love=economics

Любовта е като световната икономика - има постоянна повтаряемост на кризи и възходи, като всяка следваща криза е по-дълбока от предходната и всеки следващ възход е по-висок от предходния. Също като при икономиката, кризите си имат най-ниска част, при която нещата вече няма накъде повече да се влошават. Нарича се "депресия". След като периодът на депресията отмине започва бавно възстановяване, което постепенно увеличава скоростта си докато достигне нов, по-висок връх. Тогава любовта е свръхнатоварена и евентуално трябва да се очаква нова криза. И за финал - също като в икономиката върху честотата на кризите/върховете, дължината на депресиите и скоростта на възстановяване най-основно влияние оказва дейността на замесените икономически агенти. Единствената разлика с икономиката е, че в любовта... те са само два.

1 коментар:

Поради зачестилия спам, сега всеки коментар ще трябва първо да бъде одобрен преди да се публикува, така че не се учудвайте, ако коментарът ви не се покаже веднага. Извинявам се за неудобството :)

Нейде из горските дебри на Благоевград с книги в ръце

"In time, you will know what it's like to lose", Танос. Най-сполучливият филмов злодей (с логична мотивация) на Marvel е мно...