Ритник в главата, брой 20: Extreme Rules превю и глупостите на TNA

Extreme Rules чука на вратата и макар и с не най-силния build-up в историята на WWE PPV-тата пак е нещо, което си струва да се погледне. Ако не друго в карда има цели 4 мача от карда на WrestleMania 26, при това с някакви си "екстремни" (уж) правила. А и самият постер на Extreme Rules е толкова зарибяващ, че мен лично ме кара да погледна PPV-то, за да видя дали ще дадат на Шеймъс да кърви. Което май е малко вероятно...


Но да минем към мачовете, стига глупости. Всъщност целият пост е изтъкан от глупости, но как да е...

WWE Championship - Last Man Standing Match: John Cena vs. Batista - Докато до WrestleMania ми харесваше как развиват нещата и дори имах интерес към мача им сега по-скоро не ми дреме. Не направиха нищо запомнящо се през последните седмици, за да събудят интерес в мен. Честно казано мисля, че има равен шанс за победа, тъй като тези двамата да си подхвърлят титли е нещо обичайно. И все пак залагам на Сина, защото дърви повечко народ, следователно хората ще си идат щастливи от PPV-то като го видят шампион.

Extreme Makeover Women's Championship: Michelle McCool vs Beth Phoenix - Като изключим малоумното име на мача (какво по дяволите трябва да е Extreme Makeover мач? Ще се гримират чрез побой?) това е едно от малкото неща в женската девизия, които си струват гледането. Първо защото МакКуул е ужасно противно същество и винаги е удоволствие човек да гледа как я бият и второ защото има някаква история зад цялата работа, продължила повече от месец. Победа на Бет не ми звучи зле, дано стане.

Street Fight: Sheamus vs. Triple H - Е сега вече Хънтър трябва да легне. Би Шеймъс на Мания, сега трябва да върне услугата ако иска протежето му да изглежда сериозен в очите на феновете. Честно казано лошото вече започна за беличкия, защото ако не беше на постера едва ли щях да се сетя, че има мач на PPV-то. Не е като да се случи нещо кой знае интересно и тук...

World Heavyweight Championship - Extreme Rules Match: Jack Swagger (c) vs. Randy Orton - Тук вече виждам сигурна победа за Суагър, като всичко друго (разбирайте победа за Ортън) ще си е подигравка с него и ще го прецака много жестоко. И без това не разбирам начина, по който го билдват (в една седмица загуби и от Тейкър, и от Морисън). Суагър се нуждае от тази победа, повече отколкото Ортън се нуждае от титла в момента. Пък и историята с това как Ортън стана No1 Contender не беше кой знае колко лоша.

Steel Cage Match: Edge vs. Chris Jericho - Ха сега де... Никаква идея нямам. Може да е Джерико, може да е Острието. Леко клоня за победа на първия. Всичко живо из интернет си припомня мача им в клетка от 2002-а, който аз имам на видео касета и съм гледал 10-ина пъти и... ами надявам се на нещо поне толкова добро. Двамата имат потенциала тук да надхвърлят качеството на мача си от WrestleMania и се надявам да го направят. А историята между тях взе да ми става интересна чак в последните седмици, което на фона на останалите (които взеха да ми затъпяват) е доста добре.

Strap Match: JTG vs. Shad Gaspard - Макар това да е явен filler трябва да призная, че съм доволен, че е на PPV, а не в SMACKDOWN. Подобни истории тип "краят на отбор" заслужават малко PPV време и ми е интересно да видя дали двамата ще предложат нещо повече от обичайните си глупости на ринга. Да, не ги харесвам като стил, нито Шад, нито JTG, но пък може коланът да доведе до интересни неща. Победа за Шад и кратък мач, за да не губим време...

If Punk loses, his head gets shaved: CM Punk vs. Rey Mysterio - Не мога да си представя Пънк без коса, което автоматично ме кара да мисля, че той ще победи в мача. Надеждите ми тук са свързани откъм време - да им дадат 10-ина минутки и ще направят чудеса. С трите по-важни мача обаче (двата за титли и клетката), пък и с този на ННН, не знам дали ще има време за подобно нещо. И все пак ще е добре да ги гледаме повече от 5 минути. Все пак всеки мач между двамата радва максимално.

