Препоръчани песни - Част 68

"That night you whispered like a ghost and you looked so shaken
You were so quiet and small and you tell me you wanted to be taken.
I just never think of you as the kind of girl who would say that.
And you suddenly seem like some faceless thing in my grasp,
Your eyes so wide, your face so low...
It's the face of someone I don't know.
"

Тези постове трябва да бъдат прекръстени на "Препоръчана музика" или "Препоръчан гърч", заради доста честата поява на dubstep тракове в тях през последните месеци. Този път, като за начало на новата година, няма да изневеря на тази нова тенденция, но ще има разнообразие в стиловете.

Започваме със свежото: "All I ever wanted" на The Airborne Toxic Event е лека alternative песничка, от онзи тип, който отбягвах доскоро, защото просто не можех да усетя агресия в тях. Обаче щом прослушах Panic at the Disco, вече трудно може да ме изненада нещо. Песента на TATE (велико съкращение, хохохо) има много силен текст, както може да се види горе. Дори за малко се поддадох на онова търсене на сходни точки с моя живот, което така люто оплюх преди време. От нея минаваме на "Sovngarde Song" на Miracle of Sound, която е... песен, посветена на игра, в случая тъй масовo обичания Skyrim. Представлява нещо като скандинавски/симфоничен метъл с капка епичност. Много ме радва, честно. Благодарностите отиват за Stranger-a, от чиито блог разбрах за нея. Щях да забравя да я препоръчам, но получих стрела в коляното. Знаете как е...

Завършваме частта с "нормални" песни с "Phoenix Down" на The Unguided (които имали нещо общо със Sonic Syndicate, които пък съм запомнил с врякането). Препоръча я В.Пенчев и аз пре-препоръчвам. Китари, барабани, някакъв пич пее, друг до него се дере като свиня пред заколение. Типичното. И сега да минем на по-hard: тракът на SELF-X е "metalstep", стил, който силно се надявам да се развива все повече и повече (щом KoRn опитаха има надежда). Другото нещо в dubstep насока е "Throne of Ravens" на Varien, чиито трак "Cloak and dagger" препоръчах наскоро. Това обаче е symphonic dubstep :D Стиловете и подстиловете в музиката винаги са ме обърквали прекалено много... толкова е по-леснo да я делиш на "приятна" и "неприятна".

ПЕСНИТЕ!:


Какво ми остава да кажа... Обичайното "приятно слушане"? Ами да, приятно слушане!

"Your face so twisted and your eyes are light.
I want to tell you I can save you when you cry at night
But I'd be lying...
Love is defying <3"

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Поради зачестилия спам, сега всеки коментар ще трябва първо да бъде одобрен преди да се публикува, така че не се учудвайте, ако коментарът ви не се покаже веднага. Извинявам се за неудобството :)

Комикси: "Jack Eridon: Крадецът на спомени" от Константин Витков-Титис

Някои неща в този живот изискват топки. Едно от тях е да нарисуваш и да се опиташ да издадеш комикс в България.  И ето, че пролетта н...