Survivor Series 2011: Скалата се завръща на ринга... finally в мач.


След като CM Punk и еуфорията покрай неговото "напускане" направи WWE отново интересно през лятото, сега нещата като че ли кротнаха, а с тях и интереса ми към кеча. Отново. Май се задава нова почивка, а откакто отново започнах с редовното гледане (2005) досега две почивки в една година не е имало. Казвал съм го и преди, но все пак: сигурно остарявам.

Този уикенд обаче се задава нещо, което няма как да си позволя да изпусна. Повече от седем години след последния си мач, Скалата/The Rock/Дуейн Джонсън отново ще ни забавлява между две удряния на гонга. 25-тото издание на "Survivor Series" (който преди година-две уж щяха да спират) почти на 100 процента ще има за главен мач отборния сблъсък на Скалата и Джон Сина срещу Миз/R-Truth. И почти 100 процентово Сина и Скалата ще бият, както и почти 100 процентово след това някой от двамата ще се опита да срита другия. Стискаме палци г-н Джонсън да срита г-н Сина, за да е удоволствието пълно, но кой знае: WWE може да решат този път да угодят на децата/жените и да видим как Роки отнася FU/AA/Както и да се казва в момента малоумната вариация на Fireman Carry-то...

Надъхан съм за мач, което от няколко месеца не беше ставало. Скалата проявява огромната си харизма не само с микрофон в ръка, ами и в мач. Освен това минаха седем години... седем години, ебати! (За да бъдем точни за хората, които обичат точността: WrestleMania XX, 14 март 2004, загуба в 3 на 2 мач с Мик Фоли срещу Ранди Ортън, Батиста и Рик Флеър). Това е адски много време. Не ми дреме колко ръждясал ще е, пак ще е по-добър от Мейсън Раян например, а и, мамка му, представям си как Madison Square Garden буквално ще избухне, когато Сина се смени с The Great One (защото освен всичко друго залагам и, че Сина ще започне мача за техния отбор и смяната с Роки ще дойде по-късно. Suspense - the essence of life.). Едно от най-приятните неща в гледането на кеч е чрез шума да усетиш емоцията на публиката. Скалата знае как да създава емоции, били те положителни или отрицателни. И го прави умишлено, за разлика от партньора му за вечерта, когото хората мразят/обичат по default. Но стига вече за този мач: да, интересно ми е как ще се получи; да, ще го гледам с кеф; да, може би след това пак няма да гледам кеч известно време. 

Но какво друго интересно има в карда? За момента не много. Пънк получава шанс за WWE титлата срещу Алберто Дел Рио. Големият проблем: получава го в нощта, в която Скалата прави своето завръщане на ринга, следователно мачът, въпреки че е за най-важната титла, няма да е главен за вечерта. А и Пънк позагуби от инерцията си, по-интересен ми беше, когато се дървеше на висши лица в компанията и разбиваше четвъртата стена, петата стена и която друга стена се сетите. Сега малко го кротнаха, а това не е на добре. FREE PUNK! Съмнява ме да вземе златото от първия път, така че сигурно ще почака до TLC. Този мач може и да го гледам.

Следващото: Mark Henry vs. Big Show. На миналото ППВ разбиха ринга. Четох мрънкания, че било пълно копие на разпадането на ринга от 2003-та година, когато Big Show отново беше замесен, само че в мач срещу Брок Леснър. Ами... беше точно копие. И? Беше ли яко? Беше. Изглеждаше ли впечатляващо как двама души с общо тегло от почти 500 килограма скачат от третото въже и разбиват ринг? Да. Публиката откачи ли? Да. Беше забавно. Точка. А и онова беше през 2003, осъзнайте се... Иначе този път няма да ги гледам. Мачове с подобни участници гледам само когато съм мега заинтересован от кеча. Сега не съм. Следващите, моля!

Team Barret срещу Team Orton. Като се загледа човек в успеваемостта на Ортън в 5-на-5 мачове на Survivor Series и му става жал за Барет... (Ортън има 2 загуби в такива мачове от сигурно 6-7 общо). И какви са тези участници, по дяволите? Адски random... Най-смислено е, когато можеш да свържеш всеки участник в единия отбор с човек от другия. Тук поне на мен не ми се получава. Може и да се гледа, може и да не се гледа.

Другото са filler-и. Тях само ще ги слушам, докато се занимавам с нещо по-смислено (оправяне на багаж, обяд, наслаждаване на образа в огледалото). Но Survivor Series тази година има едно основно, голямо качество, което да се надяваме, че ще му помогне да се продава добре - Скалата се връща на ринга, baby! А хората, които станахме фенове на този вид развлечение с bTV ерата, помним лицето му прекалено добре и ще си е mark out момент да го видиш отново на ринг доста месеци преди мача му със Сина на WrestleMania. If you smell...

С уважение:
Team "Bring It" Member

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Поради зачестилия спам, сега всеки коментар ще трябва първо да бъде одобрен преди да се публикува, така че не се учудвайте, ако коментарът ви не се покаже веднага. Извинявам се за неудобството :)

Защо, бе, Marvel?!?

Скъпи блогочетци, разчитам на факта, че повечето от вас не живеят в пещера (не Пещера, там имам верни другари) и знаят, че това чудо "...