Guest Booker: Triple H vs. Undertaker (WM27)

Изненадващо дори за самия мен, WWE все пак решиха да заложат на мач "Тейкър-ННН" на тазгодишната Мания. Плановете за "моята" Мания бяха същите. В началото на 2011-а Уейд Барет вече бе загубил прекалено много от първоначалната си инерция, че да е сериозен противник на Тейкър за Мания и заради това аз самия реших да изтегля нужния мач между него и Тейкър на Elimination Chamber, а на Мания Гробарят да се изправи срещу ННН в 1 на 1 мач с наистина големи пропорции. WWE миналата седмица започнаха билда за мача им не особено силно, с един силен, но кратък и необясняващ нищо сегмент. Аз обичам по-завъртяните неща и се надявам, че моя build на мача ще ви хареса. Също така се надявам и че WWE ще сътворят нещо по-добро от мен (макар да ме съмнява :D ). И така...

THE FINAL ROAD TO WRESTLEMANIA 27
UNDERTAKER VS. TRIPLE H

Последното около двамата преди началото на build-a:
-ННН бе елиминиран първи в Elimination Chamber мача на моя Elimination Chamber
-В същото шоу Тейкър направи завръщането си и победи в 1 на 1 мач Уейд Барет, след което го прибра в ковчег и го взе със себе си зад кулисите

Започваме билда още в първия RAW след ЕС. Хънтър обяснява в промо, че нещо, случило се на ППВ-то, е отвлекло вниманието му и е довело до ранната му елиминация. Шеймъс излиза, за да се подиграе с него и казва, че Хънтър просто не иска да признае, че Кралят на ринга е по-добър от него и отново го е победил. Стига се до бой, налага се рефери и половината съблекалня да ги разтървават. Главният мениджър обявява, че щом и двамата проявяват желание да се изправят един срещу друг това най-накрая ще стане същата вечер в мач в клетка.

Steel Cage Match: Triple H def. Sheamus (RAW, 21.02)

След победата в мача Хънтър показва логото на Мания, след което поглежда в една от камерите и изкрещява "Ти си следващия в списъка ми!". В SD Тейкър се появява в края на шоуто, след мач на Кейн. Двамата братя застават един срещу друг и Тейкър пита Кейн дали той е молил NEXUS за помощ по време на Buried Alive мача им. Кейн казва, че не е търсил помощ от никого. Вместо да го атакува, Тейкър му казва, че всичко между тях е приключило - този път Кейн е победил и е свободен да си върви. След като той се маха излизат друидите на Тейкър заедно с ковчега, в който той затвори Уейд Барет на ЕС. Тейкър изкарва пребития Барет оттам и започва да го тегли из ринга като някакво животно, след което се заема да го разпитва. THE CORRE идват на помощ и обграждат ринга, но от публиката изскачат The New NEXUS (без Пънк) и нападат Джаксън, Гейбриъл и Слейтър. Боят се пренася зад кулисите, а Тейкър остава отново сам с Барет. Гробаря пита защо Барет е наредил на NEXUS да помогнат за заравянето му на Bragging Rights. Барет казва, че той няма вина и всичко е било сделка - човек с власт е обещал на NEXUS няколко дребни услуги, сред които това на Bragging Rights да уреди Джон Сина и Дейвид Отунга да получат мач за отборните титли. Единственото, което е трябвало да направят NEXUS е било да помогнат на Кейн да победи. Барет е сметнал това за добра сделка, а и че атака над Гробаря ще затвърди статуса на групата и затова се е съгласил. Тейкър хвърля микрофона и започва да крещи "Кой е той?", при което Барет казва нещо неразбираемо, прикривайки се от вероятен удар. Тейкър е шокиран, но все пак просва Барет с Chokeslam, за да приключи шоуто.

Вторият RAW от пътя към Мания. Тейкър, рекламиран за шоуто, излиза в началото и казва, че няма намерение да търси зад кулисите, а вместо това чака човекът, който е изпратил NEXUS след него да дойде на ринга като мъж. Осветлението изгасва. Когато се връща Хънтър е зад Гробаря с чук в ръка и го просва с удар в лицето. Следват още няколко в тялото. ННН изкарва Тейкър извън ринга, удря го в металните стълби, в колоните на ринга, накрая го довършва с Педигри през коментаторската маса. Хънтър си тръгва, като е спрян на паркинга от Тод Гришъм, искащ интервю. Хънтър заявява, че следващата седмица ще обясни всичко, но преди това ще направи едно кратко посещение в SD. Той се качва в колата си и отпрашва в неизвестна посока. В рекламната пауза друидите на Тейкър изнасят тялото му.

