WrestleMania 27 Fantasy Booking: World Heavyweight титлата - Част втора

Oтново отбелязвам: написаното в този пост е авторска фантазия и не е описание на реални събития в WWE.

The Road to WrestleMania 27: World Heavyweight Championship
Част втора

Между Rumble и Elimination Chamber има точно три седмици за build на каквото и да било. Т.е. не трябва да се губи седмица (както WWE често правят) в глупости, а направо да започне подготовката за PPV-то.

Първият SMACKDOWN от билда за EC

Тук стават две важни неща:

1. Алберто Дел Рио открива шоуто и обяснява, че заслужава втори шанс за титлата и няма да се примири докато не го получи. Той е прекъснат от Теди Лонг, който припомня на Дел Рио, че е заслужил предния си шот с победа и ако иска нов ще трябва отново да запише такава. Лонг обявява Beat the clock challenge за вечерта, като победителят ще се изправи срещу Острието на Elimination Chamber за титлата.

Първият мач е на Дел Рио срещу произволен противник (да речем Кофи), като на Дел Рио му е нужно наистина много време, за да победи. Примерно 15-ина минути. В следващият мач Кейн печели за 4-5 минути, с което надеждите на Дел Рио се изпаряват. В последния мач за шоуто обаче Рей Мистерио успява да победи противника си (примерно Суагър или Дрю Макентайър) за абсолютно същото време, за което Кейн е спечелил своя мач. Мисля, че досега не се е случвало в Beat the clock двама души да свършат с едно и също време и, колкото и да е трудно за синхронизиране, мисля, че е възможно. Шоуто приключва с Кейн, chokeslam-ващ Мистерио върху коментаторската маса.

2. Преди главния мач в промо Крисчън обяснява, че няма смисъл да чака – решил е, че на WrestleMania 27 ще се бие за World Heavyweight Championship-a… срещу Edge. Прекъсва го Дел Рио, който е бесен от това, че няма да се бие за титлата на Elimination Chamber. Той казва, че Edge и Крисчън са виновни за нервите и неуспехите му в последно време и той иска отмъщение. Идеята на Дел Рио: да вземе шота на Крисчън и да се изправи срещу Острието (в случай, че той остане шампион) на Мания, където да стане шампион. За целта Алберто предизвиква Крисчън на мач, в който Крисчън да заложи своя WrestleMania shot. Крисчън отказва с усмивка и заявява, че колкото и да иска да отмъсти на Дел Рио за контузията си би било глупаво да заложи шота за Мания. Дел Рио го напада и се опитва да го контузи отново, но Edge се притичва на помощ без да успее да влезе в пряка конфронтация с мексиканеца.

Това са двете неща от първия SMACKDOWN. Точно така – няма да има Elimination Chamber от страна на SD на ППВ-то, тази чест остава само за RAW. Мисля, че WWE силно прекаляват с това да има два мача от един и същи тип на едно ППВ само веднъж в годината, а още по-прекалено е, че тези мачове са за титлите и то точно преди Мания. Често победителят е ясен от началото (пример – Джерико миналата година), а ако не кой ще победи то поне кои са фаворити и кои са за пълнеж. Трябва да има някаква интрига и възможност за разнообразие в МЕ-та на Мания, а често Chamber-ите не осигуряват тази възможност.

Втори SMACKDOWN от билда за EC

На второто шоу от билда за EC става ясно какъв ще е МЕ-та на SD: Теди Лонг решава да има triple threat мач като Острието ще трябва да защитава както срещу Кейн, така и срещу Мистерио. Шампионът провежда разговори и с двамата, като казва на Кейн, че е считал проблемите им за приключили. Кейн отвръща, че докато не си върне титлата нищо не е приключило. Мистерио пък обяснява, че това е шанс, от който не може да се откаже и не само, че ще е чест за него да спечели титлата за трети път, но и го изкушава възможността да се изправи срещу Дел Рио на Мания и да го победи на най-голямата сцена. Острието казва на Рей, че Крисчън ще запази шота си. Рей обаче не е толкова сигурен и казва на Острието да се концентрира не върху Крисчън, а върху титлата си. По-късно Теди Лонг отказва на Алберто Дел Рио насила да принуди Крисчън да заложи шота си за Мания в мач срещу мексиканеца. Вместо това Лонг назначава за следващата седмица мач, повторение на последния ME на SD за 2010 – Edge/Mysterio vs. Del Rio/Kane. Дел Рио отвръща, че ще получи това, което иска.

