Guest Booker: Royal Rumble 2011 - Part 1

Внимание: написаното в този пост е авторска измислица, а не информация за реалния Royal Rumble 2011. Моля, имайте това предвид преди да започнете с коментарите тип "Ama tova ne sa ma4ovete za turnira we!" или "Obi4am Jef Hardi". Мерси.

Както вече всички знаете, но считам за нужно да повторя, кардът на тазгодишния Royal Rumble към момента (а най-вероятно така и ще си остане) е:

-40-men Royal Rumble Match
-WWE Championship: The Miz © vs. Randy Orton
-World Heavyweight Championship: Edge © vs. Dolph Zigler
-2-on-1 Handicap Match – Divas Championship: Natalya © vs. Laycool

Едва три мача освен самия Rumble мач, при това не особено впечатляващи. Ортън-Миз сме ги гледали вече при кеширането на Миз, след това в Tables Match-a на TLC, а имаха безброй конфронтации. Ако мачът им имаше някакъв gimmick щеше да е по-добре. Още по-добре щеше да е ако Джон Морисън бе останал претендент до Royal Rumble, но изглежда WWE считат, че Миз има нужда от голямо име срещу себе си, за да е „продаваем”, така че май без Ортън не може да се мине. Зиглър от друга страна е свеж избор за претендент, макар да имаше и по-добри. И за финал – Laycool vs. Natalya не е нищо свежо, доколкото може да се търси свежест в divas дивизията.

Точно тези неща целя да променя и да ви представя моята версия на Royal Rumble. За база на своята промяна в известна степен съм ползвал горе-долу познатата схема от издания като това през 2004-та и през 2008-ма. Т.е. повечко други мачове в самия кард освен самия Rumble мач. Един вече ви е ясен: при мен вместо Dolph Ziggler опонент на Edge за титлата е Алберто Дел Рио. В първия пост може да прочетете как протича враждата между тях и ситуацията около титлата в SMACKDOWN. И все пак да отбележим, че мачът е ясен:

-World Heavyweight Championship: Edge © vs. Alberto Del Rio

Тук обаче има нещо за допълване. Приемамe, че Долф Зиглър губи ИК титлата от Кофи Кингстън в първия SD за годината. След това атаките на Джак Суагър над шампиона, желанието му за титлата и amateur wrestling challenge-a си бяха добра основа за нещо повече. Какво повече? Ами мач за ИК титла на ППВ-то. Очаквах WWE да го направят, но не стана, така че ще го направя аз: в моя вариант в последния SD преди Rumble-a, Джак Суагър прави промо зад кулисите, в което обяснява, че след като миналата седмица е победил Кофи Кингстън в amateur wrestling мач мисли, че заслужава мач за ИК титлата. Кофи го прекъсва и му казва, че това е кеч, а не аматьорска борба, а и ИК шампионът има планове да участва в Rumble мача. Суагър казва, че също ще участва в Rumble-a и ще го спечели, но това да спечели ИК титлата преди това няма да го изтощи и да му попречи. Кофи се съгласява да даде title shot на Суагър, но за целта втория трябва да победи опонент избран от Кофи. По-късно Суагър излиза на ринга, а след него се появява и опонентът му – Крис Мастърс. Суагър успява да победи, след което кара Кингстън да се качи на ринга. Шампионът го прави и получава pumphandle slam, след което Суагър казва, че на Royal Rumble първо ще стане ИК шампион, а след това ще спечели и самия Rumble.

-IC Championship: Koffi Kingston © vs. Jack Swagger

Следват дивите. WWE леко не знаят какво да правят с жените си и това е. Не, че има много за правене... И все пак: Мелина стана претендентка в RAW в края на миналата или началото на тази година. В моя вариант тя ползва шота си още следващата седмица и губи мача. Стига й толкова. Наталия казва, че е време някоя млада кечистка да получи шанс за титлата и в SMACKDOWN пита Кейтлин (победителката от NXT Season 3) дали желае такъв шанс. Лейкуул и Вики Гереро се намесват. Вики е твърдо против Кейтлин да получи такъв шанс, а Лейкуул го искат за себе си. Стига се до отборен мач в следващ SD, в който Laycool се изправят срещу Natalya и Кейтлин. Ако първите победят те получават шанс за титлата, ако ли не – на RR Наталия ще защитава срещу победителката от NXT. С намеса на Beth Phoenix (с която Laycool също имат проблем) печелят Наталия и Кейтлин и е ясен мача за титлата на турнира. Следващата седмица Вики Гереро е бясна и назначава мач, в който тя и Laycool се изправят срещу Кейтлин. Наталия идва на помощ, хвърля колана си и ги прогонва от ринга преди да са пребили младата претендентка, но след това се спречква с Кейтлин, която първо й подава изпусната Divas титла, а след това отказва да я пусне за няколко секунди. Наталия й удря шамар заради неблагодарността, а Кейтлин само се засмива мръснишки и се прибира зад кулисите. Напълно достатъчно като за WWE Divas Division.

-Divas Championship: Natalya © vs. Kaytlin

Едно хубаво допълнение към всеки Royal Rumble според мен е мач за отборните титли. В турнир, където толкова се отделя внимание на условието „всеки за себе си”, подобен мач стои свежо, колкото и слаб, и невзрачен да е. Видяхме през последните седмици как The New NEXUS първо пребиха Козлов и Сантино преди техен мач с Usos, а как след това Сантино и Козлов на два пъти (мисля) се притекоха на помощ на Сина. В последния RAW пък Хъски Харис и Майкъл МакГилъкъти дори победиха в нещо силно приличащо на скуаш отборните шампиони. В края на същото шоу Сантино и Козлов отново бяха сред дотичалите на ринга, за да се намесят в образувалото се меле. Един малък детайл може да доразвие нещата много добре: в WWE.com се пуска видео от след RAW, в което Пънк казва на МакГилъкъти и Харис, че му е писнало от Сантино и Козлов, че те са смешки и не заслужават да са шампиони. Пънк казва, че вярва (FAITH!) в своите NEXUS другари и иска и те да повярват в себе си и да вземат титлите на Royal Rumble, преди естествено да му помогнат да спечели Rumble-a. Клипчето е завъртяно в NXT, Superstars и SD и вече е ясно, че главният мениджър е одобрил идеята (все пак МакГилъкъти и Харис вече имат победа над шампионите) и мачът ще се състои.

-WWE Tag Team Championship: Santino Marella/Vladimir Kozlov © vs. The New NEXUS (Michael McGuillucutty/Husky Haris)

Стига толкова, че постът ще стане прекалено голям. За сега са обявени 4 мача, остават WWE Championship-a, няколко детайли за самия Rumble мач и разбира се – описание на това как протича целия турнир и какви са резултатите. Това обаче по-късно, но ще се постарая да е преди реалния Royal Rumble.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Поради зачестилия спам, сега всеки коментар ще трябва първо да бъде одобрен преди да се публикува, така че не се учудвайте, ако коментарът ви не се покаже веднага. Извинявам се за неудобството :)

Защо, бе, Marvel?!?

Скъпи блогочетци, разчитам на факта, че повечето от вас не живеят в пещера (не Пещера, там имам верни другари) и знаят, че това чудо "...