Guest Booker: Моят SummerSlam 2010 - Мачовете около NEXUS

Време е за втората част на моя Guest Booker за SummerSlam 2010. След като "оправих" главния мач е време да обърна внимание на друго, което силно не ми се нрави тази година - начинът, по който бяха буукнати NEXUS на PPV-то. Ето защо реших, че може да се направят някои промени във враждите и мачовете с тяхно участие.

Защо не елиминационият отборен мач 7 на 7?: Ами защото чисто и просто не ми харесва. Предпочитам подобни елиминационни мачове да остават запазени за Survivor Series. Предпочитам историята с NEXUS да достигне до такъв елиминационен мач чак през ноември (когато ще има много повече логика в такъв мач). А и отборът, който WWE подбраха не ми допада. Имах други идеи за SummerSlam, надявах се да се случат и като не стана – не бях доволен. Затова... ще ги опиша тук.

Първият RAW след MITB, 4 седмици до SS: Сина отново прави задкулисен сегмент, в който казва общо взето това, което каза в действителност – че не знае как да се справи с NEXUS и не вижда друг изход освен да иска мир.

В друг сегмент пък зад кулисите са показани Тед Дибиази и Джон Морисън – Дибиази и Марис се подиграват с Морисън, който пък пожелава „успех” на Дибиази в мача му срещу Марк Хенри. Самият мач е прекъснат от NEXUS, които пребиват и изхвърлят от ринга както Хенри, така и Дибиази. Барет взима микрофон и казва, че това подобие на кеч е нищо в сравнение с мачовете, които той и неговите хора могат да представят, но не получават шанс за това. Барет обяснява, че младите кечисти като NEXUS, стоят в undercard-a заради хора като Сина и разни ветерани, не искащи да направят път на младите. Барет вика Сина на ринга и провеждат горе-долу същия разговор, който проведоха в реалност – Сина иска мир, Барет отказва и му предлага да стане част от тях – така хем ще запази мястото си, хем няма да се пречка на NEXUS. Сина отказва и си тръгва. Барет го предупреждава, че бавно и мъчително ще го унищожат, щом не иска да е с тях. Сина отвръща (в типичния си суперменски стил), че най-накрая му е светнало – колкото и равни уж да са NEXUS, те са като тяло и неговата глава е Барет. Затова, казва Сина, за да унищожи тялото, той ще се прицели в главата – Сина предизвиква Барет на мач на SummerSlam. След кратък разговор с NEXUS, Барет приема.

По-късно, преди мача на Шеймъс с Ортън, те срещат шампиона (Шеймъс губи титлата следващата седмица) и му казват, че е имал голям късмет да се измъкне от ръцете им, но това няма да се повтори.

-Mark Henry vs. Ted Dibiase – no contest

Втори RAW, 3 седмици до SS: Сина открива шоуто (знам, че е банално, но действа за привличане на вниманието). Той казва, че не е единственият, който иска отмъщение от NEXUS – Марк Хенри, Джон Морисън и Евън Борн излизат на ринга и Сина ги представя като гаранцията си, че NEXUS няма да провалят мача му с Барет, защото бил сигурен, че останалите шестима от групата щели да наобиколят ринга на SummerSlam и всеячески щели да се опитат да помогнат на Барет. NEXUS се появяват и заобикалят ринга (без да влизат). Барет казва, че „приятелите” Сина са прекалено малко, след което NEXUS влизат бавно на ринга. Тед Дибиази се появява на рампата и дърпа Хийт Слейтър (примерно) от ринга, след което започва да го бие. Това отвлича вниманието на NEXUS и Сина и ко. нападат. NEXUS са по-многобройни, но тъй като този път те са изненаданите, решават да се отдръпнат. Получен е e-mail от главния мениджър, в който се казва, че по-късно тази вечер Сина, Хенри и Морисън ще се изправят срещу Барет, Шефийлд и Слейтър.

По-късно Морисън и Дибиази отново са показани зад кулисите. Морисън казва на Дибиази, че колкото и да не го харесва, той е постъпил правилно тази вечер. Дибиази обяснява, че не го е направил за Морисън и останалите, а за да си го върне за атаката миналата седмица и все още би проснал Морисън ако му се отдаде възможност. Морисън се усмихва и казва, че е уредено за следващата седмица, а Дибиази може да помисли дали за него няма и по-важни неща освен егото му и че ако иска отмъщение срещу NEXUS може да се замисли да им помогне.

