Guest Booker: Моят SummerSlam 2010 - World Heavyweight Championship

Последният мач, който съм предвидил за моя кард на тазгодишния SummerSlam, е вторият main event - мачът за World Heavyweight Championship-a, който Кейн спечели на Money in the bank.

Защо не Кейн-Мистерио 1 на 1?: Абе... не знам. Честно казано след второто промо на Кейн след спечелването на титлата, в което каза, че (уж) Рей е нападателят на Тейкър, това мачът да е 1 на 1 ми се стори добро и даже го очаквам с известен интерес (даже може да се каже, че това е единственият мач за SummerSlam, който чакам с наистина голямо нетърпение). От друга страна обаче съм на мнение, че набраната инерция от Суагър не трябва да се губи и така и така той е постоянно замесен около Мистерио, заслужава да бъде в мача. Точно затова се опитах да попроменя нещата така, че и той да е част от карда на SummerSlam. Как? Надолу пише.

Първи SMACKDOWN след MITB, 4 седмици до SS: Шоуто е открито от Кейн с промото, което той направи в действителност. Основни точки са спечелването на куфара, това, че не е имал друг избор, освен да се възползва и да го кашира още същата вечер. Разликата тук е друга – реших да поразкрася нещата и Кейн ще каже, че не го е направил само, защото моментът е бил подходящ – глас в главата му е казал след като изгони Суагър да се върне на ринга и да използва куфарчето срещу Мистерио. Кейн казва, че този глас му е познат и той е почти сигурен на кого принадлежи и когато този глас прозвучи в главата му отново той ще направи желаното от него. Да, малко sci-fi простотии, но при Кейн и Тейкър подобни неща са позволени. При Кейн това да чува гласове в главата си е напълно нормално, а и може да оправдае защо един фейс (какъвто мисля, че той се води в момента) напада друг явен фейс като Мистерио.

Рей с интервю в съблекалнята си. Казва, че обвинява Кейн за това как е постъпил, защото не е било честно, защото е разбил мечтата му да продължи да е шампион. Рей обяснява, че ще използва реванша си, но чак на SummerSlam, защото кракът му не е в състояние за подобен мач и дотогава се надява да е на 100 процента. В съблекалнята влиза Суагър и казва, че няма намерение да чака Рей да използва реванша си на SummerSlam – Суагър е готов да се бие за титлата още сега и иска мач за нея възможно най-скоро. Рей отвръща, че реваншът му е гарантиран с договор, но е готов да го заложи срещу Суагър, за да му затвори устата. Суагър се съгласява, като поставя допълнително условие мачът да е Best of 3 Falls, за да не се опита Мистерио да го „измами”. Мистерио приема, след което казва на Джош Матюс, че когато имаш сърце на шампион трябва да го доказваш при всяка една възможност... колкото и глупаво да е понякога. И така – вместо реваншът на Рей да не бъде споменат (както стана в WWE), тук реших той просто да го заложи.

Самият мач протича по следния начин: Мистерио успява да спечели първият туш, след като Суагър е разсеян от пламъците, съпровождащи entrance-a на Кейн – шампионът е решил няколко минтути след началото на мача да излезе край ринга. Това разсейва Суагър и той става жертва на 619. Следващият fall обаче отива в неговите ръце, след като кара Мистерио да се предаде в средата на ринга с Ankle Lock. Решаващият туш е неясен – Суагър отново заключва Ankle Lock, но Мистерио го превърта над себе си и опитва туш, докато Суагър все още държи крака му (не мога да го опиша по-добре, съжалявам). Става така, че с последното отброяване Мистерио се предава, т.е. стига се до draw – съдията обявява мача за draw, но не може да определи кой е претендент. Теди Лонг излиза и обявява, че на SummerSlam Кейн ще защитава титлата си в троен мач както срещу Суагър, така и срещу Мистерио. Обикалящия около ринга шампион се засмива, след което се хваща за главата (гласът, окей?), влиза на ринга и просва и двамата с Chokeslam.

-2 out of 3 Falls No1 Contender’s Match: Rey Mysterio vs. Jack Swagger – draw

Втори SMACKDOWN, 3 седмици преди SS: Кейн за втора поредна седмица открива шоуто с промо. Този път казва, че е сигурен – гласът в главата му е този на брат му и според него духът на Тейкър се опитва да го насочи към нападателя (не, изобщо не прекалявам с фантасмагориите). Миналата седмица след мача на Мистерио и Суагър, Кейн е чул гласа да му казва имената и на двамата и затова ги е нападнал. Сега той има причина да смята, че някой от тях двамата, ако не и двамата заедно, е отговорен за нападението над Тейкър. Кейн казва, че на SummerSlam ще ги прати в дълбините на ада (бля-бля), но дотогава има много време.

Мистерио е показан да се консултира с доктори зад кулисите и те му казват, че няма да може да вземе участие в мач. Кейн влиза в съблекалнята. Мистерио казва, че поведението на Кейн не подхожда на шампион – да напада всеки когото реши и да се оправдава с глас в главата си. Мистерио отново казва, че няма нищо общо с контузията на Тейкър, но Кейн му обяснява теорията си за това как Мистерио е спечелил най-много от липсата на брат му. Следва едно „Съжалявам, Рей”, Кейн отново докосва главата си и напада Мистерио. След като го пребива излиза от съблекалнята , а лекарите проверяват състоянието на Мистерио.

