Няколко истини за вампирите

През последните няколко години така любимите на милиони (рийъли?!?) хора по света митични кръвосмучещи изроди, познати като "вампири", бяха брутално осмяни и принизени от митични зверове в хомосексуални индивиди с по-голямо желание да намерят място в нечие женско сърце, вместо да изтръгнат същото това сърце и да го изсмучат. Вече мрънках няколко пъти по този въпрос (веднъж пишейки за "Блейд", веднъж солейки "Твилигхт"). Този път обаче ще разгледам нещата малко по-глобално... и пак ще се гавря с педерастката аура, която се разнася около филмовите вампири през последните години. Че и с някои от по-класическите разбирания за вампирите и това какво могат и какво не могат.

1. Сексът - Нека се замислим за едно основно нещо, което в повечето филми за вампири силно го пренебрегват - вамприте уж са мъртви. Т.е. нямат пулс, сърцето им не бие и не изпомпва кръвта им към крайниците. Хайде обяснете ми тогава как един мъжки вампр ще получи ерекция, щом сърцето му не може да запрати кръвта към пениса? Следователно вампирите не могат да правят секс, следователно некрофилските мечти на тъпите тийнейджърки по света са неосъществими. Това донякъде обезмисля и "булките на Дракула", които едва ли могат да направят нещо, че да го накарат да се чувства по-... жив... Т.е. вампирите не могат да се размножават. Не могат да правят "живи" или мъртвородени вампрчета (както беше примерно във "Ван Хелзинг"). Не могат. Точка. Няма възбуда, няма секс, няма поколение.

2. Слънцето - Тук нещата са горе-долу смислени. Може и да приема, че съществува някаква измислена болест, която да прави слънчевите лъчи непоносими за вампирската кожа и Слънцето да причинява моментални смъртоносни изгаряния. Мога да го приема. Мога. Но вампирите да светят на Слънце?!? Рийъли? Ай мийн... рииииийъли? Ехо, това са вампири, а не пияни абитуриентки, че да се мажат с брокат и да лъскат. Просто не е правилно. Вампирите мразят Слънцето, това е част от чара им, затова са създания на нощта.

3. Кръвта - Нещо взе да ми писва от вампири, които не искат да пият кръв. В "Ню Муун" (да бе, гледах го... Нели ме накара) не видях дори капчица кръв, а е филм, в който освен вампири имаше и хора-вълци (не мога да нарека тези свръхугоени кученца върколаци... не се връзва). Как не захапаха някого? Как някой не се поряза (както в първия гей вемпайа мууви)? Как?!? Доколкото си спомням Патинсън обясняваше, че цялото му семейство са "вегетарианци" и пият кръвта само на животни. Моля?!? Това е извратено. Колко по-нормално щеше да е да смучат хора като всички себеуважаващи се кръвопийци. Дори "Daybreakers", който горе-долу похвалих, донякъде се дънеше, заради главния си герой, който просто не искаше да пие кръв... Вампирите трябва да пият кръв бе.

Три точки стигат. Вдъхновението ме напусна, а и неспиращия "Smallville" в едната половина на монитора ми ме разсейва стабилно много. Затова стига толкова плюене по глупавите страни на вампирската митология и начина, по който някои псевдо-автори я изнасилват през последните години. Ще взема да напиша някой вампирски разказ, ама стабилен такъв, с истински вампири, с прилична логика, за да покажа на света (или поне на вас, скъпи читатели на блога) как се прави.

5 коментара:

 1. имам вапрост..
  ако сърацата им въобще не фукнционират как въобще се движат? и мислят? и т.н.
  и ако са им толкова ненужни защо в повечето филми умират от дървени колове в сърцето?

  ОтговорИзтриване
 2. Да ти кажа аз рационално мислещ вампир не съм виждал. Така че сърца не им трябват за това. Движенето може би идва от магията, която ги поддържа живи ... буууу. Лейм, да.

  А за коловете - откъде да знам, не съм мислил аз митологията.

  ОтговорИзтриване
 3. аз и нерационално мислещ не съм виждал ;D
  и ако кръвта им не се движи не виждам и смисъл да дишат...
  колкото повече се замислям толкова повече fail-ове откривам в цялата вампирска щуротия..

  важното е вапмира/вампирката да е секси докато прилича на човек и да е изруд като е... вампир :D

  И ЕСТЕСТВЕНО ДА ПИЕ КРЪВ И ДА НЕ БЛЯСКА НА СЛЪНЦЕ! http://i415.photobucket.com/albums/pp238/lukew101/caps_lock.jpg

  ОтговорИзтриване
 4. За това след "Vampires" и "From Dusk Till Dawn" не трябваше да се правят повече филми за вампири :D

  ОтговорИзтриване
 5. new moon...kude e blade kogato ti trebe

  ОтговорИзтриване

Поради зачестилия спам, сега всеки коментар ще трябва първо да бъде одобрен преди да се публикува, така че не се учудвайте, ако коментарът ви не се покаже веднага. Извинявам се за неудобството :)

Когато Джони Гаргано срещна Дявола - в себе си и срещу себе си (NXT Takeover: Chicago II)

Какво ще сториш на най-добрия си приятел, след като те е предал многократно? Когато човекът, когото си считал за свой брат, се превърне...