Guest Booker: WM27 Card - Part 1

Много мразя да оставям неща недовършени, а и Guest Booker-a беше (и все още е) нещо, което пиша с голямо удоволствие. Хубаво е да измисляш разни изчанчени истории за шоута, които никога няма да се състоят. Точно, за да не остане ребуукването на Мания недовършено, реших в едва три поста да сместя кратки описания на билдовете на всички останали мачове за Мания (освен вече описания Тейкър-Майкълс) + случващото се на самата Мания. GG.

BIROV'S WRESTLEMANIA 27 CARD - Part 1WWE CHAMPIONSHIP

Историята: Джон Сина спечели титлата от Миз на Elimination Chamber, a самият Chamber мач за претендентското място бе спечелен веднага след това от CM Punk. Миз обаче заявява още в началото на първото шоу, че иска реванша си тук и сега. Сина се съгласява. Мачът е прекъснат от членовете на NEXUS, които обграждат ринга и евентуално нападат и двамата. Пънк прави GTS и на Сина, и на Миз, след което си тръгва. Това е единствената поява на NEXUS за седмицата. В идните седмици ситуацията е подобна на тази, която наблюдаваме в реалност с Пънк и Ортън, само че в моя случай Сина е човекът, който трябва седмица след седмица да се изправя срещу членове на NEXUS, като успява да спечели всички (срещу Otunga, Harris, McGuillucutty) без този срещу Райън, който е последен и който завършва без победител. Сина вече е изтощен физически, но показва психическа сила, обяснявайки, че почти година се занимава с NEXUS и ще приключи с тях на Mania, отрязвайки главата на групата (Пънк). Пънк пък пропагандира за наличието на нов ред в WWE, който ще навлезе в най-силната си фаза, когато той победи Сина за титлата на Мания и стане шампион. В една от седмиците от билда главният мениджър забранява на членовете на The New NEXUS да се намесват в мача, заплашвайки ги с уволнение от RAW. Също така (както стана ясно в предишния пост) той назначава и мач между Сина/Пънк и ННН/Тейкър, който първите успяват да спечелят. В последното шоу преди Мания Сина се изправя срещу Харис и МакГилъкъти в хендикап мач, но останалите се опитват да се намесят. Сина успява да се измъкна и вдига титлата си сред публиката, докато Пънк му дава знак с ръка, че времето е дошло. Нещо много важно: интеракцията между завърналия се и при мен The Rock и Сина е сведена до абсолютния минимум. Сина отбелязва в свое промо, че Скалата го е погаврил, но казва, че трябва да се концентрира върху защитата на титлата и Пънк. Това е доста правилно според мен, за да остане фокуса там, където трябва.

Защо: Защото Пънк е на ръба да бъде епичен хийл, но съвсем малко не му достига и МЕ-та на Мания срещу Сина е мястото, където това може да стане. Този мач според мен щеше да е много по-подходящ отколкото Сина-Миз, но така са решили WWE - така направиха. Някои неща между Сина/NEXUS останаха неразрешени, а целият конфликт, който се създаде около Пънк и Сина в началото на годината остана неоползотворен на макс. Моят букинг цели да направи точно това.

Мач: WWE Championship: John Cena (c) vs. CM Punk

SMACKDOWN MONEY IN THE BANK MATCH

Историята: Теди Лонг обявява в едно от първите шоута, че анонимният главен мениджър на RAW няма интерес в това негови звезди да участват в един евентуален MITB мач на Мания. Лонг обаче има намерение да продължи традицията, за да даде шанс на някои от най-младите имена в неговото шоу, както и на някои от по-утвърдените, не само да блеснат на най-голямата сцена, но и да получат гарантиран шот за WHW титлата. Кейн и Мистерио, които в моя вариант тъкмо са загубили троен мач за титлата срещу Острието на Elimination Chamber, са сред първите сигурни участници, продължавайки вече започналите си проблеми. Коуди Роудс прави своето завръщане и напада Мистерио за случилото се (дори при мен) с лицето му - той е третият обявен участник. Дрю Макентайър и Долф Зиглър, които са имали мач на Elimination Chamber, също са добавени, след като Теди Лонг връща на работа уволнените от Вики Гереро Макентайър и Кели Кели. Кофи Кингстън, като доскорошен ИК шампион, също получава място в мача. Алберто Дел Рио заявява, че титлата може да му се е изплъзнала на Royal Rumble (в моя вариант там той падна от Острието), както и шотът за нея за WM (неуспешно се опита да го спечели от Royal Rumble победителя Крисчън на Elimination Chamber), но куфарчето ще бъде негово, а след това и титлата. Осмият участник е Уейд Барет, който побеждава останалите трима в THE CORRE, за да си спечели участие в мача. Нататък мисля, че е ясно - разнообразни мачове с участниците в мача и поне по едно промо от всеки, в което да обясни защо ще спечели.

