Филмови ревюта - "The A-Team" и "Clash of the titans"

Малко странно е, че чак сега се сещам за "Сблъсъкът на титаните", ноооо чак сега излезе по тракерите с прилично качество, а на кино не го гледах. Също така, наистина изненадващо, се появи и R5 релийз на "The A-Team", и тъй като приключих с двата сезона на "Clone Wars" имах възможност да гледам филми. И ей го на... краткото ми мнение за двата.

The A-Team

Две думи: гледайте го. Малко приятни филми излязоха тази година, The A-Team е един от тях. Неангажиращ, т.е. не те кара да мислиш прекалено много, с доволно количество екшън и също така доволно количество хумор. Главната актьорска четворка пък се справя доста добре с ролите си, като най-вече „Rampage” Jackson ме изненада наистина приятно с това колко добре се справи с превъплащението си в B.A. Baracus (споменах ли изключително забавните имена на всички?). Шарлто Коплей (който изигра главната роля в мега-изродщината „District 9”) също ме изненада – от трейлъра бях останал с впечатлението, че неговият герой ще е най-безличен, а той де факто е най-забавният от всички. Но нямам намерение да спойлвам. Само ще отбележа нещо, което не ми допадна – историята е поразбъркана малко повече от необходимото, а начинът, по който са направени екшън-сцените конкретно обърква нещата още повече. Хем дават процеса на планиране, хем и как се изпълнява самата мисия в действителност. Веднъж ако беше – ОК, но мисля, че става 2 или 3 пъти във филма и леко дразни. И все пак „The A-Team” е супер готин и забавен филм. Палци горе, теглете и гледайте.

Clash of the Titans

Доживях да изгледам и аз „Сблъсъкa”, който така и не гледах на кино преди няколко месеца. Честно казано сега вече не съжалявам (Пачо обясни, че BR-Rip-a е с пъти по-ясна картина от 3D излагацията, до която се стигна с конвертирането на филма преди излизането му по кината). Въпреки адски надъхващия си трейлър филмът наистина не предлага кой знае колко повече – просто сцените от трейлъра са си в цял вид и подредени според историята + разяснителни кадри. Борбата на Персей (главния герой) дали да се справи със задачата си като обикновен човек или като полубог е ужасно малоумна. Наистина. Това „убива” интересното в героя на Сам Уортингтън, чиято най-силна роля май си остава тази на Терминатор. Иначе като ефекти филмът е изродщина, като готиният дизайн на митологичните създания лично мен ме израдва. Забележки, забележки... Прекалената опростеност? Да, филмът изглежда леко... семпъл и докато за горният това е плюс, тук не помага много. А да – има и силна праволинейност, трудно нещо може да те изненада (е, не е като хипер-предвидимият „Аватар”, където можеше да се отгатне всяка стъпка на героите). Т.е. „Clash of the titans” става за гледане, но в никакъв случай не е от най-добрите popcorn movies на 2010. Гледайте по свое желание.

Почнал съм и The Losers, но имайки предвид колко бавно вървя с гледането (10 минути, стоп) едва ли след като го изгледам ще напиша нещо кой знае колко добро. А да - онзи ден гледах Star Wars Episode 2. Като фенче винаги бих ви предложил да гледате някой Star Wars, но този път ми направи впечатление, че Лукас наистина смуче яко в писането на диалози. Амин!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Поради зачестилия спам, сега всеки коментар ще трябва първо да бъде одобрен преди да се публикува, така че не се учудвайте, ако коментарът ви не се покаже веднага. Извинявам се за неудобството :)

Комикси: "Jack Eridon: Крадецът на спомени" от Константин Витков-Титис

Някои неща в този живот изискват топки. Едно от тях е да нарисуваш и да се опиташ да издадеш комикс в България.  И ето, че пролетта н...