Суагър е този с интервюто зад кулисите тази вечер. Той казва, че няма нищо общо с атаката над Тейкър и припомня какво е причинил Кейн на баща му. Веднага след интервюто той се изправя в мач срещу Финли. Защо Финли? Защото двамата могат да направят симпатичен техничен мач, победата в който ще е добра за Суагър. Да, Суагър печели с Ankle Lock. След мача Кейн излиза на ринга, но Суагър бяга през публиката. По-късно в шоуто (МЕ е Грамадата-Галоус) е обявено, че Суагър ще се изправи 1 на 1 срещу Кейн следващата седмица.

-Jack Swagger def. Finlay

Трети SMACKDOWN, 2 седмици до SS: Тук нещата около враждата няма да са чак толкова много. Ще бъде съобщено от коментаторите, че Рей Мистерио е в дома си в Сан Диего след атаката от миналата седмица от страна на Кейн (която е показана няколко пъти с видео). По-късно в шоуто Коул ще говори с Рей чрез сателит. Мистерио ще обясни, че това, което се случва в главата на Кейн го плаши, че няма общо с атаката над Гробаря (за пореден път) и че на SummerSlam ще е на 100 процента. По време на разговора Мистерио се замисля и казва, че още следващата седмица е готов да се изправи срещу победителя от мача на Суагър и Кейн.

Преди самият мач пръв излиза Суагър. Показано е видео с кадрите, в които Кейн пребива баща му на ринга преди около месец (мисля). Суагър казва, че все още не е отмъстил за баща си, но ще го направи както тази вечер, така и на SummerSlam. Суагър също отрича (за пореден път) да има общо с атаката над Тейкър. Самият мач е спечелен от Кейн, след като Суагър не успява да го просне с Gutwrench Powerbomb и шампионът контрира с Chokeslam. Кейн взима микрофон и смеейки се казва, че следващата седмица е ред на Мистерио.

-Kane def. Jack Swagger

Последен SMACKDOWN преди SummerSlam: Кейн е на ринга за сегмент в средата на шоуто, а отстрани на ринга е поставен обичайния ковчег. Кейн казва, че гласът му е казал да се подготви - един късметлия ще има шанса на SummerSlam да се озове затворен в ковчега, за да не му се пречка. Късметлия, защото другият, този, който остане на свобода, ще бъде разрушен. Кейн е прекъснат от Рей Мистерио. Мистерио се качва на ринга и обяснява на Кейн, че има шампионът има нужда от помощ, че не е нужно да прави всичко това и че би помогнал на Кейн да намери нападателят на Гробаря. Шампионът първоначално стиска ръката на Мистерио, след което го хваща за гърлото. Тогава Суагър дотичва до ринга и напада Кейн в гръб. Претендентите се измъкват от ринга, а Кейн остава да вилнее там.

В главният мач Мистерио се изправя в мач 1 на 1 срещу Кейн. Джак Суагър обаче се намесва отново и мачът завършва без победител. Суагър и Мистерио обединяват сили срещу Кейн – Суагър заключва Ankle Lock, а Мистерио прави през това време 619 на Кейн. Веднага след това обаче Суагър просва Мистерио с германски суплекс над въжетата, след което рита Кейн също извън ринга. Шоуто приключва със Суагър, вдигнал титлата над главата си.

-Rey Mysterio vs. Kane – no contest

С този мач приключва ребуукването на враждите и шоутата до самия SummerSlam. Вече всички вражди са описани, кардът е готов... остана нещо, което не бях сигурен дали искам да правя, но в крайна сметка ще бъде направено - ще опиша как лично аз бих предпочел да протече този SummerSlam. Но това следващия път.

SummerSlam 2010 - Моят финален card:
-WWE Championship: Edge (c) vs. Randy Orton
-Lumberjack Match: Wade Barret vs. John Cena
-Triple Threat World Heavyweight Championship: Kane (c) vs. Rey Mysterio vs. Jack Swagger
-US Championship: The Miz (c) vs. R-Truth
-Big Show vs. CM Punk
-Five-men IC Championship: Koffi Kingston vs. Drew McIntyre vs. Dolph Ziggler (c) vs. Matt Hardy vs. Christian
-6-on-6 Match: NEXUS (Darren Young, Heath Slater, David Otunga, Justin Gabriel, Michael Tarver, Skip Sheffield) vs. Team RAW (John Morrison, Sheamus, Chris Jericho, Mark Henry, Evan Bourne, Ted Dibiase)

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Поради зачестилия спам, сега всеки коментар ще трябва първо да бъде одобрен преди да се публикува, така че не се учудвайте, ако коментарът ви не се покаже веднага. Извинявам се за неудобството :)

Защо, бе, Marvel?!?

Скъпи блогочетци, разчитам на факта, че повечето от вас не живеят в пещера (не Пещера, там имам верни другари) и знаят, че това чудо "...