"Everything"

You are the light
That's leading me
To the place where I find peace again.

Песента звучеше от малките тонколони на компютъра, достатъчно чисто и силно, че да изпълва цялата стая. Тя я беше пуснала. Той бе легнал странично в долния край на леглото й и се усмихна, когато песента започна. Той я беше поздравил със същата песен преди няколко дни. Когато я чу за пръв път, когато прочете текста, осъзна колко добре тази песен описва емоциите му, чувствата, които сякаш минаваха през цялото му тяло, когато помислеше за нея. Ако той можеше да опише какво чувства към нея чрез песен, то тази песен щеше да е едно към едно с тази, която слушаха. Но тъй като не можеше му остана само да използва написаното и изпято то от друг човек, изпитвал някога същото, което и той. Най-прекрасното чувство на света. Чувството, което те кара да си щастлив, че си жив и че има с кого да споделиш този живот.

You are the light to my soul.
You are my purpose...you're everything.

Тя стоеше на бюрото. Погледна го и му се усмихна. Тази усмивка толкова пъти бе отговаряла на въпросите, които не можеше да зададе. Въпросите, които се бе питал дали трябва някога да бъдат задавани. Простички въпроси като „обичаш ли ме?”, но изпълнени с толкова много значение, че може би дори роман не би го събрал. „Тя има прекрасна усмивка”, беше му казал един негов приятел преди години, показвайки му, че не само той я забелязва. Но нека я забелязваха. Тази усмивка беше само негова. Тази усмивка отговаряше само на неговите въпроси. Той дълбоко вярваше в това и това го правеше още по-щастлив.

You hold me in your hands, you won't let me fall.
You steal my heart and you take my breath away.

Тя стана от компютъра и както много пъти преди се приближи бавно до леглото си и седна отгоре. Докосна бедрото му, след което се приближи до и го целуна. Усмихна се отново и се облегна назад. Главата й докосна възглавницата, а тялото й за секунди се настани удобно върху чаршафа и завивката. Гледаше го в очите. Той познаваше този поглед. Леко влажен, изпълнен с интерес, загриженост и радост. Тя потупа мястото до себе си, подканвайки го да се приближи.

Would you take me in? Take me deeper now?

Той се размърда и започна бавно да пълзи по леглото. Вместо да легне до нея обаче, застана отгоре й и бавно отпусна тялото си върху нейното. Погали косата й с ръка и я целуна. Тя беше все така усмихната, все така красива, а той се чувстваше все по-щастлив с всяка изминала секунда. Песента, толкова подходяща за случая, толкова подходяща по принцип, звучеше дори по-ясно в този момент. Текстът звучеше в главата му, думи, които искаше да каже в момента. Нямаше нужда обаче. Тя виждаше в очите му, че той има предвид точно това, и му отвръщаше със същия поглед, със същото желание, със същата любов.

‘Cause you’re all I want, you’re all I need.
You’re everything… everything.

Песента набра инерция и сила, а с нея и той. Наведе глава и я целуна отново. Този път по-силно, по-страстно. Тя отвърна на целувката му по начина, по който бе очаквал и му се беше искало. Уви ръце около врата му и го притисна още по-близо до себе си. Целувката продължи дълго. Когато спираше, бе само, за да могат отново да впият погледи един в друг, след което се връщаха към нея. В този момент тази целувка им даваше живот. Тя им даваше щастие. Тя им даваше всичко.

Денят се превърна в нощ, нощта отново се превърна в ден и така отново и отново, но любовта им остана незасегната. Защото в онзи един момент, толкова простичък, толкова обикновен, лишен от каквото и да сложно действие, на него му се случи нещо, което щеше да помни много дълго. Стоейки сгушен в нея, гледайки в очите й и усещайки погледа й върху себе си, осъзна по-силно от когато и да било преди колко много я обича. И да, за него това бе любов. Не навик. Не просто привързаност. Това бе любов. По-силна, по-дълбока и по-чиста от всяко друго чувство, което бе изпитвал. Но по-важното бе, че тогава усети същото от нейна страна. И това бе единственото нещо, което му бе нужно, за да се почувства щастлив.

Тя беше, е и ще бъде всичко за него... всичко.

2 коментара:

 1. Уау.... I mean.. УАУ!
  Обожавам да чета такива романтично-любовни разкази, а твоят беше страхотен просто! Радвам се, че най-накрая изкара нещо такова. Наистина е красиво... И наистина сте влюбени. Пожелавам ви да сте все така.

  А бду, кое е парчето? :)

  ОтговорИзтриване
 2. Благодаря за всичко :P Радвам се, че и ти мислиш, че се е получило добре.

  Иначе парчето е "Everything" на Lifehouse. Мислех да сложа линк някъде из разказа, но се разубедих, не мисля, че е добра идея.

  ОтговорИзтриване

Поради зачестилия спам, сега всеки коментар ще трябва първо да бъде одобрен преди да се публикува, така че не се учудвайте, ако коментарът ви не се покаже веднага. Извинявам се за неудобството :)

Нейде из горските дебри на Благоевград с книги в ръце

"In time, you will know what it's like to lose", Танос. Най-сполучливият филмов злодей (с логична мотивация) на Marvel е мно...