Комикси, Vol.8 - "Siege"

1 юни вече мина, но количеството секс и насилие в комиксите вече ме е убедило, че в днешно време в тях няма почти нищо детско. Ясно ми е обаче защо разни 30-годишни дебели американци, живеещи в мазетата на бабите си, решават да стрелят в някой супермаркет. Грозна шега, при това не особено забавна, извинявам се. Пък и така налагам някакви стереотипи...

Както и да е. Последният пост в категорията "Комикси" беше преди почти цяла година и мисля, че е време за нова доза, която да убие няколко минути на всекиго. Припомням, че .cbr и .cbz форматите се отварят с CDisplay (която може да свалите тук). Така...

В четвъртия пост по темата писах за "Въздигането на Норман Озбърн", което отдавна вече е история. След това пък обърнах внимание на неговият "списък", в който цели унищожението на определени супергерои, по които не си пада особено. Сега е време да покажем докъде стигна манията му. Комиксите вече са доста стари (на годинка), но пък са доста интересни за четене, така че препоръчвам горещо. Започваме обаче с бонусите, които може да свалите от този линк. Те включват:

Dark Reign: Sinister Spider-Man #1-4 
Dark Reign: Hawkeye #1-5

Разказващи кратки истории за злодеите Venom (Mac Gargan) и Bullseye за времето, в което те се представят съответно за Spider-Man и Hawkeye в Dark Avengers екипа на Озбърн. Venom яде хора и убива проститутки (при това комиксът е доста забавен), Hawkeye е сбъркан и убива всичко. Няма да крия - след самия Норман те са ми любимците от този период точно поради тези техни характеристики.

А сега и основното: 

SIEGE


 4 броя, разказващи за опита на Iron Patriot (Озбърн), неговата организация HAMMER и неговите Dark Avengers да нападнат Асгард, родното място на Тор, което кара супергерои от всякакъв вид и порода да се насочат натам, за да ги спрат. Адски силен комикс, при това в едва четири броя. В торента съм включил допълнителните броеве Siege: Captain America и Siege: Spider-Man, които разглеждат отделни битки на тези двама герои с някои от... ъм... лошитe. Номерирал съм ги от 1 до 6, но който пожелае може да пропусне 4 и 5 (отделните броеве за Cap и Spidey). Целият пакет може да свалите от ето този линк.

Толкова за този пост. Възходът на Озбърн в тези комикси достига върха си, а какво следва нататък за него (тъй ми е супер интересен като герой) - сигурно след една две седмици в друг пост. GG. Дано съм зарадвали поне някой комикс нърд, ако не с линковете, то поне с факта, че някой се е излъгал да пише за комикси в България.

"I literally eat people for breakfast and I still don't have the cajones (balls) to grow a Hitler mustache", Venom :D

2 коментара:

  1. While you are at it, вероятно ще ти е интересно да хвърлиш един поглед в/у Wasteland, една малка horror-поредица на DC. Можеш да я намериш в пиратския залив. Не знам от къде четеш комикси, но там напоследък се навъдиха страшно добри колекции. И все пак, ако решиш да ги прегледаш, надявам се хардът да ти е поне 200 GB :D

    ОтговорИзтриване
  2. Прегледах само краткото описание на историята и честно казано не ме грабна. А и съм се концентрирал върху Marvel-ски неща. Ако все пак имам нужда от четиво може и да го погледна някой ден. Благодаря все пак :)

    ОтговорИзтриване

Поради зачестилия спам, сега всеки коментар ще трябва първо да бъде одобрен преди да се публикува, така че не се учудвайте, ако коментарът ви не се покаже веднага. Извинявам се за неудобството :)

Нашият 24 май - камери, телевизия, интервю и... деца

Има голяма вероятност да запомня този 24 май, за разлика от много други преди него. Не за друго, ами защото с Темз почти не се спряхме, въп...