Българин с първа победа в най-голямата MMA организация в света UFC

Тъй като изглежда не се дава много гласност в българските медии на случилото се снощи в Рио, реших да драсна един бърз пост, с който да информирам поне вас, малкото читатели на блога, за нещо, с което си струва да се гордеем. Около 4 часа българско време в Рио де Женейро, Бразилия, на платеното шоу UFC 134 на едноименната MMA (смесени бойни изкуства) организация, Станислав "Стъки" Недков записа първата си победа в компанията, която се явява и първа победа на българин на най-голямата ММА сцена в света. Недков победи с нокаут бразилеца Luiz Cane (за голяма тъга на бразилската публика) още в първия рунд. След това, с българското знаме на рамо, каза няколко думи на български в краткото интервю, което дават всички победители след мач.

Та не съм гледал новини или нещо подобно, но разбрах, че май събитието не е широко отразено, което е много кофти. Бърза проверка в сайта на bTV показа, че спортната им секция има една камара глупости (от моята гледна точка), но никъде не видях дори ред за победата на Недков. ММА e един уникално бързо развиващ се спорт, с пъти по-интересен и популярен от бокса (заслужено), и това българин да има мач в PPV карда на най-голямата ММА организация в света, че и да го спечели, е голямо събитие. Жалко, че измислените ни футболни интриги изглежда са по-интересни.

Както и да е... Мачът може да намерите в vbox, а целият event UFC 134 може да откриете в торент тракерите arenabg и замунда. Поздравления за Станислав и му желая още много победи в UFC!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Поради зачестилия спам, сега всеки коментар ще трябва първо да бъде одобрен преди да се публикува, така че не се учудвайте, ако коментарът ви не се покаже веднага. Извинявам се за неудобството :)

Комикси: "Jack Eridon: Крадецът на спомени" от Константин Витков-Титис

Някои неща в този живот изискват топки. Едно от тях е да нарисуваш и да се опиташ да издадеш комикс в България.  И ето, че пролетта н...