В SD Хънтър се появява, обяснява на публиката, че ако са очаквали да видят Тейкър това няма да стане. SD е негово шоу (на Хънтър), както и цялата компания, а не на Тейкър. Теди Лонг прекъсва Хънтър и казва, че това е НЕГОВОТО шоу. Хънтър казва, че ако е така Теди ще уреди мач между ННН и Тейкър за Мания. Лонг отвръща, че заради статуса си в компанията Тейкър има право сам да избере опонента си за Мания. Хънтър се подиграва със "статуса на Тейкър", след което казва на Лонг, че в такъв случай е безполезен и го просва с Педигри. ННН приключва появата си, казвайки, че в RAW ще даде обяснение за всичко. На тръгване той се разминава с Уейд Барет. Двамата се поглеждат за кратко, след което си стискат ръцете. Барет се качва на ринга, Хънтър се прибира.

Трети RAW от билда на Мания - време е за голямото обяснение. Хънтър излиза на ринга с чук в ръка, за да посочи причина за действията си. Името на причината: Шон Майкълс. ННН казва, че в началото на 2010-а най-добрият му приятел просто не е бил себе си. Бил е обсебен от идеята да се изправи срещу Гробаря на Мания отново и да го победи. Дори е стигнал дотам, че да заложи кариерата си. Резултатът: Гробарят е отнел на Хънтър най-добрия му приятел, слагайки край на кариерата му. ННН казва, че това се е отразило и на него, водейки до загуба от Шеймъс, че дори до контузия от ръцете на младия ирландец. Хънтър казва, че докато се е възстановявал е решил, че ще се върне в WWE само с една цел - да си отмъсти. Първо на Шеймъс, а след това и на първоизточника на всички проблеми - Гробаря. През това време обаче е решил да не стои със скръстени ръце - използвал е задкулисните си връзки, за да направи някои услуги на NEXUS, стига те да свършат мръсната работа и да помогнат на Кейн да погребе Гробаря. Той обаче е отказал да стои далеч от компанията. ННН обяснява, че завръщането на Тейкър на ЕС е било нещото, което го е разконцентрирало, изкарало го е извън нерви. Той е мислел повече за това как да се справи с Тейкър, отколкото за това да си спечели мач за титлата на Мания. Завръщането на Тейкър е наложило ННН да приключи набързо с Шеймъс и да се преориентира към него, защото е било въпрос на време Барет да каже кой е бил "наемателят" на NEXUS. Всичко се е получило както Хънтър иска и побоят над Тейкър от миналата седмица е показал това. Сега е ред на последната част от плана - Тейкър да се съгласи на мач с Хънтър на Мания, където вторият да прекъсне серията на Гробаря и да отмъсти за най-добрия си приятел. В отговор не се появява самия Тейкър, а кратко видео, което първоначално показва кадри с HHH, като последният кадър, снимка на HHH, сякаш изгаря и остава само надпис "19-0", последван от сянката на логото на WrestleMania 27. Хънтър се прибира доволен.

Третият SD минава без нещо особено - recap на случилото се досега, Тейкър все още го няма. Четвъртата седмица в RAW след като Хънтър е спечелил мач срещу някой по-random противник (William Regal или R-Truth), започва музиката на HBK. Майкълс идва на ринга и казва, че трябва да говори с Хънтър, който е отбягвал обажданията му цяла седмица. Шон обяснява, че е благодарен на ННН, че е бил до него през годините, бля-бля, но истината е ясна и на двамата - ННН прави всичко заради егото си. Шон слиза от ринга преди Хънтър да е казал нещо в своя защита, осветлението изгасва, включва се отново и Тейкър е вече на ринга зад Хънтър. Гробарят напада противника си за Мания, който бързо се измъква извън ринга. Майкълс вече е на рампата, но не предприема нищо, а се прибира зад кулисите.

В SD същата седмица ННН не се появява на живо. След конфронтация на The New Nexus и THE CORRE Тейкър излиза на ринга и напада (внимание!): Дейвид Отунга, Хийт Слейтър и Джъстин Гейбриъл (членове на оригиналния NEXUS, когато групата помогна на Кейн да погребе Тейкър). Тейкър казва, че до Мания има време и тази вечер негова жертва ще е Дейвид Отунга. Теди Лонг назначава мача.

Maчове от четвъртата седмица:
-Triple H def. R-Truth или William Regal (RAW)
-Undertaker def. David Otunga (SD)

След разгромяващата победа на Тейкър, на титантрона се появява ННН live, който казва, че на Мания на Гробаря няма да му е толкова лесно. Освен това ННН призовава HBK да се появи в следващия RAW и да дообясни думите си пред всички като мъж. До понеделник текат реклами за следващата поява на Шон в RAW.

