Azshara - едно от най-забавните места в WoW

След като бях решил, че съм изчерпал расите на Алианса, с които ми се играе (което не е така), дадох ход на поредицата игри с Ордата, целящи да направя поне четирима техни герои 20 lvl. Ако не броим Undead Warlock-a, който развивам само когато с Пачо играем задружно, единственият герой от ордата, с който съм играл е един Tauren Druid, който в момента е 15-ти lvl и който е основно действащо лице в този пост.

Та... с огромният и космат мой таурънски друид Birhorn (мега име, да?) разчистих набързо началният район на тауръните, намиращ се около столицата им Thunder Bluff. Един съвет що се отнася до столици, които са разположени на високи скали - ако сте под 10 lvl скочете от ръба на някоя скала, за да слезете долу. После втори скок с духа при тялото ви и вече сте на ниско. Така се пести мноооооооого време. Ето една снимка на Birhorn, за да имате представа как изглежда сегашния ми виртуален аватар:


След като с района около Thunder Bluff бе приключено, се насочих към Ogrimarr - оркската столица, която честно казано малко ме депресира с римо-гладиаторския си вид. Предпочитам да гледам тревички и дръвчета, вместо пръст и скали. Такъв съм си. В Ogrimmar имах избор накъде да поема и тъй като не ми се набутваше в Barrens, се насочих на север от Ogrimmar - към територията Azshara. И тук започна fun-a....

Не знам колко от вас са играли там (предполагам, че ако изобщо някой се излъже да чете това, то ще става дума за вече фенове, но ако има и други - играйте WoW!), но определено трябва да опитате. Територията е за герои с нисък lvl (от 10 до 20), но куестовете са просто смазващи. Няколко примера:

-В поредица от куестове със защитниците на Ogrimmar  се озовах върху робот-машина за рязане на дърва, с който трябваше както да събирам вече нарязан дървен материал, така и да отрежа няколко дървета и да сваля от короните им night елфи шпиони, които после да нарежа с трионите си. Последва атака на Night Elf-ите, в която им хвърлях гранати от разстояние и гледах как измират един след друг. "Насичането" на "лидера" им, един голям Ancient of нещо-си (демек ент по толкиновски) е последната задача, свързана с тях. Дотук с машината за рязане на дърва...

-В друга поредица от куестове трябваше да помагам на група гоблини. Тъй като бях новото лице в отряда им (таурън да работи за гоблин е донякъде унизително) трябваше да събера разни материали от телата на предхождащите ме нови попълнения. Вдъхновяващо, а? Интересното обаче бе, че те бяха умрели в минно поле и влизането в него бе съпроводено от следната схема: стъпваш близо до мина, тя избухва, летиш си в някаква посока и падаш на друга. Тя избухва и те захвърля в нова посока, където падаш на трета мина... и така. Мега fun. Този куест бе последван от друг, където трябваше с една установка да стрелям по огромно множество от наги, докато убия 60. Да не пропускаме и намирането (и използването) на SFG - Small Fucking Gun, защото BFG-тата са само за DooM аматьори и за Скалата, когато не се прави на фея на зъбките. Слаби шеги изискващи много висока обща култура, ако не ги разберете значи сте тъпи. Съжалявам.

-Трета силна история бе с булдозера на един гоблин, който се е повредил по време на работа. Оказва се, че повредата не е техническа, ами вместо това в машината се е вмъкнал някакъв дух. Със сигнална ракета трябваше да повикам гоблин-свещеник, който пристигна с парашут (дори аз не мога да го измисля толкова добре), който се качва върху булдозера и удряйки с малката си кирка му говори "Прочиствам те в името на светлината!". В крайна сметка с него разбихме булдозера на парчета, за жалост на тъжния му малък зелен собственик.

-Епичността продължава (сега като изброявам осъзнавам колко много са забавлявалите ме неща тук). Озовах се в покрайнините на някаква тайна гоблинска лаборатория, където първо трябваше да пръскам с пожарогасител запалени от някаква авария гоблини. След това един динозавър (даааа...) от женски пол, с който гоблините са правили експерименти за повишаване на интелигентността, ме помоли да събера малките й и да й ги върна. Върнах се при нея, докато малките раптъри се опитваха да изядат лицето ми (точно това пишеше, че правят, а постоянно хвърчащата кръв предполагам, че го показва), защото съм добър и готин таурън. Тя ги хвърли в една ракета (сериозно) и семейството отлетя за друга планета, далеч от сбъркания Азерот.

-Ииииии след това се заех (отново по гоблинска молба) със събирането на специални камъни, които по-късно открих, че са екскрементите на каменни гиганти. След това трябваше да крада разхлабително от едни гномове и да бъда смален, за да яздя мишка, в опит да стресна един такъв каменен гигант. Идеята? Гоблините искаха да бъде ускорен процеса на... изхвърляне на камъните, тъй като по принцип гигантите ходели по нужда веднъж на 15-25 години.

Сега съм в някакъв гоблински град и се надявам забавата да продължи, защото от low level териториите, които съм минал досега, никоя не беше толкова истински забавна, колкото тази. Правете си нов герой от Ордата и идете да инспектирате мястото, ако не сте го правили досега. Струва си, мега много. Azshara се намира на север от Ogrimmar, като може да се стигне дотам през северния портал на града или (предполагам) чрез въздушен превоз. За финал: шарено облечен бик лети с жирокоптер, докато около него има син защитен мехур:


Warcraft <3

PS: Снимките са си собственост на Blizzard, не че нещо...

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Поради зачестилия спам, сега всеки коментар ще трябва първо да бъде одобрен преди да се публикува, така че не се учудвайте, ако коментарът ви не се покаже веднага. Извинявам се за неудобството :)

Нейде из горските дебри на Благоевград с книги в ръце

"In time, you will know what it's like to lose", Танос. Най-сполучливият филмов злодей (с логична мотивация) на Marvel е мно...