Guest Booker: Останалите истории за E.C. - Част 2

Линкове към постовете по темата досега:
WWE Championship до Elimination Chamber - Част 1
WWE Championship до Elimination Chamber - Част 2
WWE Championship до Elimination Chamber - Част 3
Останалите истории за Elimination Chamber - Част 1


ОСТАНАЛИТЕ ИСТОРИИ ЗА ELIMINATION CHAMBER
US, IC и отборните титли
Част 2/2

За най-голямо съжаление дори в моите PPV кардове не остава много място за хората и титлите, които са по-ниско в карда. Причината е, че заради новите две фракции просто е невъзможно да намериш място и време за всеки и всичко. WWE трябва да вземат мерки по този въпрос (уволнения и обединения на IC и US титлата може би...), но аз няма да правя такива радикални неща. Тъй като достатъчно ви затормозявам с подробното описание на случващото се около двете световни титли, този път мисля да бъда доста кратък.

US and IC CHAMPIONSHIP

Джак Суагър взе ИК титлата в моя Royal Rumble. Какво е нормално да последва? Реванш за Кофи и нова загуба за него. Да, не съм голям фен на Кингстън и май ми личи. През първата седмица от билда за EC и двамата ще са участници в Beat the clock Challenge-a (виж вторият пост от описанието на ситуацията около World Heavyweight титлата), но ще загубят мачовете си (Кофи пада от Дел Рио, а Суагър от Мистерио). На следващата седмица имат спречкване помежду си и Кофи иска реванша си. Суагър казва, че ще му го даде на третата седмица, но в Ladder мач. Защо ladder мач? Първо – защото е нужно да има разнообразие, и второ (по-смислено) – Суагър припомня на всички за своята победа в MITB от WM26 и казва, че по пътя към WM27 стълбата отново ще му донесе успех. Така и става – Суагър бие и запазва.

Мачове от историята:
-Beat the clock Challenge: Alberto Del Rio def. Koffi Kingston
-Beat the clock Challenge: Rey Mysterio def. Jack Swagger
-IC Championship - Ladder Match: Jack Swagger © def. Koffi Kingston

При американската титла нещата са доста сухи от доста време. Не съм съгласен, че трябва Тед Дибиази да получава шот за титлата. Той вече получи такъв още през 2010-а, стига му толкова. Вместо това, имайки предвид докъде е стигнала историята с Браян, Гейл Ким и близначките Бела (пиша това точно след истинския Royal Rumble) мисля да стане следното – Бела изпробват различни кечисти за свое протеже, което да вземе титлата на Браян. Той обявява, че иска да защитава титлата си срещу всеки желаещ и това е перфектната възможност според мен – първата седмица Зак Райдър, втората седмица Примо, третата... Уилям Ригъл, като този с Ригъл ще получи най-много време заради шибания си потенциал. Това ще е подплътено със сегменти, в които ще става ясно, че Бела са „убедили” конкретния човек да се пробва срещу Браян, не само с фантазии за шампионска титла, но и с малко месце... Т.е. на EC няма да има мач нито за американската, нито за ИК титлата. Такъв е животът.

TAG TEAM CHAMPIONSHIP

Мисля, че е ясно, че харесвам отборния wrestling и съм силно разочарован от кофтите периоди на отборната дивизия в WWE. Точно затова няма как да не обърна внимание на новите си отборните шампиони – Husky Harris и Michael MacGuillucutty от The New NEXUS. В първия RAW след Royal Rumble, преди да се стигне до края, в който стейбълът помага на лидера си Пънк, има мач между шампионите и бившите носители на коланите Сантино и Козлов, т.е. обещаният реванш.

-WWE Tag Team Championship: Husky Harris/Michael MacGuillucutty (The New NEXUS) © defeat Santino Marella/Vladimir Kozlov (RAW, Week 1)

Във втория RAW от билда на EC The New NEXUS попречват да се състои мач между Usos и Santino/Kozlov. По-късно същата вечер, по време на мача Харис и МакГилъкъти срещу Ортън и Морисън, се намесват Сантино, Козлов и двамата братя Усо, коствайки победата на The New NEXUS. И тук е интересното – крайно време е Superstars да бъде използвано за нещо друго освен мачове между джобъри. Затова на изданието на шоуто през тази седмица в троен мач The New NEXUS ще имат защита в троен мач.

