Ритник в главата, брой 18: WrestleMania 26 Preview - Мейн-ивентова епичност

Ето ви и последния изцяло WM 26 ориентиран брой на “Ритник в главата”. Този път ще разгледаме трите главни мача, това, което всъщност ще накара палавите американци да бръкнат в джобовете си и да купят PPV-то. Ние ще го гледаме със закъснение на компютрите си, но така е като живеем в страна, в която PPV услугите са рядкост (Bulsatcom ако предложат излъчване на WWE ППВ-та за по 50 лв. парчето ще става луд купон на разни PPV партита – кеч, бира, картофки и кола. Ех, мечти...).

World Heavyweight Championship: Chris Jericho © vs. Edge

Историята: Джерико и Острието сформираха изненадващо Team EGO през лятото на миналта година, печелейки още същата вечер отборните титли. След това обаче Острието се контузи, а Джерико си намери нов партньор (Грамадата) и започна да говори против Edge. Острието се завърна на Royal Rumble и елиминира Джерико от там, след което в няколко поредни сегмента двамата си разменяха обиди. Сякаш, за да се нагласят нещата Джерико спечели световната титла в Elimination Chamber-a и Острието не загуби време, за да обяви, че Джерико ще е негов опонент на Мания, като последваха отново множество нападки и разменяне на удари между двамата.

Бировото мнение: Този мач като че ли е най-маловажен от главните, въпреки участието на Royal Rumble winner-a. Причината естествено е, че в другите мачове имаме сблъсък на най-големите draw-ове за последните 5 години и сблъсък на двама от гигантските имена в света на кеча. Така че колкото и приятно мачле да се очертава все пак остава леко на заден план. Това обаче въобще не му пречи да е сред първите като възможност за качество. Джерико и Острието могат да направят велики неща на един ринг заедно, в това съм сигурен, но това доколко се е възстановил Edge може да е фактор за качеството на мача. Иначе билда на мача леко куцаше, сигурно повече отколкото Острието е куцал през последната година. Не се случи нищо кой знае колко интересно след като мачът вече бе назначен и седмица след седмица гледахме едно и също (Spear, spear… spear). Именно факта, че Острието доминираше буквално до последните няколко седмици, ме кара да мисля, че няма да успее да спечели титлата и Джерико ще запази.

WWE Championship: Batista © vs. John Cena

Историята: Батиста, тръгнал да търси отново светлината на прожекторите, нападна Брет Харт от името на Винс МакМеън. На помощ се притече Сина, който бе брутално пребит. Преди това пък, на Royal Rumble, Сина елиминира Батиста и даде началото на явното им взаимно нехаресване. На EC, след като Сина бе станал WWE шампион, излезе Винс и буквално подари на Батиста мач за титлата... и то на момента. Сина бе смлян, а Батиста си тръгна със златото. Последва наистина силно промо, в което Батиста каза една камара истини – как двамата със Сина са най-големите звезди от Attitude ерата насам, как WWE умишлено са помагали на Сина да стане лице на компанията за сметка на Батиста и т.н. Това, заедно с една камара побои, оформи сблъсъка на top draw-овете на компанията доста добре.

Бировото мнение: Голям мач. Не съм фен на нито един от двамата, но това не променя факта, че това е голям мач, който определено има потенциала да се запомни. Почти съм сигурен, че това ще е мачът, който ще приключи тазгодишната Мания, а може би и така е най-добре в случай, че Тейкър-Майкълс няма да е МЕ (а ме съмнява да е). Хлапаците гледат кеч заради тези двамата, една камара женски гледат кеч заради тези двамата, възрастни, не особено умни мъже, гледат кеч заради тези двамата. Е, как да не са доволни всички тези хора, при условие, че любимците им застават един срещу друг в главен мач на най-голямото шоу на годината? Подплътен от един наистина приятен build (промото на Батиста го чувам в главата си все едно аз съм го казал) и от факта, че въпреки ограничените си умения на ринга двамата могат да направят добър мач, това определено си е много важен мач. Залагам на победа за Сина. Той е добрият, той е лицето на компанията, както каза Батиста, той бие и всички са щастливи. А и WWE няма да рискуват да не сменят поне една световна титла на Мания, нито пък ще направят така че и двете да се сменят. И тъй като Джерико най-вероятно ще запази, то Сина почти сигурно ще спечели. Враждата най-вероятно ще я гледаме до лятото, а защо не и догодина (все пак това е Остин-Скалата на това поколение, ще ме извиняват хората, на които не им допада сравнението).

Career vs. Streak Match: Shawn Michaels vs. Undertaker

Историята: Миналата година Шон Майкълс даде всичко от себе си, за да победи Гробаря на Мания, но не успя. В края на 2009-а отправи предизвикателството си за мач-реванш. Направи какво ли не да убеди Гробаря, като накрая дори му коства световната титла. Тейкър прие, отново заложи стрийка срещу Майкълс, но поиска от него да заложи кариерата си. И всички треперим...

Бировото мнение: Няма да има мач на тази Мания с по-голям емоционален заряд от този. Миналогодишния ще бледнее сега, когато стрийка е в още по-голяма опасност (това, че Майкълс получава втора възможност е достатъчна заплаха), а е заложена и кариерата на HBK. Перфектен build, интересен, с много добри сегменти и обрати (Mайкълс елиминиран от Rumble-a, прецакването на Тейкър), адски добри видеота, които надъхват страхотно за мача. Абе... бижу. Шибано кеч-мачовско бижу. Това е мачът, който чакам с нетърпение, мачът, който ще гледам на нокти. Това е МАЧЪТ. Стига ли ви толкова хайп или да продължавам? За феновете на Гробаря стрийка е свещен, за феновете на Майкълс край на кариерата му звучи като нещо ужасно. Залогът е достатъчно висок, че да заинтригува дори хората, които не харесват двамата кечисти. Наскоро обяснявах на приятелката ми (която по принцип не ме слуша като говоря за кеч, но този път незнайно как направи изключение) за този мач и за залозите. Първоначалната й реакция бе, че Майкълс залага много повече, но като й разясних ситуацията около стрийка (17 победи на 17 Мании в 17 различни години) май мнението й се промени... макар сигурно вече да е забравила. С други думи стрийка на Тейкър е голяма част от неговата кариера, от неговия образ. И двамата с Майкълс могат да загубят много и точно това прави мачът толкова непредсказуем и толкова очакван. Страх ме е да дам прогноза, честно казано. Като фен на Тейкър (поне донякъде) съм твърдо зад негова победа. Факт е обаче, че Майкълс наистина има сериозен шанс да е първият прекратил стрийка. Според мен обаче това не трябва да става. Не от него, а може би и не от когото и да било. Така че ще рискувам – залагам за победа на Тейкър и една дълга почивка за Шон Майкълс като активен кечист... преди някой ден да се завърне за един последен мач срещу ННН.

Това беше последното от моите preview-та за WrestleMania 26. Пожелавам приятно гледане на всички, които ще гледат турнира. Аз лично ще се запася с чипс и кола и ще се отдам на четири часа кеч удоволствие, за които после (ако имам сили и желание) ще напиша едно солидно ревю.

PS: Ако Майкълс бие ще псувам. Много.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Поради зачестилия спам, сега всеки коментар ще трябва първо да бъде одобрен преди да се публикува, така че не се учудвайте, ако коментарът ви не се покаже веднага. Извинявам се за неудобството :)

Нейде из горските дебри на Благоевград с книги в ръце

"In time, you will know what it's like to lose", Танос. Най-сполучливият филмов злодей (с логична мотивация) на Marvel е мно...