WWE Night of Champions 2010 - Preview


БУМ! Голямото завръщане! Епохален момент в историята на кеч-журналистиката! Бляяяя, говоря глупости. Да се концентрираме върху важното - тази неделя е WWE Night of Champions, едно уж не особено важно PPV, което обаче впечатлява (лично мен) с добрите неща в карда си и което чакам с интерес, може би дори повече от SummerSlam. Плюсовете тук определено са повече от минусите, но това ще стане ясно по-нататък.

Да започнем с най-интересното нещо за мен на това PPV (може би) - дългоочакваният от мен сблъсък между Кейн и Гробаря. Двамата отново са един срещу друг след една впечатляваща история започнала в началото на лятото с изчезването на Гробаря. Въпреки че Кейн търсеше кой е нападателят на брат му, основното мнение, което се въртеше е, че е силно вероятно WWE да изкарат Кейн нападателя. Те така и направиха, но го направиха така добре, че да не сме разочаровани. От SummerSlam насам историята между двамата братя беше развита добре с множество промота от двамата и клипове от миналото им. Тейкър невероятно добре отиграва факта, че доскоро уж не е бил в състояние да се движи - диша тежко, по-бавен е. Силен професионалист, индийд. Очакванията ми за мача? Едва ли ще е нещо свръх запомнящо се като качество. Хубавото на този сблъсък е, че просто има страхотна и дълга история зад себе си. Прогноза? Кейн запазва титлата, тъй като Тейкър не е на 100 процента и следващия месец ги гледаме в Hell in a Cell. Това е малко кофти - интересът към този мач се губи леко, когато знаеш, че следващия месец почти сигурно ще ги гледаме отново един срещу друг.

От този солиден плюс отскачаме на минусите. Поредният, не знам вече кой, мач между Кофи Кингстън и Долф Зиглър за IC титлата. Мисля, че станаха вече около 6 мача (поне), което е адски много. Ако имаха химия помежду си - ОК, но те нямат и мачовете не са особено интересни с някои малки изключения. Трудно ми е да предположа кой ще победи. Има логика в победа и на двамата, но имайки предвид, че в midcard-a на SMACKDOWN има повече хийлове, които си чакат реда за мач за титлата, ми се струва по-добро решение Кофи да я вземе и след това да я загуби от някой от тях (Коуди Роудс, Дрю МакЕнтайър, че и Алберто Дел Рио).

Друг минус е фактът, че WWE отново се осраха що се отнася до отборните титли. Вместо да изградят някаква интересна вражда около тях до последния SMACKDOWN (който все още не съм гледал) не е обявен PPV мач за титлите и не виждам как ще обявят такъв. Уж дадоха нови колани на Hart Dynasty, а след това забравиха за тях, като изключим загубата им от Джерико в метална клетка на последния RAW. Страхотен начин да се грижиш за отборната девизия, няма що. Колкото и да имам надежди, вече започвам да се отчайвам, че WWE просто няма да оправят тази си девизия. Fuck them.

Отново на плюс - Даниел Браян среща Миз в мач 1 на 1 за US титлата, като всъщност това е мачът с най-дълъг билд в този кард. Започна още в началото на първия сезон на NXT (което беше доста отдавна). Знам, че Браян може да направи добър мач що се отнася до чист кеч, но WWE стилът не му е нещо много познато и не знам как ще се разберат с Миз на ринга. Все пак се надявам на приличен мач. Най-доброто решение е Миз да загуби титлата и да се концентрира върху проклетото куфарче, което държи, защото ще мине една година, а него никой все още няма да го вижда като солиден претендент.

Не знам дали е минус или плюс, но на PPV-то най-накрая ще видим 1 на 1 мач между Грамадата и CM Punk. Малко е странно на PPV, което уж трябва да е пълно с мачове за титли да има non-title мач, но нямам против, стига враждата им да приключи тук и сега. Единственият правилен резултат е победа за Пънк. Show взе прекалено много победи срещу SES, първо направи така, че да изглеждат адски слаби, а след това историята се разви натам, че те де факто се разпаднаха. Време е Пънк да получи нещо от този feud, а именно победата в този мач. После какво ще ги правят и двамата нямам идея, но враждата им омръзна, а и можеше да бъде билдната много по-добре.

Друго нещо, което аз лично виждам като плюс, е това, че ще има мач за обединяване на Divas и Women's Championship-овете. Мелина ще се изправи срещу Лейла или Мишел МакКуул. Вариантите са два - ако е Лейла, Мелина ще я бие и ще вземе обединената титла. Ако е МакКуул (ако не знаете тя през лятото се ожени за Тейкър) имам странното усещане, че Мелина ще загуби и г-жа Умрялата ще си тръгне с титлите. Във всеки случай е добре, че няма да има два divas мача и е добре, че титлата отново ще е една, при условие, че divas девизията е в ужасно положение от години.


И за финал - другият голям плюс - Six-Pack Elimination Match за WWE титлата. Крис Джерико, Острието, Ортън, Сина и Уейд Барет ще се опитат да вземат титлата на Шеймъс. Както виждам аз нещата хората с шанс за победа са Шеймъс, Сина, Ортън и Барет. Острието е замесен в прекалено много комедийни сегменти в последните седмици и му се обръща най-малко внимание, така че го отписвам. Около участието на Джерико имаше интересна история в последните RAW-ове, но не мисля, че ще му дадат титлата, а и изказването му, че ако не спечели, ще се махне от компанията не беше споменавано в последно време, така че и той остана на по-заден план. Барет, макар да не направи нещо голямо през последните седмици, има шанс за победа просто защото най-накрая получи шанса си за титлата, който спечели преди мнооооооого време. Фаворитите обаче са трима - Шеймъс (за да джобне на Хънтър в идните месеци), Сина (просто защото е Сина) и Ортън, който е адски over и получава зверски пуш в последните седмици. За съжаление точно това, че той винаги има предимство или остава последен прав на ринга в края на шоутата, ме кара да мисля, че може и да не вземе титлата. И все пак - казваме Ортън.

В общи линии приятен кард - три очаквани мача, едно нужно обединяване на женските титли, Пънк-Show, който може би ще пропусна, и Кофи-Зиглър, който почти сигурно ще пропусна. Идвай, недельо! Идвай!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Поради зачестилия спам, сега всеки коментар ще трябва първо да бъде одобрен преди да се публикува, така че не се учудвайте, ако коментарът ви не се покаже веднага. Извинявам се за неудобството :)

Нашият 24 май - камери, телевизия, интервю и... деца

Има голяма вероятност да запомня този 24 май, за разлика от много други преди него. Не за друго, ами защото с Темз почти не се спряхме, въп...