Защо: Защото в противен случай всички тези 8 души остават без роля на Мания. Така се намира място за всеки от тях и по един или друг начин ще могат да блеснат поединично. А и данните: Зиглър, Дел Рио, Барет са все хора, които са на път към световна титла. Може би и МакЕнтайър. Кейн и Мистерио са бивши шампиони. Роудс и Кофи са стабилни мидкардъри, за които се намира място в мача. Също така чрез този мач няколко истории ще се преплетат в едно, а и ще се даде възможност за нови вражди. Друг аргумент: Money in the bank мача наистина се превърна в традиция на Мания, която може да продължи поне до 30-ото издание. Точно затова подходих така - нека тук е MITB на SD, пък евентуално на самото PPV Money in the bank ще има 1 мач от този тип, но с кечисти от RAW.

Мач: SMACKDOWN Exclusive Money in the bank Ladder Match: Kane vs. Rey Mysterio vs. Cody Rhodes vs. Alberto Del Rio vs. Drew McIntyre vs. Dolph Ziggler vs. Koffi Kingston vs. Wade Barrett

THE NEW NEXUS VS. THE CORRE

Историята: След като Слейтър/Гейбриъл взимат титлите от МакГилъкъти и Харис на Elimination Chamber, проблемите между двете фракции продължават. Както споменах в поста за Тейкър/ННН, в първия SD по пътя към Мания The CORRE се опитват да спасят Уейд Барет от ръцете на Гробаря, но от публиката изскачат The New Nexus и ги нападат. Оказва се, че Пънк е наредил на хората си веднъж и завинаги да приключат с другата групировка. В CORRE се стига до проблеми - Уейд Барет обвинява партньорите си, че не са му помогнали, когато Гробаря го е вкарал в ковчег на Elimination Chamber. Те се защитават, казвайки, че той изрично им го е забранил. Теди Лонг, имащ проблеми с The CORRE, защото ги обвинява за атаката над него през януари, назначава четворен мач между Барет, Слейтър, Гейбриъл и Джаксън, като победителят получава място в MITB мача на Мания. Барет печели. В следващите седмици той се опитва да оправи отношенията в групата, на която член става официално и Skip Sheffield. Той предпочита THE CORRE пред The New NEXUS и отказва предложението на Пънк да стане член на неговата група. През седмиците до WrestleMania членовете на The New NEXUS пък са принудени да имат мачове и с Джон Сина, което леко ги разсейва. Все пак те успяват да костват на Гейбриъл и Слейтър отборните титли (срещу кой отбор - следващия път ще обясня). За да донесе преимущество на групата си Пънк предлага на всички от The CORRE шанс да се откажат от участието си в тази група и да се подложат на тест за членство в The New NEXUS, като всички събития от миналото ще останат само лош спомен. След известен размисъл всички от The CORRE отказват и вместо това предлагат друго - отборен мач 4 на 4 на Мания. Загубилият отбор се разпуска. The New NEXUS приемат, но главните мениджъри решават друго - мачът да е Battle Royal, като всеки ще се бори за оцеляването на своя отбор.

Защо: Ами защото историята с отцепването на част от NEXUS не бе развита кой знае колко добре според мен, може би защото бързо бе забравено за проблемите между Барет и Пънк, и т.н. На Royal Rumble двете групи имаха солидна конфронтация, която остана просто така. Аз предпочитам да вкарам тези нови лица в мач на Мания, ако не за друго то поне защото бяха важна част от WWE през годината. А защо Battle Royal? Малко хора ще са заинтересовани от 4 на 4 мач между два хийл стейбъла, докато кралската битка поне е по-зрелищна, не е нужно да има смени и мачът да е излишно бавен. Отново го има отборния елемент, защото всеки се бори за победата на своята група, знаейки, че от това зависи съществуването й.

Мач: Battle Royal (победителят спасява групата си, другата трябва да се разпусне): The New NEXUS (David Otunga, Husky Harris, Michael McGuillucutty, Myson Ryan) vs. THE CORRE (Justin Gabriel, Heath Slater, Skip Sheffield, Ezikiel Jackson)

Това е за първия пост. Донякъде умишлено ги наредих така - главният мач от RAW, един голям мач от SD и един interbrand мач. А и де факто това са мачовете от моя букинг, в които са замесени членове на The New NEXUS и The CORRE. Следващият път ще си говорим за титли.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Поради зачестилия спам, сега всеки коментар ще трябва първо да бъде одобрен преди да се публикува, така че не се учудвайте, ако коментарът ви не се покаже веднага. Извинявам се за неудобството :)

Нейде из горските дебри на Благоевград с книги в ръце

"In time, you will know what it's like to lose", Танос. Най-сполучливият филмов злодей (с логична мотивация) на Marvel е мно...