Mortal Kombat: Legacy

MORTAL KOMBAT: LEGACY
Линкове в YouTube


__________________________

Ясно е, че имам доста nerd-ски черти, които, макар и заспали от няколко години, понякога се появяват прекалено силно. Едно от нещата, на които моето младо Аз бе голям фен, е "Mortal Kombat" франчайза (не се сещам за добра българска дума, а и май си нямаме). Колкото и да е странно, бях фен на игрите в по-малка степен и в доста по-голяма на филма и сериала, който се въртеше по Нова ТВ по едно време (ако не се лъжа). Оттук следва, че с голямо задоволство приех идеята за Mortal Kombat: Legacy - новите web-епизоди по темата, които всеки, който има желание може да гледа напълно свободно и легално онлайн.


Историята около MK: Legacy в сбит вариант е следната: млад режисьор (Кевин няма-значение-кой) прави кратък клип, който може да мине за интро/трейлър на евентуален филм по Mortal Kombat игрите, но (както е модерно) в по-реалистична обстановка. Фентъзи елементът е оставен на по-заден план, като дори историите на герои като Reptile и Барака са раказани по по-реалистичен начин. Клипчето се казваше "Mortal Kombat: Rebirth" и като че ли се хареса на интернет общността (включително и на прекрасния автор на този блог), което пък доведе до едно малко чудо: Warner Bros дадоха зелена светлина на идеята за web сериал с кратки, 10 минутни епизоди, който да доразвие историята представена в Rebirth.

Самият сериал ще проследи много от героите от игралната поредица по пътя им към турнира Mortal Kombat. Това ще стане в продължение на 10 епизода, като нов епизод ще бъде пускан всяка седмица. Якото в случая е, че не е задължително да сте запознат с MK, за да схванете за какво става дума. Предполагам, че е голям плюс да сте наясно поне с основната идея, но не мисля, че е задължително. Отделно сериалът е много добре направен като за нещо, което се разпространява безплатно (все пак WB са наляли доста пари в него), и определено може да хване окото на всеки зрител. До момента има излезли два епизода, в които действието се върти около Jax, Sonya Blade, Kano и Stryker.

Да, дори не е нужно да ги теглите, макар че ако искате - има ги в замунда, даже със субтитри на български. Препоръчвам горещо, това е ясно. Колкото до забележки... ами това, че са кратки малко ме дразни. Даже при втори епизод положението е доста зле - минута и половина "какво стана миналия път" и минута и половина за финални надписи. Де факто новият епизод беше едва шест минути, което дори за кратки web епизоди е малко.

PS: Прочетох си поста и ми се струва, че не звуча достатъчно убедително... Няма проблем, вдигаме нивото на убедителност и изкрещяваме в лицата ви, хвърляйки слюнки, докато вените по врата ми са на път да се пръснат:

ГЛЕДАЙТЕ ШИБАНИЯ "MORTAL KOMBAT: LEGACY"! АКО ПОНЕ НЕ ОПИТАТЕ НАЙ-ВЕРОЯТНО ЩЕ ВИ ИЗПОПАДАТ ЗЪБИТЕ, ЩЕ ОПЛЕШИВЕЕТЕ, ЩЕ ВИ НАПАДНЕ АКНЕ И РАЗСТРОЙСТВО/ЗАПЕК (кой от каквото се плаши повече). ГЛЕДАЙТЕ... ШИБАНИЯ... "MORTAL KOMBAT: LEGACY"!

Finish him...

1 коментар:

  1. "Отделно сериалът е много добре направен като за нещо, което се разпространява безплатно (все пак WB са наляли доста пари в него), "
    Безплатен обяд няма :)

    ОтговорИзтриване

Поради зачестилия спам, сега всеки коментар ще трябва първо да бъде одобрен преди да се публикува, така че не се учудвайте, ако коментарът ви не се покаже веднага. Извинявам се за неудобството :)

Нашият 24 май - камери, телевизия, интервю и... деца

Има голяма вероятност да запомня този 24 май, за разлика от много други преди него. Не за друго, ами защото с Темз почти не се спряхме, въп...