Силни ревюта на WWE Fatal 4 Way и RAW (21 юни 2010)

ПРЕДУПРЕЖДАВАМ – ТОЗИ ПОСТ Е ФРАШКАН СЪС СПОЙЛЕРИ, ТАКА КАКТО УЛИЧНО ПСЕ Е ФРАШКАНО С БЪЛХИ. КОЙТО НЕ Е ГЛЕДАЛ ДВЕТЕ ШОУТА И НЕ ИСКА ДА ГО ЗАСЪРБИ – FUCK OFF! ОСТАНАЛИТЕ ДА ПРОДЪЛЖАТ. МЕРСИ.

Първоначално, воден от вродения си мързел за писане, реших да не правя ревю на WWE Fatal 4 Way, въпреки че имах такива намерения (т.е. не е чак толкова първоначално...). Заради приемливото качество на шоуто обаче не мога да се отдам на мързел и мълчание и ще драсна няколко реда за ППВ-то (което в моя случай значи 2-3 страници), като след това ще си кажа мнението и за последвалия RAW. Все пак в момента стават доста интересни неща в WWE, сменят се титли, започват нови истории, стари продължават по интересен начин... Все едно някой палавник е избил хората отговорни за епични истории като Хорнсуогъл срещу Чаво Гереро и подскачащите гърди на Крис Мастърс, като това е довело до наемането на нови, умни и що годе талантливи сценаристи. Но да започнем с мъъъъничкото ми прегледче на “Fatal 4 Way”.

MАЧ НА ВЕЧЕРТА: Chris Jericho vs. Evan Bourne – Интересно е как мач, който дори не е обявен до началото на PPV, се превръща в най-доброто нещо на него. Мачът ми хареса много, а победата на Борн... да му е честита. Решили са да го пушват момчето, крайно време беше. Джерико изглежда няма против да пада от младоци и да ги издига.

Тук искам да споделя великото си откритие – невероятното присъствие на Джерико. Пичът може да падне от R-Truth в началото на годината, а малко след това да победи Острието в мач за световна титла на Мания и всички да считат това за нормално и възможно. 2-3 месеца след това пада от новак като Борн и хората пак го считат за напълно реално. Т.е. Джерико не губи много от тези загуби, поне според мен. Като решат, че им трябва на горна позиция ще го пратят там без проблем. С това искам да кажа – скъпи хора, фенове на Y2J, стига ревете! Полза няма. След като изяснихме този въпрос, мисля, че е крайно време да направя поста полускрит. Цъкайте на бутона отдолу и да продължаваме.

Ако четете това значи вече сте го цъкнали. Хаха, бая балъци, брааат... Нищо. Нуждая се и аз от такива фенове. Лав я. Спирам да се лигавя и продължавам нататък. Искам да отбележа колко отегчен бях от Миз-Truth мача и този за Divas титлата. Алиша Фокс шампионка? Тя въобще кечистка ли е? Откога?!? Не, сериозно... WWE трябва или да си разкарат женската девизия или поне да обединят титлите (защото за всяка титла се борят по колко – общо 4 противнички?) и да направят опит да съживят женския кеч в шоутата си. Аз ще почна да гледам едва когато Марис-Тифани-Кели Кели си направят лесбо-тройка в средата на ринга. Това би ме накарало дори да ида до Щатите, за да гледам на живо. Жалък съм, а? Знам. Всеки има нужда от такива моменти.

Другото беше от „приемливо” до „добро” (брей, че съм добър в оценяването). Победата на Шеймъс ме израдва. Не, че нещо, но предпочитам Сина да няма титла в ръцете си. Така светът ми изглежда едно по-приятно място. Това, че Мистерио също се сдоби с титла малко вгорчава нещата, но пък ми дава надежда, че скоро Кейн най-накрая ще запише победа над мексиканския плъх и ще стане шампион. Дано! ДАНО!

WWE = нелепи неща стават пред очите ви, но пак ви е интересно.

Толкова за Fatal 4 Way. Пак казвам – не беше зле, но да правиш PPV с 2 обявени мача до последната седмица и после да наблъскаш още 3 + още 2 обявени на самото ППВ = големичка глупост. Ако WWE се стегнат в това отношение (което не забелязах в последния RAW) Money in the bank може да се получи по-добро като качество.

РЕВЮ НА RAW
...защото дори седмичните шоута заслужават малко любов

Вини Мак е хипер дзвер. Години наред процедира по един и същ начин в действията си като шеф, държи се в някакви установени граници и пак е супер интересен за гледане. Т.е. доволен съм от началния сегмент, „уволнението” на Брет и новият, анонимен главен мениджър на RAW. Доволен съм и от представянето на „светещият в тъмното” (голям плакат, ей) Шеймъс. Лудо изигра началото на промото си, наистина повярвах, че ще се откаже от титлата. Браво, белчо! Браво! Сина е еднообразен. Уринирам върху него и промотата му.

Марис с Дибиази? Имаше нужда от някаква форма на харизматичност, но не очаквах тя да е извън него и да е толкова красива. Ако ще я държат настрани от титлата значи Divas Championship-a тотално се обезмисля. NXT сладурите пък ме израдваха за пореден път – държат ги горе-долу на едно ниво, като само Барет блесва като шеф, което е добре. Набиха и Винс, което също беше добре. Само че вече се бъркам кога са искрени и дали въобще знаят какво правят и защо го правят. Което не е добре.

Много са. Много бият. Приготви си вазелин :(

Единствената порнография в това шоу – Ийв/Кали срещу Алиша/Сантино. По-добре реклами да гледам вместо това. Всичко друго беше на ниво (много я обичам тази реплика), като впечатление ми направи сегмента с Ортън и Миз (+ Острието). Накъде ще продължат нещата? Едж-Ортън или Ортън-Миз? Или първо едното и после другото? Малко яснота следващата седмица, моля.

Това е. Стига ми писането за днес. Изморих се, а и казах основното. В петък след като изгледам SMACK-a повече.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Поради зачестилия спам, сега всеки коментар ще трябва първо да бъде одобрен преди да се публикува, така че не се учудвайте, ако коментарът ви не се покаже веднага. Извинявам се за неудобството :)

Когато Джони Гаргано срещна Дявола - в себе си и срещу себе си (NXT Takeover: Chicago II)

Какво ще сториш на най-добрия си приятел, след като те е предал многократно? Когато човекът, когото си считал за свой брат, се превърне...