В мачът 3-на-3 Сина (естествено, трябва да се запази реализма) взима победата след Attitude Adjustment за Хийт Слейтър. След мача останалите трима от NEXUS нападат победителите. Евън Борн идва на помощ, но и той става жертва на атаката на NEXUS. Тогава се появява Тед Дибиази, който също напада NEXUS, но при първата възможност просва Джон Морисън. Това също го прави жертва на NEXUS, които пребиват и него. NEXUS губят мача, но си тръгват като победители.

Финалната поява на NEXUS за вечерта е в главният мач (този за титлата), където костват титлата на Шеймъс.

-3-on-3 Match: John Cena, Mark Henry, John Morrison def. NEXUS (Wade Barret, Skip Sheffield, Heath Slater)

Трети RAW, 2 седмици преди SS: Обявено е, че на SummerSlam, шестимата от NEXUS (без Барет) ще се изправят в мач 6 на 6 срещу отбор от кечисти на RAW. Обявени са имената на Марк Хенри, Евън Борн и Джон Морисън, като останалите остава да бъдат обявени. Също така става ясно, че по нареждане на главният мениджър всички членове на NEXUS, както и на другия отбор, ще са около ринга, защото мачът между Сина и Барет ще е Lumberjack мач.

Дибиази казва преди мача си с Морисън, че никой няма право да му дава заповеди какво да прави – той е човекът с пари и той нарежда. Затова той иска в мачът му с Морисън да бъде добавено правилото, че ако Дибиази спечели, то Морисън ще му е личен асистент (кхъ-кхъ-прислужник) една седмица. Морисън приема, но добавя друго условие – ако Морисън победи Дибиази ще е част от отбора на RAW срещу NEXUS на SummerSlam. Дибиази също приема... след което губи мача и е принуден да е част от отбора на RAW на PPV-то. Морисън се усмихва след мача (за кратко), когато Дейвид Отунга, Майкъл Тарвър и Хийт Слейтър ги нападат след мача.

Интервю на Джош Матюс с NEXUS. Барет казва, че няма да се намерят още двама смелчаци, които да се включат в RAW отбора и той в крайна сметка ще е хендикап 6 на 4. Барет казва, че миналата седмица за пореден път NEXUS са доказали какво влияние имат, като са коствали титлата на Шеймъс, който неуместно е решил, че винаги ще може да се измъква от тях. Барет казва и, че съжалява за това как се чувства Джерико (който обвинява NEXUS по-рано в това шоу, че са го разсеяли миналата седмица) и пожелава успех на бившия си ментор в No1 Contender’s мача. Появява се Шеймъс, настръхнал озлобен, който започва да се кара с NEXUS, но те бавно започват да го заобикалят. Той се отдръпва назад и им казва, че отборът на RAW току що се е сдобил с още 1 човек в негово лице.

Марк Хенри се изправя в мач срещу Барет. NEXUS обграждат ринга и подобно на мача, който наистина се състоя между двамата, помагат на Барет да спечели. След мача всички от NEXUS нападат Хенри, но на рампата се появява Шеймъс, а зад него и Морисън, Борн, че и Дибиази (видимо недоволен) и четиримата нападат NEXUS. Сина се вмъква на ринга (където е останал само Барет да крещи заповеди) и го просва с FU… така де... Attitude Adjustment, след което стяга мускули и крещи за радост на момиченцата.

-John Morrison def. Ted Dibiase
-Wade Barret def. Mark Henry

Бележка: Защо все пак има отборен мач - ами защото в противен случай другите освен Барет остават без мач, а не е правилно според мен. При това този мач няма да е нещо чак толкова важно (тъй като реалният май ще е МЕ), няма да бъде и елиминационен. По-скоро приятен 15, максимум 20 минутен отборен мач, който ще намери място не само за останалите от NEXUS в карда на SummerSlam, но и за хора от RAW, за които не виждам друго такова място.