-Triple Threat WWE Tag Team Championship: Husky Harris/Michael MacGuillucutty (The New NEXUS) © defeat Santino Marella/Vladimir Kozlov, The Usos (Superstars, Week 2)

С това приключваме с Усо, Козлов и Сантино. В SMACKDOWN от втората седмица (т.е. същата) Хийт Слейтър и Джъстин Гейбриъл казват в сегмент, че точно както те са се махнали от NEXUS, така и отборните титли трябва да бъдат махнати от там. За целта те предизвикват Харис и МакГилъкъти на мач за титлите на Elimination Chamber. Теди Лонг обаче отказва да назначи такъв мач, като това кара Слейтър и Гейбриъл да кажат, че ще са в RAW за отговор лично от шампионите. Третата седмица идва и Гейбриъл/Слейтър наистина се появяват в средата на шоуто. The New NEXUS обаче вече са били изведени с полиция по заповед на главния мениджър. Самият той казва на Гейбриъл и Слейтър, че ще получат мач за титлите на PPV-то и макар да са звезди на SD се надява, че ще вземат коланите. В този момент камерите показват публиката – там е застанал CM Punk с билет в ръка. Той вдига ръката си в знак, при което от публиката изскачат и останалите от групата, маскирани със суичъри с N. Охраната се опитва да ги спре, но са повалени и The New NEXUS обграждат Слейтър/Гейбриъл. Започва музиката на THE CORRE и Уейд Барет и Езикиел Джаксън слизат по рампата. До бой не се стига – Пънк кара хората си да отстъпят, а шампионите вдигат коланите си. Главният мениджър нарежда NEXUS отново да бъдат изведени, но по заповед на Пънк те се оттеглят сами през публиката. Пънк изкрещява, че The New NEXUS ще са в SMACKDOWN. Те това и правят. Същата седмица в петък има отборен мач между Гейбриъл/Слейтър и random отбора на JTG и Трент Барета.

-Justin Gabriel/Heath Slate (THE CORRE) defeat JTG/Trent Barreta (SD, Week 3)

След края на мача The New NEXUS идват на ринга. Пънк казва на победителите, че не е късно в тях да се появи вяра, да направят жертва (жертвайки мача си за титлите) и да се присъединят към The New NEXUS. Гейбриъл и Слейтър отказват, при което The New NEXUS ги нападат. Това води Езикиел Джаксън и Уейд Барет на ринга. Положението не е добро за THE CORRE, но започва нова музика и на рампата се появява Skip Sheffield, който по данни от последно време е излекуван на 100 процента, така че не виждам проблем да се завърне. Той се качва на ринга, където боят е спрял. Пънк се усмихва и казва, че в The New NEXUS има място за един от оригиналните му членове, но ще даде време на Шефийлд да помисли. NEXUS се оттеглят по рампата. На ринга Барет взима микрофон и казва, че мястото на Sheffield е в THE CORRE и е добре дошъл още сега. Пънк се обажда, казвайки на Скип да почака с решението си и да види, че на EC The New NEXUS ще победят THE CORRE за отборните титли. Също така Пънк казва на Барет, че в момента трябва да е по-загрижен не за проблемите между двете групи, а за нещо още по-сериозно (имайки предвид Тейкър). Теди Лонг се появява и моли Шефийлд да иде в офиса му. По-късно е даден сегмент, в който двамата си говорят, но не става ясно за какво.

С това приключва билдът на враждата за отборните титли и всъщност враждата между THE CORRE и The New NEXUS, поне до Elimination Chamber. И отново повтарям: към EC е добавен мач единствено за отборните титли, не и за US и IC титлите.

Моят Elimination Chamber – FINAL CARD:
-WWE Tag Team Championship: Husky Harris/Michael McGuillucutty) © vs. Justin Gabriel/Heath Slater (THE CORRE)
-Wade Barrett vs. Undertaker 
-Drew McIntyre vs. Dolph Ziggler
-Triple Threat World Heavyweight Championship: Edge © vs. Rey Mysterio vs. Kane
-WWE Championship: The Miz © vs. John Cena
-Christian vs. Alberto Del Rio
-Elimination Chamber No1 Contender’s Match (Special Guest Referee: Chris Jericho): Sheamus vs. Booker T vs. Triple H vs. Randy Orton vs. John Morrison vs. CM Punk

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Поради зачестилия спам, сега всеки коментар ще трябва първо да бъде одобрен преди да се публикува, така че не се учудвайте, ако коментарът ви не се покаже веднага. Извинявам се за неудобството :)

Нейде из горските дебри на Благоевград с книги в ръце

"In time, you will know what it's like to lose", Танос. Най-сполучливият филмов злодей (с логична мотивация) на Marvel е мно...