Идва и самото шоу. Шон се появява в началото и казва, че  всичко, което е казал е истина. Хънтър просто завижда на Тейкър за позицията му зад кулисите, за уважението, което има, за това, че е по-голям от него. Хънтър го прекъсва и казва, че прави това за Майкълс и заслужава благодарност, не обиди. Хънтър заявява, че ако някой счита Гробаря за по-голяма звезда от него, мнението му ще бъде променено след Мания, след края на серията. Двамата приятели са на път да се сбият, когато се намесва и самия Тейкър. Той казва на Майкълс да напусне ринга и че той ще се погрижи за Хънтър. На излизане от ринга HBK казва "One last thing...", Гробарят се обръща към него... и получава Sweet Chin Music. Всичко е било капан. Хънтър започва да налага Гробаря, докато Майкълс гледа отстрани. Главният мениджър се опитва да накара Хънтър да спре, но той не му обръща внимание. Накрая мениджърът казва на Хънтър, че ако иска да има шанс да победи в тазвечершния си мач ще е по-добре да спре да бие партньора си. GM-ът назначава HHH/Undertaker vs. John Cena/CM Punk за МЕ. Хънтър спира побоя и с HBK се прибират зад кулисите. В кратък сегмент зад кулисите ги виждаме да се прегръщат и HBK да благодари на Хънтър и да му казва "С теб съм.". Главният мач започва с това как Тейкър напада собствения си партньор. Все пак нещата се успокояват, но Пънк и Сина са тези, които печелят, след като Тейкър става жертва на прецакване от страна на ННН и отново Майкълс.

В SD имаме промо на Тейкър, който казва, че много са се опитвали, но никой не е успял. Стрийкът живее, но тази година той не е важен. За Тейкър е важно да разгроми Хънтър, така както е направил с най-добрия му приятел две поредни години. Колкото до самия Майкълс, Тейкър казва, че ще се погрижи за него още в началото на следващата седмица в последния RAW преди Мания.

Мач от петата седмица:
-John Cena/CM Punk def. Undertaker/HHH (RAW)

В края на последния RAW преди Мания Хънтър излиза на ринга заедно с HBK (който размята билет за първия ред на Мания) и казва, че със стрийка и с Тейкър е приключено. И да, прави го за Шон, прави го за себе си, прави го за всички, на които им е втръснало от Тейкър. Той обаче е прекъснат от... Скалата. Точно така. Скалата се появява в този RAW, качва се на ринга и започва да соли и двамата. Той казва, че ННН знае какво ще му се случи на Мания, същото, което 2 години подред се е случвало на Майкълс, но той просто отказва да го приеме. На самия Шон Роки казва, че просто трябва двамата големи, непенсионирани мъже да се справят сами с проблемите помежду си, а не да се меси. Майкълс го пита какво ще направи, за да го спре. Роки се усмихва и започва да налага Майкълс, Хънтър се намесва, но на ринга се появява Тейкър, който изравнява силите. В крайна сметка ННН и Тейкър се озовават сред публиката, налагайки се. На ринга Майкълс дебне Роки, но отново имаме изключване на осветлението и когато се връща HBK отнася Tombstone Piledriver от върналия се на ринга Тейкър. Скалата къса билета на Майкълс и казва, че guest host-a на шоуто официално забранява поява на Mr.WrestleMania там... защото може. ННН обаче също се е върнал на ринга и зад гърба на Скалата просва Тейкър с педигри, след което отива на рампата. Шоуто (и build-a) приключват със Скалата над тялото на Тейкър, Майкълс, търкалящ се край ринга и Хънтър, стоящ с усмивка на рампата.

Последният SD отново не е запълнен с нещо специално, а само солиден recap на развитието на историята. Просто мисля, че всичко трябва да свърши с голям сегмент като този в края на RAW. И ето - историята е готова. Мисля, че замесването на Майкълс е належащо, имайки предвид, че той е свързващото звено между двамата. Появата на Скалата може и да е грешка, но пък сегмент с четири от големите легенди на компанията е нещо, което трябва да се направи и което най-вероятно ще създаде интерес. И това е - без специални правила, без заложени кариери - само Хънтър и Тейкър, 1 на 1. Мисля, че моят вариант се получи добре. Ще видим как WWE ще се справят в предстоящите седмици.

5 коментара:

 1. тейкър ще спечели мача аз съм сигурен защото той е моят любимец

  ОтговорИзтриване
 2. тейкър е върхът никой не може да прекрати серята от победи тази година серията ще стане 19-0

  ОтговорИзтриване
 3. гробарю не ме предавай аз съм твой много голям почитател от bulgaria

  ОтговорИзтриване
 4. Не го предавай, Гробарю! :/ :D

  ОтговорИзтриване

Поради зачестилия спам, сега всеки коментар ще трябва първо да бъде одобрен преди да се публикува, така че не се учудвайте, ако коментарът ви не се покаже веднага. Извинявам се за неудобството :)

Когато Джони Гаргано срещна Дявола - в себе си и срещу себе си (NXT Takeover: Chicago II)

Какво ще сториш на най-добрия си приятел, след като те е предал многократно? Когато човекът, когото си считал за свой брат, се превърне...