Последен RAW преди SS: Шоуто този път започва със Сина, защото това все пак е WWE и би било нереалистично Сина да не бъде използван възможно най-много. В началното си промо той казва, че тази вечер ще използва Darren Young за пример за това, което ще се случи на Уейд Барет на SummerSlam. Сина казва, че вярва не само, че ще се справи с Barret, но и че в отборният мач звездите на RAW ще надделят над останалите от NEXUS, като хвали Шеймъс за решението му да се присъедини към отбора. Шеймъс излиза на ринга и обяснява нещата на Сина:
1) Той все още не харесва нито Сина, нито феновете му
2) Не харесва и съотборниците си, но поне те не му създават проблеми, за разлика от NEXUS
3) Причината да е в отборния мач е само и единствено фактът, че иска да си го върне на NEXUS и осъзнава, че докато те са наоколо той няма да има мира. Това е и причината да не е поискал своят мач реванш срещу Острието – според Шеймъс ако има такъв мач сега, NEXUS ще го провалят.
Сина се съгласява и казва, че разбира (а не започва да говори глупости, само за да е последният изказал се). Шеймъс се прибира зад кулисите, като на рампата се разминава с... Джерико. Джерико се качва на ринга и казва, че иска извинение от NEXUS, затова, че преди 2 седмици са се намесили в мача за титлата и са отвлекли вниманието му. Сина му казва, че не си струва да се занимава, защото нещата ще се влошат. Джерико отвръща, че NEXUS го уважават заради Уейд Барет и ще се извинят. Вметва и че Барет ще бие Сина на SummerSlam. Според Сина Джерико не трябва да е толкова уверен в приятелството си с Барет и вместо това трябва да подкрепи RAW и да се присъедини към отбора им. Джерико се засмива и казва, че няма причина да прави това и иска извинение сега. Сина го оставя да прави каквото си реши и се прибира зад кулисите. Малко по-късно оттам се появяват NEXUS. Барет провежда разговор с Джерико, който се опитва (подобно на един скорошен RAW) да се изкара „виновник” за успеха на NEXUS и постигнатото от тях, след което отново иска извинение. Барет отказва и NEXUS пребиват Джерико. Никой не му идва на помощ.

На ринга остава Джъстин Гейбриъл за мач с Евън Борн (мисля, че мач между двамата си струва да се види). Борн печели заради солидния си пуш, но след това бяга от ринга, когато останалите от NEXUS идват на помощ. Шеймъс се показва на рампата и казва, че тази вечер предизвиква двама от NEXUS на отборен мач, като те ще разберат името на партньора му по-късно.

По-късно в шоуто Darren Young излиза 1 на 1 със Сина. Мачът завършва без победител след намеса на NEXUS. Те обаче само отвличат вниманието на Сина, за да издърпат Янг от ринга. Сина тръгва след групата и се озовава зад кулисите, където го нападат с оръжия, а след това го обграждат, докато го бие само Барет. Сина е оставен да лежи в несвяст зад кулисите, а NEXUS се измъкват без Team RAW да се докопа до тях. Вече е станало ясно, че Michael Tarver и Skip Sheffield ще са партньори в мача срещу Шеймъс и неназования му партньор.

Главният мач (този преди The Cutting Edge) идва и Тарвър и Шефийлд са на ринга. Шеймъс излиза също, като негов партньор се оказва... Джерико. Той обяснява, че сега вече има причина да иска да е в RAW отборът и ще бъде там на SummerSlam, за да научи NEXUS кой е Крис Джерико и кои са те и къде им е мястото. Нещо такова. Останалите от NEXUS се появяват около ринга за мача, но се намесват и Team RAW (Морисън, Дибиази, Борн и Хенри). NEXUS се оттеглят в публиката, а участниците в Team RAW се оглеждат с недоверие, за да завършат билда за отборния мач.

-Evan Bourne def. Justin Gabriel
-John Cena vs. Darren Young – no contest
-Sheamus/Chris Jericho vs. Michael Tarver/Skip Sheffield – no contest

Бележка: Два no contest-a може би наистина са много, но е по-добре така, отколкото NEXUS да претърпят само загуби (защото подобни 1 на 1 победи в момента са малко прибързани, имайки предвид пуша на Борн, това кой е Сина и какви са опонентите в главния мач). Мисля, че превъзходството си NEXUS доказват във враждата с бройка и конкретно в това шоу – с поредния побой над Сина.

SummerSlam 2010 - Моят card досега:
-WWE Championship: Edge (c) vs. Randy Orton
-Lumberjack Match: Wade Barret vs. John Cena
-6-on-6 Match: NEXUS (Darren Young, Heath Slater, David Otunga, Justin Gabriel, Michael Tarver, Skip Sheffield) vs. Team RAW (John Morrison, Sheamus, Chris Jericho, Mark Henry, Evan Bourne, Ted Dibiase)

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Поради зачестилия спам, сега всеки коментар ще трябва първо да бъде одобрен преди да се публикува, така че не се учудвайте, ако коментарът ви не се покаже веднага. Извинявам се за неудобството :)

Защо, бе, Marvel?!?

Скъпи блогочетци, разчитам на факта, че повечето от вас не живеят в пещера (не Пещера, там имам верни другари) и знаят, че това чудо "...