Booked for Elimination Chamber: World Heavyweight Championship - Triple Threat Match: Edge © vs. Kane vs. Rey Mysterio

Главният мач за шоуто е Kane vs. Rey Mysterio. В сегмент зад кулисите са показани Edge, няколко медици и държащият се за главата Крисчън. Крисчън обяснява, че Дел Рио го е нападнал. Острието му казва, че после ще говорят за това и излиза, за да коментира главния мач. Мразете ме, но победата ще иде в ръцете на Мистерио след намеса на Острието. Имайки предвид другото, което ще става в тази история, на Мистерио тази победа ще му е по-нужна отколкото на Кейн, пък е и с малко помощ. А какво е другото? Ами след мача Кейн се вбесява и просва и двамата с Chokeslam, след което прави Tombstone на Мистерио на пода извън ринга. Острието се съвзема, напада Кейн, но него го напада Дел Рио. Това води Крисчън на ринга и двамата с Острието отблъскват (но не пребиват) Кейн и Дел Рио. Медици са обградили Мистерио, Теди Лонг също излиза. Става ясно, че Мистерио е с възможна контузия. Т.е. последните минути на SD са бавни, но пък пълни с напрежение. Теди Лонг казва, че за момента не е ясно дали мачът за титлата на EC ще остане троен или само Кейн ще е претендент. Също така е отменен отборният мач за следващата седмица. Тук се намесва Крисчън, който предлага да заеме мястото на Мистерио. Острието и Лонг се съгласяват и мачът е назначен за следващата седмица – Edge/Christian vs. Kane/Alberto Del Rio.

Последен SMACKDOWN преди EC

В самото начало на шоуто Алберто Дел Рио обяснява, че два пъти подред е нападал Крисчън, за да го убеди да заложи шота си за Мания в мач, но Крисчън изглежда не разбира от дума. Това води Крисчън на ринга и той казва, че иска мач срещу Дел Рио на Elimination Chamber, но няма да заложи шота си. Дел Рио се засмива и казва, че ако Крисчън иска отмъщение и мач срещу него, ще трябва да заложи шота. Нещо повече – Дел Рио казва, че за да е сигурен, че Крисчън ще приеме предизвикателството и условията му, Алберто няма да вземе участие в отборния мач по-късно вечерта. Според Дел Рио в мача по двойки има шанс Крисчън да се изправи срещу него, а канадецът ще получи това само в мач за WrestleMania title shot-a. Преди да слезе от ринга Дел Рио отново просва Крисчън, този път удряйки го с микрофона си, след което бърза да се прибере зад кулисите, качва се в колата си и напуска залата. В интервю зад кулисите Крисчън съобщава, че Дел Рио е успял да го докара до ръба – Крисчън се съгласява с условията и залага title shot-a си само и само, за да получи мач срещу Алберто на Elimination Chamber.

Теди Лонг е разтревожен, че така рекламираното събиране на Острието и Крисчън ще се провали, заради което му трябва нов партньор за Кейн. Той моли Грамадата за това, за да може мачът да е на бивши отборни шампиони срещу бивши отборни шампиони. Биг Шоу, нали в момента го раздава фейс, казва, че не иска да е в отбор с Кейн, но Лонг му предлага сделка – ако Грамадата се съгласи и с Кейн победят Крисчън и Острието, то Big Show ще бъде добавен в мача за титлата на Elimination Chamber. Гигантът се съгласява и мачът е променен на Edge/Christian vs. Kane/Big Show. Малко преди главния мач на ринга излиза Рей Мистерио, който обяснява, че има леко сътресение след Tombstone-a миналата седмица, но въпреки това няма да изпусне последния си шанс преди Мания да стане шампион и ще участва в тройния (потенциално четворен) мач за титлата на Elimination Chamber, като приятелството му с Edge няма да го спре, а омразата му към Кейн ще му дава сили. Бля-бля, феновете трябва да бъдат надъхани. Мистерио е и гост коментатор на главния мач. Този мач завърша с победа за Острието и Крисчън – Крисчън успява да направи нещо като Killswitch на Грамадата, след което Острието го довършва с Копие. Да, Кейн не е тушираният, което е важно. Победителите празнуват победата си, когато Кейн се качва на ринга със стол и просва и двамата. Мистерио се опитва да се намеси, за кратко успешно, но накрая става жертва на Chokeslam върху стола. Грамадата също е проснат, ударен със стола от Кейн, след което е изхвърлен извън ринга. За финал Крисчън и Edge получават Dual Chokelsam и шоуто приключва с Кейн с титлата в ръце.

