Моят WrestleMania 28 Dream Card

Когато те напече Слънцето (с главна буква, защото ни е единствено...), ти идват някакви странни идеи. Може би затова от една седмица обмислям какъв е dream карда ми за идната WrestleMania 28 (началото на април 2012 г.). Още от април тази година е ясно, че главният мач догодина ще е Сина срещу Скалата (нямам против), но въпросът е дали ще има други изкушаващи мачове, подплътени със силни истории. Е, иска ми се да има. Измислих си един силен кард (по моите критерии) и заедно с малко разяснения го предоставям на вашето внимание:


Birov's WrestleMania 28 Dream Card:

-The Rock vs. John Cena (WWE Championship)
-Stone Cold Steve Austin vs. CM Punk
-Edge vs. Christian (No DQ Match)
-Triple H vs. Alberto Del Rio
-Randy Orton vs. Chris Jericho (World Heavyweight Championship)
-Sin Cara vs. Rey Mysterio
-Tag Team Championship Match

* The Rock vs. John Cena - Тук няма много за казване. Мачът беше уреден в първия RAW след WrestleMania 27 и е почти сигурно, че това ще е главният мач на идната Мания. Единственото, което може да попречи на осъществяването му е контузия на Сина или Скалата да се отметне от обещанието си и да се заеме със заснемането на "Феята на зъбките 2". Лично аз предпочитам този мач да е за WWE титлата, т.е. Сина да я спечели някъде в началото на 2012 (Elimination Chamber или най-рано на Royal Rumble, не преди това) и да я защитава на Мания. Това няма да повиши шансовете на шампиона. Нищо не пречи The Rock да спечели и мача, и титлата, и на следващата вечер да я оваканти.

* Stone Cold Steve Austin vs. CM Punk - Искрено се надявам участието на Пънк в историята с Неш-ННН-Лауриантис да приключи до края на 2011 г., за да е свободен за Мания за един толкова желан мач. Честно казано, мисля, че имам по-голям интерес към евентуален мач Пънк-Остин, отколкото към Сина-Скалата. Ако не друго промотата им ще са велики, а и образите им предразполагат към една страхотна вражда. Друг е въпросът ще се навие ли Остин (макар уж да намеква, че Пънк е човекът, с който би направил още един мач) и дали е в състояние да направи един приемлив за гледане мач.

* Edge vs. Christian - Също мач с въпросителна над себе си, заради контузията на Edge. Можеха още миналата година да го направят, но решиха вместо това да направят Дел Рио претендент (и след това да го накарат да падне от Edge, ама 'айде...). Сега, след търна на Крисчън и постоянното му мрънкане (дори против Edge) нещата си идват още повече на мястото. Не вярвам един-единствен мач да е чак толкова опасен за здравето на Острието. Едно No DQ условие ще им даде повече свобода и съм сигурен, че могат да направят страхотен мач.

* Triple H vs. Alberto Del Rio - Имам си теория, че цялата история с Пънк-ННН ще се окаже борба за власт между Джон Лауриантис (или/и Стефани) и ННН. Т.е., че Неш е с Лауриантис, който иска Дел Рио да е шампион, заради неуважението, което и Сина, и Пънк проявяват към него. И накрая да се стигне до златното момче на Лауриантис срещу Играта. Дел Рио може да спечели много от подобен мач, макар да се съмнявам Хънтър да е склонен да му даде победа.

* Randy Orton vs. Chris Jericho - Oтново мач в сферата на вероятностите, но няма лошо, все пак е dream card. Надявам се на този мач отпреди миналата Мания. След като Ортън изрита Джерико в главата през ноември 2010 г. (мисля), нещата се нагласиха добре за тяхна вражда, когато Джерико се върне. Идеалният вариант за мен е да коства титлата на Ортън, след което да я спечели сам и двамата да се бият на Мания за титлата. Това май е единствената вражда с участието на Ортън към която бих имал интерес изобщо (като изклюим фантазьорските, тип "Ортън-Rock", "Oртън-Остин").

* Sin Cara vs. Rey Mysterio - Единственият мач с участието на Мистерио, който искам да гледам изобщо. Ако се е възстановил до Мания ще ми е интересно да го видя срещу Син Кара. Двама маскирани кечисти, единият мексиканец, другият с тамошен произход... нещата си се нареждат сами. Въпросът е дали ще успеят да се сработят. Дотогава има много време и Син Кара може да посвикне на WWE стила, но все пак...

* Tag Team Championship - След като MITB бе изтеглено като отделно ППВ се появи проблемът, че много кечисти, които получават някакво (но не голямо) внимание, не успяват да се доберат до карда на най-големият турнир на годината. За догодина вместо смотан 4 на 4 мач предлагам един голям отборен мач за титлите по двойки, които (може и малко пресилено) се надявам, че ще бъдат издигнати дотогава. Нещо от рода на Air Boom vs. Kane/Big Show vs. Miz/R-Truth или каквато и да друга комбинация, ако бъде изградена качествено може да става за гледане.

Да, Миз не го виждам никъде близо до WWE титлата. В плановете ми освен в отбор с Truth (който може да е нещо голямо, тип JeriShow и Миз/Show, които бяха запомнени) мога да го сложа само в мач с Шеймъс. Млад лъв срещу млад лъв. Дали някой от двама им ще спечели от такъв мач? Ако е добър - да. Това е. По-основните мачове нахвърлях, защото в midcard-a е много трудно да се прогнозира (или да се желае) нещо. А за куфарчето на Браян и обещанието му да кешне на Мания - силно ме съмнява, че ще издържи дотогава. А за Тейкър... не съм сигурен, че е добра идея да се появява за тази Мания при условие, че няма някой, който да приемем като сериозна заплаха за стрийка. Сина е зает.

Това е. Един от мачове 2, 3 или 5 да се случи пак ще съм доволен. Ще разберем дали съм нацелил нещо... март месец догодина. Хахаха.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Поради зачестилия спам, сега всеки коментар ще трябва първо да бъде одобрен преди да се публикува, така че не се учудвайте, ако коментарът ви не се покаже веднага. Извинявам се за неудобството :)

Защо, бе, Marvel?!?

Скъпи блогочетци, разчитам на факта, че повечето от вас не живеят в пещера (не Пещера, там имам верни другари) и знаят, че това чудо "...