Guest Booker: Моят SummerSlam 2010 - IC Championship Match

Лично на мен „враждата” (макар това да е доста силна дума) между Кофи Кингстън и Долф Зиглър изобщо не ми допада. Двамата имаха цели три мача помежду си досега само през последните 2 месеца, а този петък ще имат още един. Не знам дали ще намерят място в карда на SummerSlam, но според мен е важно IC титлата да бъде защитавана на PPV-то, като по този начин се даде шанс за изява и на други хора. Какво имам предвид ще стане ясно в описанието на build-a около IC титлата, който съм подготвил.

Първи SMACKDOWN след MITB, 4 седмици до SS: Кофи сяда на коментаторската маса, за да наблюдава отборен мач между Зиглър/Макентайър и Харди/Крисчън. ИК шампионът съобщава, че всеки един от тези четиримата е потенциален претендент за титлата. По време на мача Зиглър няколко пъти отправя заплахи към седящия на масата Кофи. Това обаче не го разсейва, даже напротив – Зиглър и Макентайър побеждават след като Крисчън без да иска просва собствения си партньор с юмрук. Макентайър прави Future Shock DDT на Крисчън и отбелязва победата. След мача Зиглър се нахвърля върху Кофи. Кингстън отвръща на удара, но Макентайър се намесва, нападайки го в гръб. Мат Харди спасява Кофи. Хийловете се оттеглят, а фейсовете остават на ринга, но Мат Харди отказва да приеме извиненията на Крисчън, забелязва се напрежение между двамата.

-Dolph Ziggler/Drew McIntyre def. Matt Hardy/Christian

Втори SMACKDOWN, 3 седмици до SS: Обявено е от Теди Лонг, че на SummerSlam Кофи ще защитава титлата си в петорен мач срещу Зиглър, Макентайър, Крисчън и Харди. Кофи прави промо зад кулисите, в което казва, че не се страхува от конкуренция, даже напротив – радва се, че ще има възможност да покаже таланта си срещу цели четирима противници. Кофи е нападнат в гръб от Долф Зиглър, придружаван естествено от Вики Гереро.

В мачове между участниците в предстоящия мач за титлата, първо Кофи успява да победи Дрю Макентайър. След това Долф Зиглър побеждава Крисчън, след като Мат Харди, наблюдаващ от коментаторската маса, се опитва да се намеси в полза на Крисчън, но де факто му коства мача. След мача Кофи се опитва да нападне Зиглър, но той бяга.

За следващата седмица са обявени Кофи срещу Зиглър и Мат Харди срещу Макентайър.

-Koffi Kingston def. Drew McIntyre
-Dolph Ziggler def. Christian

Обявен за SummerSlam - Five-men IC Championship: Koffi Kingston © vs. Christian vs. Dolph Ziggler vs. Drew McIntyre vs. Matt Hardy (Крисчън и Мат Харди имат приятна, бавно развиваща се история, заслужават PPV време; oтношенията между петимата през последните месеци могат да се смесят в едно, а пък и винаги съм харесвал подобни мачове с повечко хора и спотове. Пък и Макентайър не остава на сухо, както щеше да стане ако имахме два мача 1 на 1)

Трети SMACKDOWN, 2 седмици до SS: Мат Харди казва в промо зад кулисите, че съжалява за това как се е развила ситуацията с Крисчън миналата седмица, но гледа напред към първата си спечелена IC титла. Макентайър се намесва, казвайки, че на Харди му е лесно да говори, след като единствен не е имал мач миналата седмица. Харди се засяга и предизвиква Дрю на мач тази вечер. Този път Крисчън е на коментаторската маса и казва, че това, което се е случило миналата седмица не е проблем за него и не се сърди на Харди. Когато обаче съдията е проснат в мача Харди-Макентайър, Крисчън не се намесва, а вместо това най-спокойно гледа как Макентайър удря Мат под пояса, а след това му прави Future Shock DDT върху стол. Макентайър печели мача и посочва Крисчън, който обаче не дава признак да е впечатлен от него.

