Guest Booker: Royal Rumble 2011 - Part 2


Време е за втора част от цялостното ребуукване на Royal Rumble. Не остана много за book-ване. Започваме с това, че не ми харесва, че мачът за WWE титлата на Rumble ще е 1 на 1 между Миз и Ортън и то дори без някакъв гимик (пък бил той и No DQ или нещо такова). В миналия пост споменах недоволоството си и от това колко бързо Морисън бе разкаран от ситуацията около титлата. Затова ще подходя различно...

Първият RAW за 2011-а година. Миз и Морисън откриват шоуто с много добрия си мач за титлата, но Миз успява да спечели с много мъки. През цялото шоу дават кадри с Джон Морисън и лекарите, който му обясняват, че трябва да е много внимателен, защото ребрата му са наранени след падането през масата в мача за титлата. Преди главния мач обаче (тройният в клетката) главният мениджър обявява, че към Шеймъс, Ортън и Барет ще се присъедини още един човек, който е поискал сам тази възможност и заради представянето си в последно време я заслужава. Излиза Морисън с превързани ребра и имаме четворен мач в клетката, който, примерно, се получава по-добре от тройния, който всъщност гледахме. Пънк прецаква Барет, както си и стана, а Шеймъс става жертва на ритник от Морисън и RKO от Ортън. В крайна сметка обаче Ортън (който за секунда се поколебава) просва и контузения Морисън с RKO и печели мача. Той е претендент, но Морисън вече е герой заради всичко, което е сторил в шоуто.

Мачове в първия RAW за годината:
-WWE Championship - Falls Count Anywhere: The Miz (c) vs. John Morrison
-Fatal 4 Way No1 Contender's Steel Cage Match: Randy Orton vs. Sheamus vs. Wade Barrett vs. John Morrison

Следващата седмица гледаме отборен мач, но вместо Джери Лоулър, партньор на Ортън е Морисън. Двамата печелят мача, след което обаче Морисън казва, че иска да участва в мача за титлата. Ортън се опитва да го просне с RKO заради наглостта му, но Морисън контрира и поваля самия Ранди с ритник в лицето. Миз е в шок и е твърдо против.

Мачове от втория RAW за годината:
-Randy Orton/John Morrison vs. Alex Riley/The Miz

На третата седмица на 2011-а обаче той вече е премислил нещата и казва, че от една страна ако мачът е троен шансовете му да запази ще спаднат. От друга обаче участие на Морисън в мача ще отвлича вниманието на Ортън, а за Миз (както казва той) не е проблем да победи и двамата. Той казва, че оставя това решение на GM-ът. Той го решава по класическия начин: Ортън срещу Морисън, победа на Морисън го включва в главния мач. Ортън и Морисън се спречкват зад кулисите. След това пък Миз посещава и двамата в съблекалните им, за да им се подиграва, но отнася по един шамар и от двамата. Това го вбесява. В самия мач се намесват Миз и Райли и нападат двамата противници, като ги пребиват стабилно. Миз си тръгва от мястото на клането, когато се включва главният мениджър. Той отбелязва, че Алекс Райли пръв е ударил Джон Морисън с куфарчето си, заради което мачът е завършил с DQ в полза на Морисън и той вече е част от мачa за титлата на Rumble-a.

Мачове от третия RAW за годината:
-Randy Orton vs. John Morrison

През последната седмица вместо Ортън да има мач с Долф Зиглър (както стана в действителност) ще има такъв с Миз, какъвто е трябвало да има на Rumble. Една победа на Миз звучи добре, но след намеса на Морисън (който е на коментаторската маса) победата отива при Ортън. Така ми се струва по-редно, по-късно ще стане ясно защо. Малко по-рано Морисън е победил Алекс Райли 1 на 1. Шоуто завършва с Морисън, правещ Starship Pain на Ортън и вдигащ титлата над главата си.

Мачове от последния RAW преди Royal Rumble:
-John Morrison vs. Alex Riley
-Randy Orton vs. The Miz

Book-нат за Royal Rumble:
-WWE Championship – Triple Threat Match: The Miz © vs. Randy Orton vs. John Morrison

Сега да отговоря на въпроса защо вкарах Морисън. Така...
1. WWE искат голямо име срещу Миз, както казах и миналия път. Голямото име остава в мача. Обаче ако е само Миз-Ортън на мача според мен му липсва нещо, а именно свежест.
2. Морисън е тази свежест. Не само в този мач, а и в МЕ сцената. Той вече бе заслужил да е в title match на RR, но WWE решиха да му дадат мача за титлата в RAW и след това да го забравят, а както личи можеха да постъпят и по-добре.
3. Според мен мачът ще се получи с пъти по-добър ако е троен. Нищо лично към Ортън и Миз, но Морисън определено ще им е от полза.

