Guest Booker: Моят SummerSlam 2010 - WWE Championship Match

Ъм... както би трябвало да е ясно на повечето, които ще четат този пост, в категорията “Guest Booker” не става дума за истински шоута или мачове, а за това как аз мисля, че биха изглеждали по-добре. Т.е. всичко тук е измислица и няма общо със случващото се в WWE. Казвам го, за да не ме обвини някой начетен фен на Джеф Харди или Рей Мистерио, че пиша неверни неща и глупости.

Та на въпроса – SummerSlam 2010. Вече минаха 2 седмици от общо четирите, отделени за build-up на турнира и честно казано не съм доволен от това как се оформя кардът му засега. Нито Ортън-Шеймъс ми допада като МЕ, нито ми харесва отборният мач на Nexus срещу отбора на Сина, който според мен не е много добре подбран. Точно затова реших да си поиграя малко и да опиша в поредица от няколко поста как аз мисля, че трябваше да изглежда тазгодишния SummerSlam и как на мен би ми харесал повече. В този пост ще наблегна единствено на това какъв ще е мачът за WWE титлата, а в следващите постове ще разгледам и останалите мачове от карда. Enjoy на решилите да го прочетат!

Защо не Шеймъс-Ортън?: Мачът за WWE титлата, който бе обявен, е една от причините да искам да ребуукна цялото PPV. Лично за мен имаше два (или три) оптимални варианти за главен мач за WWE титлата на SummerSlam - 1)Triple H vs. Sheamus, 2)John Cena vs. Wade Barret, 3)Randy Orton vs. Edge. Всеки един от тези три мача изглежда някак по-значим от Шеймъс-Ортън, а честно казано си мисля и че има шансове да се получи по-добър. При ребуукването се съобразих с контузията на Triple H, както и, естествено, с резултатите от Money in the bank.

Първият RAW след Money in the bank, 4 седмици до SS: Сегмент с Острието открива шоуто. Той обяснява, че е трябвало да спечели MITB и вече да е шампион. Обвинява Ортън за неуспеха си. Излиза Джерико и се заяжда с Острието, казвайки, че ако някой трябва да е с титла на рамо в момента това трябва да е той. Двамата са прекъснати от интервю на Джош Матюс с Ортън, който казва, че след като победи Шеймъс в non-title мач тази вечер ще го направи отново за WWE титлата. Интервюто разсейва Джерико и Острието се възползва, за да го просне с Копие.

Шеймъс излиза в средата на шоуто, за да се хвали с това как е надхитрил Nexus и Сина на PPV-то и е запазил титлата. Миз излиза, за да го конфронтира и му обяснява същото, което стана и в действителност – как ще го наблюдава постоянно и ще чака най-подходящия момент, за да използва куфарчето си. В края на вечерта Шеймъс трябва да се изправи в главния мач срещу Ортън. Мачът приключва с DQ, след като Острието прави Копие на Ортън. След това се намесва и Джерико, който пък напада Острието. Миз се възползва от цялата ситуация и се опитва да кашира своя MITB договор, но R-Truth се завръща, напада го и Миз бяга извън залата. В края на шоуто главният мениджър праща мейл, че до SummerSlam има доста време и затова следващата седмица ще има Fatal 4 Way мач за титлата – Шеймъс с/у Джерико с/у Ортън с/у Острието.

-Randy Orton def. Sheamus – by DQ, non-title

Втори RAW – 3 седмици до SS: Тримата претенденти и шампиона с промота за предстоящия мач. Ортън и Острието се споменават в промотата си като основни цели в мача. В самия мач се намесват Nexus (без Барет), които идват за Шеймъс и го прогонват извън ринга. Той застава на рампата, а те блокират пътя му към ринга. Оттам Джерико крещи по тях, заради намесата им и когато се обръща получава RKO, а след това и ритник в главата от Ортън. Преди да опита туш обаче Ортън е изхвърлен от ринга от Острието, който тушира Джерико и печели титлата. Шеймъс така и не се престрашава да се опита да мине през Nexus, а те си тръгват доволни от това, че са го прецакали.

-WWE Championship – Fatal 4 Way Match: Edge def. Chris Jericho, Randy Orton, Sheamus © - new champion

Трети RAW – 2 седмици до SS: Острието започва шоуто с промо за това, че е The Ultimate Opportunist, че е постигнал целта си и че отново е шампион. Бля-бля, обичайното. Прекъснат е от Крис Джерико, който казва, че ако не е била намесата на Nexus, които са го разсеяли, той е щял да бъде шампион. Размяна на злобни реплики, идва Ортън и Джерико слиза от ринга, а Острието започва да се оправдава за стореното предната седмица. Джерико се възползва и издебва Ортън в гръб за Codebreaker, но след него получава Копие от шампиона. Острието тръгва по рампата, а там се появява Миз с куфарче с ръце. Двамата с Острието се гледат няколко секунди, преди R-Truth отново да нападне Миз в гръб. Двамата се преследват през публиката, Острието се прибира зад кулисите.

Обявен е Ортън-Джерико – No1 Contendership за по-късно вечерта. Липсата на Шеймъс в мача ще бъде обяснена другаде. Острието наблюдава мача от коментаторската маса, като се намесва два пъти, коствайки победата и на двамата. В края на краищата Ортън печели мача. Острието опитва Копие след гонга, но Ортън скача над него. Преди да нападне, шампионът вече се е оттеглил на рампата.

-No 1 Contendership Match: Randy Orton def. Chris Jericho

Четвърти RAW, последен преди SS: The Cutting Edge с гост Ортън е рекламирано цяла вечер. Преди да покани госта си Edge обяснява, че враждата му с Ортън е вече на над 2 месеца и че е крайно време да приключи с „победа за по-добрия от двамата, с победа за шампиона, с победа за него”. Когато Ортън излиза от ринга, Острието му обяснява, че Ранди може да има подкрепата на феновете, но няма най-важното – WWE титлата. А това, че се е оказал достатъчно твърдоглав, че да продължи да пречи на Острието, ще му донесе само и единствено страдание. Ортън дълго гледа титлата, след което скача за RKO. Острието контрира, опитва Spear, но неуспешно и Ортън все пак успява да го просне. Финален кадър – Ортън вдигнал WWE титлата високо над главата си.

SummerSlam 2010 - Моят card досега:
-WWE Championship: Edge (c) vs. Randy Orton
Другите скоро...

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Поради зачестилия спам, сега всеки коментар ще трябва първо да бъде одобрен преди да се публикува, така че не се учудвайте, ако коментарът ви не се покаже веднага. Извинявам се за неудобството :)

Нейде из горските дебри на Благоевград с книги в ръце

"In time, you will know what it's like to lose", Танос. Най-сполучливият филмов злодей (с логична мотивация) на Marvel е мно...