Преди мачът на Кофи с Долф Зиглър се появява Вики Гереро, която казва, че заради отсъствието на Теди Лонг (което ще бъде обяснено в някой от следващите постове) тя е поела контрол над шоуто и е решила да направи мача между гаджето й и Кофи мач за ИК титлата. Като допълнително условие тя казва, че е забранено на Макентайър, Крисчън и Харди да се намесват в мача и ако някой го направи не само ще бъде махнат от мача на SummerSlam (който остава в сила), но и ще бъде отстранен за неопределено време. Зиглър печели мача с помощта на Вики и става новият шампион.

Защо? Защото е някакво разнообразие. Кофи е шампион от доста време, Зиглър се мъчи да се докопа до титлата още от враждите си с Мистерио и Морисън. МакЕнтайър беше шампион преди Кофи, не ми се вижда подходящо да си я връща. Крисчън и Харди повече ще пострадат от ИК титлата, отколкото ще спечелят, особено ако мислят да дадат шанс за нещо по-голямо на победителя от предстоящата им (надявам се) вражда. Затова Зиглър взима титлата. Защо не на PPV-то? Защото е изненада и то голяма според мен. Плюс това печели хийт както за Зиглър, така и за Кофи, така и за Вики (не, че тя има нужда).

-Drew McIntyre def. Matt Hardy
-IC Championship: Dolph Ziggler def. Koffi Kingston © – new champion

Последен SMACKDOWN преди SS: Кофи Кингстън влиза в офиса на Теди Лонг, където GM-ът се кара с Вики Гереро за решението й миналата седмица. Лонг успокоява Кофи и казва на него и на Вики, че не може да отмени мача от миналата седмица и Зиглър наистина е новият шампион. Въпреки това мачът за SummerSlam остава, а Лонг ще реши как да се реваншира на Кофи и да накаже Зиглър.

Следва отборен мач – Кофи и Мат Харди се изправят срещу Крисчън и МакЕнтайър. Преди мача обаче излиза Зиглър, който се хвали с титлата си и се подиграва с опонентите си, казвайки им, че е преметнал всички и е взел титлата преди те дори да имат шанс за нея. Кофи просва Зиглър с Thunder in Paradise, след това останалите трима му правят финишърите си и го изхвърлят извън ринга. В самия мач Крисчън и МакЕнтайър не се сработват добре и губят мача, след като Крисчън остава Дрю сам срещу Харди и Кингстън. След мача на екрана се появява Теди Лонг. Той казва, че се радва, че на SummerSlam толкова единични сблъсъци от последните 2-3 месеца ще се навържат – Харди-Макентайър, Харди-Крисчън, Крисчън-Зиглър, Кофи-Макентайър и Кофи-Зиглър. Той също казва, че е измислил наказание за Зиглър – новият шампион ще се изправи срещу разяреният Big Show тази вечер (защо разярен по-късно). Зиглър все още лежи край ринга след четирита финишъра, които отнесе, когато Грамадата идва на ринга, пребива го и след Chokeslam печели мача.

-Koffi Kingston/Matt Hardy vs. Drew McIntyre/Christian
-Big Show def. Dolph Ziggler

С това завършва билда за петорния мач за интерконтиненталната титла.

SummerSlam 2010 - Моят card досега:
-WWE Championship: Edge (c) vs. Randy Orton
-Lumberjack Match: Wade Barret vs. John Cena
-Five-men IC Championship: Koffi Kingston vs. Drew McIntyre vs. Dolph Ziggler (c) vs. Matt Hardy vs. Christian
-US Championship: The Miz (c) vs. R-Truth
-6-on-6 Match: NEXUS (Darren Young, Heath Slater, David Otunga, Justin Gabriel, Michael Tarver, Skip Sheffield) vs. Team RAW (John Morrison, Sheamus, Chris Jericho, Mark Henry, Evan Bourne, Ted Dibiase)

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Поради зачестилия спам, сега всеки коментар ще трябва първо да бъде одобрен преди да се публикува, така че не се учудвайте, ако коментарът ви не се покаже веднага. Извинявам се за неудобството :)

Нейде из горските дебри на Благоевград с книги в ръце

"In time, you will know what it's like to lose", Танос. Най-сполучливият филмов злодей (с логична мотивация) на Marvel е мно...