оглед на положението му в последно време не са особено големи. Ако бяха продължили със солидния му пуш от враждата с Ортън щеше да е доста по-сериозен фаворит. Трябва да отбележа факта и че MITB мача тази година е билднат ужасно и съм най-недоволен от неговото развитие (или липсата на такова). И тук е момента да поговоря за нещата, които споменах горе в часта за отборния мач. Преди това само да спомена – ако не сте разбрали залагам на победа за Крисчън.

Та... исках да споделя моята идея, за това как MITB мачът тази година щеше да изглежда с пъти по-добре. Шестима участници, вместо 10 или 8, при това почти всеки с някакъв шанс за победа. Нещо от рода на John Morrison vs. The Miz vs. Drew McIntyre vs. Koffi Kingston vs. Christian vs. R-Truth/MVP/Jack Swagger (но тримата на шеста позиция да са добре пушнати преди мача). Така щеше да се подчертае желанието на WWE да създават нови звезди – шестима млади кечисти, борещи се за пътя към световната титла, която никога не са имали (не броим ECW титлите на Морисън и Крисчън). Не знам за вас, но според мен моя вариант за MITB мач е с пъти по-добър от това, което получаваме сега – MITB мач пълен с нещастници (не са виновни те) и мач за отборните титли, който отнема от MITB-то двама потенциални фаворити за спечелване на куфарчето. Казах каквото ми тежеше, продължавам нататък.

No Holds Barred Match: Vince McMahon vs. Bret Hart

Историята: Дълга история си е.. Montreal Screwjob-a преди 12 години, в който Винс напълно реално прецаква Брет Харт, преди втория да напусне WWE. Завръщането на Харт и унижението, което изтърпя от Винс, въпреки желанието си да се помирят. Намесата на Батиста на страната на Винс, подигравките с бащата на Брет и инсценирата катастрофа, която подлъга Винс да се съгласи на този мач и тези правила.

Бировото мнение: ...е добро. Преди 2-3 седмици си мислех, че можеше враждата да протече доста по-добре, че редките появи на Харт вредят много, но след подписването на договора съм повече от надъхан. Историята, че катастрофата е била инсценирана, само за да може Брет да получи мач срещу Винс, определено ме зарадва и ми хареса като обрат. А и като чета краткото описание на враждата, което сам направих горе, осъзнавам, че беше приятна за гледане и горе-долу успешно билдна един сблъсък, който ако беше реален (т.е. ако това беше ММА, а не кеч) щеше да е един от най-чаканите мачове в историята. Очаквания от мача нямам – Брет бие Винс с каквото му падне, само от време на време втория успява да направи някаква било то и минимална офанзива. Харт побеждава, уж си „отмъщава” за прецакването, феновете са щастливи, бля-бля. Но пък обичам да гледам мачове с Винс на Мания. Изненадващо забавни са.

Това беше за този брой и за тази група мачове. Останаха последните три – солта на WrestleMania – MОЩНИТЕ main-events. За тях обаче следващия път. Аз вече броя дните до Мания като някакво хлапе, за вас не знам...

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Поради зачестилия спам, сега всеки коментар ще трябва първо да бъде одобрен преди да се публикува, така че не се учудвайте, ако коментарът ви не се покаже веднага. Извинявам се за неудобството :)

Защо, бе, Marvel?!?

Скъпи блогочетци, разчитам на факта, че повечето от вас не живеят в пещера (не Пещера, там имам верни другари) и знаят, че това чудо "...