Ето, че Мистерио в билда записва победа като на косъм в Beat the clock-a, побеждава другия претендент след това, оцелява и след Tombstone и като някакъв герой влиза в мача за титлата. Кейн пък бие всичко живо - Chokeslam за Мистерио през масата в първото шоу, Tombstone върху пода на следващото, а за финал – побой над него, Грамадата, Крисчън и самия шампион. Двете загуби бледнеят сравнени с тези побои. Колко добре ще се получи самият троен мач е друг въпрос. Fantasy booking-ът е едно, това да спекулираш как ще се сработят дадени кечисти съвсем друго. А сега...

ELIMINATION CHAMBER 2011
- WrestleMania Title Shot on-the-line: Christian defeats Alberto Del Rio – За да няма мрънкащи, че две поредни PPV загуби са лоши за Алберто - да споменем, че победата на Крисчън няма да е никак лесна.
- World Heavyweight Championship: Edge © defeats Kane, Rey Mysterio – Защото както казах рейнът му трябва да продължи по-дълго и да, това по-дълго за мен значи до Мания. Номерът беше Кейн и Мистерио да изглеждат като реални възможни победители, не знам ако сценарият ми бе реалност дали щяха да изглеждат така. За желаещите детайли – 619 за Кейн, последвано от Копие от Edge. Мистерио скача на въжетата и се нанизва на второ Копие. Кой ще бъде туширан не е от голямо значение.

И ето, че вече е ясно какъв ще е мачът за световната титла на WrestleMania в моя вариант - Edge vs. Christian. Дали в реалност ще стане така е въпрос на много спекулации - ще се оправи ли Крисчън навреме, за да направят добър билд; ще му окажат ли такава чест и ще му дадат ли подобно важно място в най-големия кард за годината? Аз бих. Колкото до моя сценарий... леко зациклих с това какво трябва да стане след Elimination Chamber, дали да има търн на някой от двамата, как трябва да се развият нещата и т.н. Като доизгладя нещата може би ще има и трета част. И все пак поне мачът е ясен.

PS: Има и втори вариант, който обмислях. Събирането на Edge и Крисчън за пръв път от 5 години може да донесе както малко по-висок рейтинг на SD, както е в по-горния вариант, така и повече покупки за Elimination Chamber. Вторият вариант се концентрира на това – главният мач на SD за PPV-то да е Edge/Christian vs. Alberto Del Rio/Rey Mysterio, като в мача са заложени титлата на Острието и шансът на Крисчън. Правилата са следните – който от отбора на Дел Рио/Мистерио отбележи туш при евентуална тяхна победа си тръгва с титлата, а другият става главен претендент за Мания. Ако Острието/Крисчън спечелят, то те оглавяват Мания. Т.е. отборът победител е в МЕ на WM за титлата. Единственият плюс тук е, че събирането на Edge/Christian е на PPV, но минусите са повече: 1.Каква причина може да накара Edge/Christian да заложат сигурното си участие в МЕ-та на Мания? 2.Как да се разберат доскорошните врагове Мистерио и Дел Рио, за да се борят за този шанс като при това се запази наклона им (Мистерио – фейс, Дел Рио – хийл)? А защо Мистерио/Дел Рио – защото са много по-добра комбинация от Кейн/Рей или Кейн/Дел Рио. Както и да е, това беше само вариант, но ми се стори интересен и затова го споменах. Резултатът пак щеше да е същия – победа за Edge и Крисчън.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Поради зачестилия спам, сега всеки коментар ще трябва първо да бъде одобрен преди да се публикува, така че не се учудвайте, ако коментарът ви не се покаже веднага. Извинявам се за неудобството :)

Нейде из горските дебри на Благоевград с книги в ръце

"In time, you will know what it's like to lose", Танос. Най-сполучливият филмов злодей (с логична мотивация) на Marvel е мно...