Guest Booker: WM27 Card - Part 2

Време е за втората (от общо три) доза последен fantasy booking свързан с вижданията ми за това как тазгодишната Мания щеше да е по-добра/по-интересна. Букнати са вече 4 мача, днес ще опиша как протича подготовката на още три...

BIROV'S WRESTLEMANIA 27 CARD - PART 2


THE MOST AWESOME DIRT SHEET EVER

Историята: Миз е прецакан от The New NEXUS в реванша си за титлата. Зад кулисите си го изкарва не на кого да е, а на присмиващият му се Джон Морисън. Следващата седмица Миз и Райли се опитват да запишат победа над Харис и МакГилъкъти (един вид като реванш за случилото се), но не успяват заради намеса на Морисън. Майкъл Коул постоянно започва да говори за това колко нечестно играе Морисън и как е нападнал Миз от завист. Джери Лоулър обаче защитава Морисън и проблемите му с Коул се задълбочават. Миз казва, че щом няма да е в МЕ-та на Мания ще си създаде свой собствен и кани бившият си партньор Морисън в него, т.е. предизвиква го на мач. С помощта на Коул и Райли, Миз успява да пребие Морисън, който е излязал да приеме. На помощ му се притичва Джери Лоулър. Става ясно, че на Мания Коул ще е в ъгъла на Миз, а Лоулър на Морисън. Морисън успява да убеди главния мениджър да добави някакво специално правило в мача и той го прави Falls Count Anywhere. Миз обаче не е съгласен - той залага работата на Райли за възможността правилата да бъдат определени от него. Райли обаче губи (подобно на реалната ситуация със Сина), при което той е аут, а мачът си остава с FCA правила. Всичко свършва с промо-война Коул-Миз срещу Лоулър-Морисън, в която Миз обяснява, че на Мания ще зачеркне Морисън не само от историята си, но и от компанията като цяло.

Защо: Защото двамата заслужават 1 на 1 мач на Мания. Да, едва наскоро се съгласих, че може би Миз е готов за МЕ на Мания, но в моя вариант му е рано. След много силният FCA мач за титлата, с който двамата откриха годината, се изкуших да го повторя на Мания, като вкарам и Коул-Лоулър враждата с всичките й сегменти. По-добре отколкото мач между коментатори, така поне си имат представители, които отделно искат да се убият един друг.

Мач: Falls Count Anywhere Match: The Miz (w/Michael Cole) vs. John Morrison (w/Jerry Lawler)

IC/US CHAMPIONSHIP

Историята: Двете титли са на едно място, защото идеята ми е на Мания да има един мач за тях. След като Джак Суагър успешно е защитил титлата си срещу Кофи в мач със стълби в SD, той ще търси ново предизвикателство. Най-неочаквано за Даниел Браян той ще се окаже това предизвикателство - Суагър ще се появи изненадващо в RAW и ще го нападне в гръб. IC шампионът ще обясни, че близначките Бела са се обърнали към него за помощ (в моя вариант те вербуват хора, които да се бият срещу Браян, заради историята с Гейл Ким), но първоначално той им е отказал. След това обаче се е замислил за това, че US титлата не заслужава да бъде в ръцете на мижитурка като Браян и Суагър иска да поправи тази несправедливост. Браян от своя страна твърди, че е по-добър от Суагър и неслучайно държи титлата почти половин година. Двамата в крайна сметка се разбират (със съгласието на главните мениджъри) за Title vs. Title мач на WrestleMania, като в процеса на build-a има и мач Swagger, Bellas vs. Bryan/Kim. На самата Мания пък близначките ще придружават Суагър на Мания, а Ким - гаджето си Браян. Победителят взима и двете титли.

Защо: Защото при две midcard титли трудно може да се намери време и място за build на два отделни мача за тях. Както става ясно аз от февруари съм почнал да глася нов ре-push за Суагър и той ще върви с пълна сила и тук.

Мач: Title vs Title Interbrand Match - IC/US Championship: Daniel Bryan (c) vs. Jack Swagger (c)

WWE TAG TEAM CHAMPIONSHIP

Историята: Тук нещата стоят малко странно, но как да е. Историята се движи на няколко фронта. Започваме в RAW и хвърляме око на ситуацията с Шеймъс. Да, точно така - Шеймъс. При мен на Elimination Chamber той бе елиминиран от Chamber мача, а на следващата вечер загуби Steel Cage Match от ННН. Това, естествено, поражда недоволство в него и той е доста отчаян за положението си в WWE, когато неочакван колега му подава ръка - Уилям Ригъл. Той предлага на Шеймъс да стане негов мениджър и му казва, че ще се радва да му даде насоки, за да си върне позицията в компанията. Как става това? Като за начало Грамадата става жертва на атака от страна на Шеймъс по съвет на Ригъл. Идеята - Шеймъс трябва да има по-широк поглед над WWE и да не се ограничава само в RAW. Следва атака над Букър Ти в RAW (Букър тъкмо обявява, че мисли да се пренасочи към коментаторска работа). Така в червеното шоу се стига до мач между Шеймъс и Ригъл срещу Букър и Голдъст (малко спомени). Първите побеждават. През това време в SD пък, като част от кампанията на Теди Лонг да вгорчи живота на The CORRE, той дава шот за отборните титли на Грамадата и партньор по негов избор. Партньор се оказва Дизел, с когото Грамадата трябва да има мач на Мания. С малко помощ от The New NEXUS двамата побеждават Слейтър и Гейбриъл и печелят титлите. Грамадата обаче не е забравил направеното от Шеймъс и си връща за нападението, появявайки се в RAW. Ригъл успява да уреди на себе си и новия си клиент мач за отборните титли на Мания, стига Грамдата и Дизел да се съгласят. Двамата обсъждат това, а и фактът, че Дизел може би няма да е в състояние да направи добър 1 на 1 мач с партньора си, след което приемат.

Защо: Първоначалната ми идея за мач Грамадата-Дизел отпадна, тъй като наистина не мисля, че си струва цял слот в карда да отива само за тях двамата, най-вече за Дизел, особено пък имайки предвид, че мачът щеше да е за нищо и няма вероятност да е дори приличен като качество. Шеймъс пък е без работа при мен, а комбинацията от него и Ригъл (че и други европейци) ми се върти в главата още от дебюта му. Защо да не направи кратък опит и в tag дивизията? Двама гиганти срещу двама brawler-и. Ясно е, че съм фен на отборния wrestling и затова предпочитам да има мач за титлите, отколкото да стоят в Гейбриъл и Слейтър.

Мач: WWE Tag Team Championship: Big Show/Diesel (c) vs. Sheamus/William Regal

Останаха едва два мача за описване, единият от които поради една или друга причина е този за World Heavyweight титлата между Острието и Крисчън, с описанието на който започна този проект. GG. Ще бъде довършен. КАЗАХ!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Поради зачестилия спам, сега всеки коментар ще трябва първо да бъде одобрен преди да се публикува, така че не се учудвайте, ако коментарът ви не се покаже веднага. Извинявам се за неудобството :)

Нейде из горските дебри на Благоевград с книги в ръце

"In time, you will know what it's like to lose", Танос. Най-сполучливият филмов злодей (с логична мотивация) на Marvel е мно...