World of Warcraft вече е безплатна до 20 lvl

Рядко пиша за игри, защото вече рядко играя такива. И все пак в сърцето ми винаги е имало място за творенията на Blizzard и това лято това отново проличава. Преди вече няколко седмици компанията обяви т.нар. World of Warcraft Starter Edition. Това е един нов вид trial версия на играта, която не ви ограничава във времето, както бе с предната (която човек можеше да пробва само за седмица, мисля). Можете да си играете колкото време пожелаете (аз играя почти откакто е налично това чудо), но с няколко игрови ограничения, най-основното от които е, че героите ви (можете да си направите колкото на брой поискате) не могат да вдигнат повече от 20 level. При настоящия (за Cataclysm) връх от 85 level това си е доста малко и отнема голяма част от възможностите (най-вече достъпът до по-"тежки" територии и сериозните куестове там), но въпреки това си е голямо удоволствие да имаш възможност да поцъкаш с 10 от 12-те раси (само Worgen и Goblin не са достъпни) и с всички класове (без Death Knight-a). Има и други ограничения, за които можете да прочетете по-подробно в FAQ-а на Starter Edition-a. Шест години след излизането на играта Blizzard отново намериха начин да и направят добра реклама и евентуално да привлекат нови играчи. Дори аз се замислих, че 90 лв. не са чак толкова много за това да имаш оригинална Blizzard-ска игра и да я играеш три месеца (WoW + The Burning Crusade + 60 лв. за двумесечна карта). Много други хора предполагам, че ще направят повече от това само да помислят по въпроса.

Как става номерът? Не, че е много сложно. От линка, който съм дал долу си правите Starter Edition Account (аз след това си направих и Battle.net-ски, не, че ми трябва). Теглите Downloader-a (мисля, че беше около 30 мб), който след това ще ви изтегли играта (около 10 гб първоначално). Когато играта се свали, за потребителско име ползвате името на пощата си и за парола ползвате паролата, която сте ползвали за акаунта. И играете. Обяснявам го така, за да могат повече люде да опитат. А ето го и линка, който ви е нужен:


Какво повече да кажа? На този линк ясно е показано - над 11 милиона играчи по цял свят, които са достатъчно тъпи да плащат такса (за България 25 лв. на месец), за да играят компютърна игра заедно. Огромна, интересна, шарена и разнообразна компютърна игра. Нещо повече - шибан свят, чието население (като съберем играчите на отделните сървъри) е по-голямо от населението на България. Blizzard *сърце*

PS: Чаках 6 години, за да поиграя по-свободно в реалните сървъри на Blizzard и е с пъти по-добре, отколкото в множеството пиратски с по 20 човека в тях. Точно затова си изградих план, който за момента върви доста добре - 4 Alliance героя от различни раси и различни класове, с които достигнах level cap-a от 20 lvl. За тях ще разкажа мааааалко по-подробно в следващ пост (и изооообщо не ме ебе дали някой ще го чете :D ). Сега цъкам с Tauren Druid, а тази вечер best buddy-то Пачо идва с лаптопа си, за да разходим Undead-ите си. So nerdish. So gay.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Поради зачестилия спам, сега всеки коментар ще трябва първо да бъде одобрен преди да се публикува, така че не се учудвайте, ако коментарът ви не се покаже веднага. Извинявам се за неудобството :)

Когато Джони Гаргано срещна Дявола - в себе си и срещу себе си (NXT Takeover: Chicago II)

Какво ще сториш на най-добрия си приятел, след като те е предал многократно? Когато човекът, когото си считал за свой брат, се превърне...