Малко епична музика...

Не знам дали съм споменавал, но съм голям фен на т.нар. епична музика. Всички сте я чували, било то във филми или само в трейлърите им. Най-често става дума за кратки, адски надъхващи композиции, изсвирени от симфоничен оркестър с хор пеещ на латински. И точно заради това са FUCKING EPIC!

Конкретно в този пост искам да препоръчам албума "Epicon" на Globus, който представлява удължени такива композиции, превърнати в песни. Творение е на хората стоящи зад Immediate Music, една от основните компании, занимаващи се със създаването на подобна музика за филми, трейлъри и игри.


Линкче за албума има в целия този ред, така че цъкнете докато го четете, за да идете в готината Zamunda и да изтеглите албума. Струва си поне да опитате да послушате. Превъртането на песните е лоша идея. Слушат се бавно и полека, да хванете ритъма. Лични фаворити са ми Prelude и Preliate, но вие може да харесате някоя от другите песнички повече. Това е за днес, сори за краткия пост, но когато нещо е епично няма какво толкова да му се обяснява. А това албумче е.

1 коментар:

Поради зачестилия спам, сега всеки коментар ще трябва първо да бъде одобрен преди да се публикува, така че не се учудвайте, ако коментарът ви не се покаже веднага. Извинявам се за неудобството :)

Нашият 24 май - камери, телевизия, интервю и... деца

Има голяма вероятност да запомня този 24 май, за разлика от много други преди него. Не за друго, ами защото с Темз почти не се спряхме, въп...