В общи линии повече мачове на този Extreme Rules си струват гледането, макар да е малко под въпрос колко Extreme са и колко Extreme е цялото PPV като цяло. От година на година изглежда се губи ефекта от цялата Extreme работа, след като WWE правят продукта си все повече family friendly. Ще отделим 3 часа на PPV-то де, стига да не изскочи нещо по-важно.

ГЛУПОСТИТЕ НА TNA: Oткъде да започна? А да, спрях да гледам TNA. Това да чета резултати от шоутата им ми причинява достатъчно мъка, така че няма нужда да ги гледам. Всъщност само като чета какво се е случило и се радвам, че не съм почнал да гледам... Но всичко по реда си. Да започнем с глупостите преди и на Lockdown ППВ-то:

-Взеха титлата на Doug Williams, само защото бил задръстен в Англия. Нещо, което в истински спорт никога не може да стане. Да, това е кеч, но тези титли не са за раздаване и взимене ето така. Страда и титлата, страда и кечистът (страдат в преносен смисъл). Глупостите, че кечист трябва да може да защити титлата си в рамките на 30 дни да не ми ги пробутват, защото мисля, че наскоро той имаше мач за титлата. Ако греша вече е друго и все пак прецакаха хубав title reign по идиотски начин.

-Развитието на Стайлс-Динеро. Динеро става главен претендент преди 2 месеца. Имат предостатъчно време да билднат една страхотна вражда между него и AJ, но какво правят те? Занимават AJ с Абис и Хоган, а Динеро се бие всяка седмица с Desmond Wolfe. Майната ви, TNA, майната ви! Опропастихте един потенциално страхотен ME, опропастихте изграждането на един от най-over кечистите ви. Майната ви отново! Не вярвам, че някой е очаквал Динеро да стане шампион след ужасния build на "враждата" (нямаше такава всъщност), следователно TNA направиха грешката да направят мача за титлата на едно от големите си PPV-та ужасно предвидим и без каквато и да е интрига.

А сега и на голямата глупост в iMPACT:

-РВД става шампион на следващата вечер след като преди това е бил Джеф Харди за шанс за титлата?!? Какво по дяволите? Нека се разберем - харесвам смените на седмични шоута, те са нещо важно. Но защо по дяволите всичко става без реклама? Как човек ще разбере, че Джеф Харди ще се бие с РВД за претендентско място като никой не го е рекламирал преди това? Какво целят от TNA - да изненадат хората, които са пред телевизорите? Така не се докарват нови зрители, особено като те гледат само малко над милион души. Втората глупост - мачът за титлата да е още същата вечер, пак без никаква реклама! Не съм очаквал човек като Бишоф да се съгласи на това. Рекламата е всичко! Рекламата привлича интереса на хората, рекламата е нужна, за да им пука на хората. TNA обаче разчитат просто на изненади. Кур за изненадите ви! Бесен съм. И за финал - РВД става шампион. Прецакаха няколко неща. 1) Динеро, защото уж с някаква вражда и мач на PPV не успя да бие AJ, а на следващата вечер РВД го бие ей така, при това е имал мач по-рано вечерта. 2) Самият AJ, който отново излиза прецакан. Противникът му е имал 3 мача за последните 48 часа, AJ е имал 1. И все пак AJ губи. 3) Рейнът на AJ с титлата, продължил една камара време (200 и кусур дни от септември насам). Подобен рейн заслужава да приключи на голямо PPV в голям мач, а не на iMPACT в тотално неракламиран мач. Майната ви, TNA!

Мисля, че трите глупости, които изтъкнах дават ясно да се разбере, че скоро TNA няма да гледам пак. Не и докато не прочета (!!!), че са почнали да правят нещата по един малко по-смислен начин. Дори бозавото (натам е тръгнало пак) WWE е по-приятно за гледане от това...

Хммм, кофти ми е, че брой 20 на "Ритник"-а се получи леко посредствен, но може би не съм в настроение да пиша непосредствени работи. Като се има предвид, че сега ще пиша неща за университета положението става лошо. Както и да е. Приятен уикенд, насладете се на поне един мач от Extreme Rules и нека TNA спрат да ми лазат по нервите!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Поради зачестилия спам, сега всеки коментар ще трябва първо да бъде одобрен преди да се публикува, така че не се учудвайте, ако коментарът ви не се покаже веднага. Извинявам се за неудобството :)

Нейде из горските дебри на Благоевград с книги в ръце

"In time, you will know what it's like to lose", Танос. Най-сполучливият филмов злодей (с логична мотивация) на Marvel е мно...