Mortal Kombat: Legacy - Sub-Zero vs. Scorpion

Вече писах за MK:L, но не виждам нищо лошо да отбележа, че последните два епизода (7-ми и 8-ми) обърнаха внимание на двата може би най-популярни образа от Mortal Kombat поредицата: Scorpion и Sub-Zero. При това доста добре. Наскоро, когато интересът ми към темата се бе засилил отново, мислех да напиша кратък разказ в няколко части, който да разкаже историята конкретно на Scorpion (а оттам и на Sub-Zero), но поради ред причини се отказах. Сега вече наготово мога да ви дам двата клипа и да си ги изгледате, вместо да мъчите да четете:

ЧАСТ ПЪРВА

ЧАСТ ВТОРА

Това са може би двата най-добри епизода досега, но, естествено, и те си имат минуси (следват спойлери) - краят на втора част силно ме разочарова като реализация. Появата едновременно на Shang Tsung и Quan Chi беше излишна (можеше да се мине само с втория); самата им поява и представяне силно смъкна качеството на втория епизод; "преобразяването" на Scorpion беше претупано, трябваше да се случи след време, а не веднага след смъртта му. Такива неща. Дребни, но силно дразнещи.

След като вече първоначалната ми еуфория от сериите премина, мога да кажа спокойно, че имат доста кусури. Двете серии за Милийна и Китана бяха ужасни, Шао Кан беше ужасен, Барака (вече обикновен тартакан warrior, а не хитрата идея от Rebirth трейлъра) беше най-ужасен със своята маска на орк от "Lord of the Rings" (напълно сериозен съм). Тези две серии изглеждаха адски евтини и прекалено много наблегнаха на мистицизма. Ако ще се опитваш да направиш нещата по-реални - прави го. Ако ще се придържаш към фентъзи оригинала - прави това, но не смесвай двете, защото, както личи, излиза посредствен продукт. Тартакоен или както там му беше името на режисьора изпусна топката, така да се каже. Все пак сериите още си струва да се гледат. Обнових предния пост по темата с линкове за излезлите досега части, така че желаещите да проверят тук.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Поради зачестилия спам, сега всеки коментар ще трябва първо да бъде одобрен преди да се публикува, така че не се учудвайте, ако коментарът ви не се покаже веднага. Извинявам се за неудобството :)

Когато Джони Гаргано срещна Дявола - в себе си и срещу себе си (NXT Takeover: Chicago II)

Какво ще сториш на най-добрия си приятел, след като те е предал многократно? Когато човекът, когото си считал за свой брат, се превърне...