Ексфакториално

В последно време гледам доста телевизия. Страхотно, написах едно изречение и вече изрекох лъжа. Всъщност в последно време гледам доста Nova TV. Не, че искам да й правя реклама или нещо такова, но просто от трите национални канала като че ли нейната програма през седмицата ми допада най-много. Без турски/гръцки/азербейджански сапунки, с горе-долу биващи развлекателни програми (шоута, ако предпочитате), които всъщност наистина са развлекателни в някаква степен, но естествено и с няколко минуса тук-там (малоумието "Фермер търси жена" и доста жалкия на фона на конкуренцията сериал "Етажна собственост"). Но нямам намерение да им правя анализ на програмата, а да наблегна на няколко неща, които ми направиха впечатление конкретно тази седмица. 

Започвам с прясното: "Отечествен фронт", в началото на който някакъв дядо обясняваше на Карбовски как с умиление си спомня за времето на социализма и как е било толкова по-добре при "другаря Живков". Сред примерите му бяха цените на нафтата и хляба тогава и сега. Наистина ли?!? Наистина ли, скъпи социалисте (може би комунисте)? Наистина лииии?!? Който разбрал - разбрал. За другите нямам намерение да обяснявам. Минаваме на по-лесно смилаемото:

X-Factor. Да започна с това, че не харесвам музикални риалити шоута. Нито Music Idol, нито Star Academy, нито "Гласът на България" бяха в състояние да ме трогнат и да ме накарат да ги следя. X-Factor обаче успява. Причини няколко. Важно е разнообразието сред участниците, които, макар и да не са най-перфектните изпълнители на света, правят доста прилично шоу на почти всеки концерт, а някои от хореографиите и изпълненията им са дори запомнящи се. Шоуто става за убиване на време. Дали ме е трогнало обаче? Честно казано не ми дреме кой ще победи, защото не вярвам да го чака някаква бляскава кариера. Някой от победителите в гореизброените музикални риалити формати да е станал мега звезда? Точно така, не. Най-вероятно тук нещата няма да са по-различни.

Но да оставим прогнозите ми за тежкото бъдеще на победителя настрана (някои сигурно знаят какво стана със Светозар Христов, който иначе е пич и сега си е пуснал страхотна брада). Важното и това, което всъщност исках да споделя, е впечатлението си от страхотния концерт през изминалата седмица и най-вече няколко изпълнения, които дори ще ви дам с линкове. Не само заради самите изпълнения, а и заради самите песни, които си бяха класа. Та:


Не сте длъжни да ги слушате, естествено, но да е ясно, че съм ги препоръчал. Допаднаха ми, а и за пръв път си правя труда да търся изпълнения от шоуто, за да ги чуя втори път.

Защо, по дяволите, пиша за българско музикално риалити? Интересен въпрос, на който не мога да си отговоря. Сигурно, за да ви подканя да го гледате някой път. Или поне да преслушвате изпълненията на "бъдещите звезди" (хохохо). Нека пеят хората. По времето на Живков не е било така, нищо че нафтата и хляба са били по-евтини. Интересни дядовци. 

До утре. Или по-скоро до по-късно днес.

PS: Съжалявам, Voice of Boys. 2011 сме, бой бандите не са на мода. Не, че хейтвам... просто отбелязвам. Хъхъ.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Поради зачестилия спам, сега всеки коментар ще трябва първо да бъде одобрен преди да се публикува, така че не се учудвайте, ако коментарът ви не се покаже веднага. Извинявам се за неудобството :)

Когато Джони Гаргано срещна Дявола - в себе си и срещу себе си (NXT Takeover: Chicago II)

Какво ще сториш на най-добрия си приятел, след като те е предал многократно? Когато човекът, когото си считал за свой брат, се превърне...