WrestleMania 27 Fantasy Booking: World Heavyweight титлата - Част първа

ВНИМАНИЕ: Постът съдържа лек спойлер за предстоящи мачове на следващия Smackdown (07.01.11).

Fantasy booking-ът за мен е едно от най-забавните неща, които могат да занимават някой wrestling фен. Проблемът е, че човек често се опиянява от това за колко добри мисли своите идеи и когато те не се сбъднат в реалния живот се ядосва на истинския продукт, което е... тъпо. Все едно да си представяш някой филм от началото до края преди да си го гледал и след като го гледаш да не го харесаш, защото е бил по-различен от фантазията ти.

И все пак fantasy booking-a си е забавно занимание, често не само за пишещия, но и за този, който чете. Точно затова реших да се позабавлявам и да опиша как според мен би могла да се развие една евентуална вражда за WrestleMania 27. За по-незапознатите с термина fantasy booking отбелязвам, че всичко в този пост е измислица на мен, автора, и няма нищо общо с реалността. Макар че ще е правилно някой writer в WWE, знаещ български, да изнамери блога ми и да направи точно същото. Както и да е, да започваме...

THE ROAD TO WRESTLEMANIA 27: World Heavyweight Championship
Част първа


Започваме със Smackdown-a, който ще се проведе следващата седмица и за който вече има два назначени мача.

SMACKDOWN, 7 януари 2011
- Best of 3 Falls Match: Alberto Del Rio defeats Rey Mysterio
- World Heavyweight Championship - Last Man Standing Match: Edge © defeats Kane

Дотук с Edge и Кейн, поне за момента. На следващата седмица Кейн ще поиска нов шанс за титлата, но Теди Лонг ще го отреже като заради победата на Алберто Дел Рио предната седмица ще направи него главен претендент за Royal Rumble. Имайки предвид леките му конфронтации и отборните му мачове с Edge през последните седмици (+ участието му в мача за титлата на TLC) това е напълно нормален ход. Кейн ще се насочи към Royal Rumble с намерение да го спечели и да получи нов мач за титлата на WrestleMania, същото ще направи и Мистерио. Т.е. градеж на двамата като по-основни лица за Rumble-a, докато ситуацията около титлата се концентрира около Edge и Алберто.

Booked for Royal Rumble: World Heavyweight Championship: Edge © vs. Alberto Del Rio

В същия втори за годината SMACKDOWN Дел Рио ще организира специално празненство, с което иска да отпразнува своя No1 Contender статус и също така предварително да отпразнува спечелването на световната титла. Острието ще даде тласък на враждата (разбира се) прекъсвайки партито, разбивайки декорите по ринга и просвайки с Копие Рикардо Родригез. За да набере инерция претендентът обаче, Дел Рио ще просне Острието със стол.

Следващата седмица Дел Рио и Острието имат конфронтация. От едната страна „Аз съм десеткратен шампион, ти си Г-н Мексикански никой, ще те смажа”, а от другата „Бедно канадско момче, ще те контузя както контузих приятелчето ти Крисчън”. Конфронтацията завършва с нападание на Дел Рио и Рикардо Родригез над шампиона. Появява се Крисчън, който спасява някогашния партньор и изхвърля Дел Рио от ринга.

Четвъртия SD за годината ще започне с Крисчън, който ще обясни, че до Royal Rumble ще е възстановен достатъчно, за да вземе участие в мача (стига изненадващи завръщания на самия Rumble...). Крисчън казва, че в случай, че в случай, че Дел Рио спечели титлата, то за него ще е удоволствие да му я отнеме на WrestleMania и да си отмъсти за контузията, която мексиканецът му причини (Бележка: Причина за сегашното отсъствие на Крисчън е контузия на гръден мускул, която бе представена като причинена от атака на Алберто Дел Рио). Това изказване обаче ще изведе Острието, който ще каже на бившия си партньор, че няма шанс Дел Рио да го победи за титлата, но също така и ще му благодари за помощта предната седмица. Двамата си стискат ръцете. Дел Рио излиза, присмива им се, опитва се да ги нападне с помощта на Рикардо Родригез, но атаката не успява. В сегмент зад кулисите Острието обяснява на Теди Лонг, че му е писналo от анонсърът на Дел Рио и неговите намеси в мачове и иска сам да вземе мерки, за да е сигурен, че Дел Рио няма да има помощ на Royal Rumble. Което пък значи:

SMACKDOWN, 21 януари:
-Edge defeats Ricardo Rodriguez

Кратък мач, тъй като хората не знаят, че Родригез е кечист. За всички той е просто анонсърът на Дел Рио. Дразнещ тип, който може да прецака Острието. Острието го побеждава бързо, след което кани Дел Рио за гост на The Cutting Edge следващата седмица.

Последното шоу преди Rumble-а преминава в полза на Дел Рио. Той е гост в The Cutting Edge, разменят си последни обиди с Острието. Дел Рио казва на Острието, че ако си мечтае да стигне до WM като шампион и да се изправи срещу най-добрия си приятел това няма да стане. Първо, защото Крисчън не е способен да спечели Royal Rumble и второ, защото Дел Рио ще спечели титлата на турнира. Сблъсък между двамата, като Дел Рио е този, който взима предимството. Крисчън не се намесва.

През всичките шоута Кейн, Грамадата, Кофи Кингстън, Рей Мистерио, Джак Суагър, Крисчън и Дрю Макентайър получават внимание, за да изглеждат като възможни победители в Rumble-a. Я чрез мачове, я чрез сегменти.

ROYAL RUMBLE 2011:
-World Heavyweight Championship: Edge © defeats Alberto Del Rio – Рано му е още на Дел Рио за световна титла, а и мнението ми е, че десетият рейн на Острието трябва да е по-специален и да продължи повечко време.
- Royal Rumble Match Winner… Christian – Пределено ясно ми е, че много хора ще кажат, че е невъзможно, че победителят трябва и е по-вероятно да е някое от големите имена в RAW (Cena, Orton, Sheamus, HHH, Punk), но аз не мисля така. Спечелването на Rumble-a е много правилен ход за изграждане на бъдещ световен шампион и ми се иска тази година да го спечели някой, който не е бил world champ досега, поне не в WWE. Крисчън като Rumble победител според мен ще е изненадващо като изненадата по никакъв начин няма да е лоша.

Малко разяснения: за да е голяма интригата в мача да речем, че последните в мача са двама фаворити и двама не чак толкова – Пънк, Сина, Крисчън и Дел Рио. Да, след загубата си в мача за световната титла Дел Рио ще вземе мястото на някоя отрепка ала JTG и ще влезе в Rumble мача. Пънк ще елиминира Сина, Крисчън ще елиминира Дел Рио (във всичко си има цел), остават Крисчън и Пънк и с много късмет Крисчън бие, невероятно или не. Пък и както знаем в последните години се видя, че дори за победителят в Rumble-a нещата могат да се объркат до Мания...

Дотук с първа част. Във следващата – всичко до Elimination Chamber.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Поради зачестилия спам, сега всеки коментар ще трябва първо да бъде одобрен преди да се публикува, така че не се учудвайте, ако коментарът ви не се покаже веднага. Извинявам се за неудобството :)

Комикси: "Jack Eridon: Крадецът на спомени" от Константин Витков-Титис

Някои неща в този живот изискват топки. Едно от тях е да нарисуваш и да се опиташ да издадеш комикс в България.  И ето, че пролетта н...