Daywalker: На лов за псевдо-вампири

Бела трясна вратата след себе си и се просна по лице върху леглото. Алис, която бе в стаята й от няколко минути, я изгледа разтревожено.
-Често се случва, нали?
-Да… в последно време. – отвърна Бела, почти мрънкащо – Чарли просто не разбира. Харесва теб, но не и Едуард… постоянно мърмори за това колко време прекарваме заедно…
-Нормално е, Бела, той ти е баща. Трябва да разбереш, че… - Алис замлъкна, сякаш я порази гръм. Пое си дълбоко въздух, отвори широко очи и се вцепени за секунда. Когато дойде отново на себе си, изглеждаше наистина уплашена.
-Алис? Какво има?
-Всички ще умрем. Всички…
Вратата се пръсна на парчета и звукът оглуши Бела. Тя изпищя и се плъзна на пода. Когато се обърна отново назад, видя Алис, изправила се срещу вратата с разтворени ръце. Секунда по-късно множество куршуми полетяха към нея, отваряйки огромни дупки в тялото й и поваляйки я на земята. Алис се просна на колене за секунда, но бързо събра сили и скочи срещу противника си. Здрава, черна ръка я сграбчи за гърлото и я просна по гръб. Едно движение в китката на нападателя по-късно и вратът на Алис се строши като камък. Убиецът й се изправи и смаза главата й на малки парчета с масивния си ботуш, след което насочи вниманието си към Бела.
Тя бе пребледняла до такава степен, че силно напомняше на приятелите си вампири на външен вид. Убийството на добрата й приятелка Алис я бе шокирало до такава степен, че не можеше да помръдне. Големите ръце на нападателя я сграбчиха и я вдигнаха на крака. Чак тогава тя видя лицето му – черната кожа, слънчевите очила, късо-подстриганата коса, искрящо белите зъби и най-вече заострените кучешки такива.
Когато се озъби насреща й, зъбите му й се сториха още по-бели, още по-заплашителни.
-Ти не си от тях. – изскъска той – Но това не пречи да вониш на псевдо-вампир от километри.
-Пс… пс… псевдо-вампир?
-Да, като малката ти приятелка тук. Долно изчадие, изрод, сякаш измислен от някоя депресирана и самотна бяла жена, нуждаеща се спешно от монстър-кок терапия.
-Кой си ти? Какво искаш? – проплака Бела.
-Името е Блейд, кучко, и съм дошъл за главите на приятелчетата ти.
-Бела! Бела! – чу се гласът на Чарли от стълбите. Блейд веднага се обърна натам и се намръщи.
-Татенцето се е събудило.
-Бела! Добре ли си, Бела? – крещеше Чарли, когато влетя в стаята. Едното му око бе дотолкова поддуто, че той дори не можеше да го отвори. Синина очертаваше осакатения зрителен орган и посочваше мястото, където Блейд беше ударил бащата на Бела преди няколко минути – Свали си ръцете от нея, мръснико, и ела да довършиш това, което започна! – обърна се Чарли към Блейд след като го видя.
-Ти тъп ли си, копеле?!? – искрено се ядоса Блейд – Току що убих вампирка, която стоеше сама в една стая с дъщеря ти, а ти идваш тук и ми се правиш на мъж.
-Вампирка… какво по…
-Погледни в краката си, мустак!
Чарли погледна към тялото на Алис и се отдръпна назад.
-Какво е това?
-Това са останките на онази малка кучка, с която малката ти дъщеричка се е чукала под носа ти.
-Моля?!? – Чарли го погледна с погнуса.
-Не съм… не съм правила подобно нещо! – все още със сълзи на очите запротестира Бела.
-Вониш на вампир. Или може би не сте правили секс, а просто те е ползвала, за да й доставяш удоволствие…
-Стига! Аз ходя с брат й!
-Уау! – поклати глава Блейд – Значи се чукаш с мъжки псевдо-вампир. Това е много по-добре, кучко!
-Не я наричай така! – изрева Чарли, все още не можещ да осъзнае какво се случва.
-Не съм се чукала с никой! – изкрещя Бела, след което тихо допълни: - Въпреки че искам…
-Бела! – изрева Чарли по нея.
-Добре си възпитал дъщеря си, мустак. – намуси се Блейд, след което бръкна под дългия си черен шлифер, извади един голям пистолет и с един куршум проби здравото око на Чарли. Всичко това отне по-малко време от времето, нужно на тялото на Чарли да се строполи на пода.
Бела изкрещя при вида на мъртвия си баща, а Блейд се постара да й затвори устата с един удар в челюстта с дръжката на пистолета. Качи я на рамо и излезе бързо от стаята й. Ловът едва сега започваше...

-------------------
Бел.автор: Очаквам мнения от прочелите и харесалите го, за да знам дали да го продължа/довърша. Ream vampires FTW!

6 коментара:

 1. финиш ит, ай лайк :d

  ................thunder

  ОтговорИзтриване
 2. адското е, най-накрая някой да ''убие'' twilight

  ОтговорИзтриване
 3. Ако може да вкараш Бил и Суки някъде, ще стане трепач :)) :D

  ОтговорИзтриване
 4. Разби на децата представите (оф,не го казах като хората.... :s)
  А Бил и Суки ок...ама не пипай Ерик.... (sun)

  ОтговорИзтриване
 5. е, до сега не бях посещавала -стихове и разкази-но за в бъдеще ще те съблюдавам!наистина впечатляващо...да не кажа,че политологията избледнява в случая!..продължавай БИРЕ ние те подкрепяме!!:d

  ОтговорИзтриване

Поради зачестилия спам, сега всеки коментар ще трябва първо да бъде одобрен преди да се публикува, така че не се учудвайте, ако коментарът ви не се покаже веднага. Извинявам се за неудобството :)

Комикси: "Jack Eridon: Крадецът на спомени" от Константин Витков-Титис

Някои неща в този живот изискват топки. Едно от тях е да нарисуваш и да се опиташ да издадеш комикс в България.  И ето, че пролетта н...