Какво остана за rebook-ване? А да, самият Rumble. Приемаме, че всичко останало си се е случило както си беше – The New NEXUS, The Corre, Грамадата, Кейн, Мистерио, Шеймъс, Пънк, Сина са в мача, нещата между тях са се развили както си беше в реалност. Но както бе споменато в билда на Edge vs. Christian, Captain Charisma се е завърнал и е обявил участието си в мача. Въпросът за участниците не е от значение. Мисля, че с наличието на The New NEXUS и The Corre (които са общо 9 на брой) става някак необходимо мачът да е от 40 души. Времето не е проблем – Rumble мачът няма как да е повече от час и 15 минути, така че остават час и 45 минути за останалите мачове. А сега... резултати:

Birov’s ROYAL RUMBLE 2011 Results:

-IC Championship: Jack Swagger defeats Koffi Kingston © - New Champion
Суагър бе доста прецакан със странния си title reign и всичко, което му се случи след това през 2010-а. Тук е моментът да тръгне отново нагоре. Кофи пък е ужасно доскучал с тази титла на рамо, но пък бе единственият фейс, който можеше да я вземе от Зиглър. Победа за Суагър с Ankle Lock, нов шампион, а по-късно и промо от Кофи, който казва, че ще си отмъсти в Rumble мача.

-Divas Championship: Natalya © defeats Kaytlin
Много кратък мач, който Наталия печели с Sharpshooter. След мача излизат Laycool и нападат и двете противнички.

-WWE Tag Team Championship: The New NEXUS (Haris/McGuillucutty) defeat Santino Marella/Vladimir Kozlov © - New Champions
Време е за малко злато в The New NEXUS. Също не много дълъг мач, тъй като Отунга асистира отстрани, но не е задължително да се стига до негова намеса.

-World Heavyweight Championship: Edge © defeats Alberto Del Rio – Споменах го в първия пост от историята „Edge vs. Christian”, но трябва да го споменем и тук.

-Triple Threat WWE Championship: The Miz © defeats John Morrison, Randy Orton
Миз си отмъщава за загубата в RAW туширайки точно Ортън. Ако държите на детайлите: Морисън пропуска Starship Pain върху Ортън, наказан е с RKO, но шампионът издебва Ранди и го довършва с Skull-Crushing Finale за победата. Силен Миз.

-Royal Rumble Match. Е, вече е ясно, че в моя вариант, колкото и да е невероятно, Крисчън печели, елиминирайки накрая CM Punk (който преди това е изхвърлил Сина). Нека обаче опиша други неща, които си струват отбелязването:

1. Triple H се завръща и (о, чудо!) изхвърля Шеймъс от ринга. След това и той е елиминиран, като боят може да продължи и извън ринга.
2. NEXUS-Corre най-вероятно (не съм сигурен дали е нужно) се сблъскват солидно, но евентуално отпадат един след друг докато не остава само Пънк.
3. Хареса ми идеята на @Headmaker (потребител в BWC) за камбаните на Тейкър, които да отвлекат вниманието на Уейд Барет и той да бъде елиминиран. Според мен трябва да стане нещо подобно след като NEXUS бяха тези, които помогнаха на Кейн да погребе Тейкър.
4. Ортън се намесва в мача, подобно на Дел Рио. Все пак е голямо име, така че такова изненадващо участие няма да е минус. Той обаче бива изхвърлен от Крис Джерико, който прави само това и си тръгва. Да, Джерико се връща, изхвърля Ортън и се самоелиминира, прибирайки се зад кулисите най-спокойно.

Стига толкова детайли. Това беше моят Rumble, дано ви е допаднал и дано този на WWE да си струва гледането и чакането. Е, няма да е добър като моя, но все пак...

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Поради зачестилия спам, сега всеки коментар ще трябва първо да бъде одобрен преди да се публикува, така че не се учудвайте, ако коментарът ви не се покаже веднага. Извинявам се за неудобството :)

Защо, бе, Marvel?!?

Скъпи блогочетци, разчитам на факта, че повечето от вас не живеят в пещера (не Пещера, там имам верни другари) и знаят, че това чудо "...